Συνέντευξη στο “ράδιο Μαρτυρία” για Δασκαλάκη-Κοτσιφάκη

Συνέντευξη στην εκπομπή “Πολιτισμός Εν Κινήσει” και στο “ράδιο Μαρτυρία” έδωσαν οι αθλητές των Special Olympics Hellas, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης και Ρούσσος Κοτσιφάκης.

Οι δύο αθλητές παρευρέθηκαν στο στούντιο με τους προπονητές τους, Κώστα Νικολαντωνάκη και Μανώλη Αγγελάκη ενώ παρούσα ήταν και η μητέρα του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη.

Οι δύο αθλητές μοιράστηκαν με την εκπαιδευτικό/φιλόλογο και ραδιοφωνική παραγωγό, Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, τις εμπειρίες τους αλλά και τα συναισθήματα που βίωσαν στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics στο Αμπου Ντάμπι και τις σημαντικές διακρίσεις που πέτυχαν στο άθλημα του κανόε καγιάκ.

Η χαρά και η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους καθ’ όλη την διάρκεια της συνέντευξης και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τους προπονητές τους.

Από την μεριά τους, οι προπονητές τόνισαν ότι η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση είναι πάνω απ’ όλα μια ανθρωπιστική γιορτή του αθλητισμού ενώ το πρόγραμμα Special Olympics Hellas στο οποίο είναι ενταγμένος ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων, έχει στόχο την κοινωνικοποίηση των ΑμεΑ μέσα από τον αθλητισμό και την ανακούφιση των οικογενειών αυτών των παιδιών σε όλα τα επίπεδα.

Σε ερώτηση της κυρίας Κοκοτσάκη για το αν τα Χανιά είναι μια πόλη φιλική προς τα ΑμεΑ, ο κ. Νικολαντωνάκης τόνισε την ανάγκη να γίνουν ολοκληρωμένες και μελετημένες παρεμβάσεις ώστε η ζωή αυτών των ανθρώπων να είναι εύκολη στην καθημερινότητα τους.

Συγκινητική, τέλος, ήταν η κίνηση των παιδιών να δώσουν στην κυρία Κοκοτσάκη ένα αναμνηστικό μετάλλιο των Special Olympics.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΤΣΟΛΑΚΗ

Σημειώνεται, επίσης, ότι στην ίδια εκπομπή και σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε, μίλησε ζωντανά στον “αέρα” ο υπεύθυνος του προγράμματος Sports Excellence, Χρήστος Τσολάκης, ο οποίος έδωσε πληροφορίες σχετικά με την φιλοσοφία και τους σκοπούς του εν λόγω προγράμματος αλλά και την συμβολή του στην εξέλιξη και τις επιδόσεις των αθλητών. Ο κ. Τσολάκης σημείωσε ότι οι Ελληνες κολυμβητές βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και επαίνεσε ειδικότερα την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, αλλά και την άριστη συνεργασία που έχει με τον προπονητή, Κώστα Τζιλιβάκη. Τέλος, ο κ. Τσολάκης, επισήμανε ότι η επιτυχία ενός αθλητή στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να συμβαδίζει με την σχολική και ακαδημαϊκή του καριέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPECIAL OLYMPICS
ΔΕΥ10/10/2022

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ SPECIAL OLYMPICS ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ “ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2022”

Με εξαιρετική παρουσία για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων πραγματοποιήθηκαν oι πανελλήνιοι αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2022” που διεξήχθησαν …

Περισσοτερα
SPECIAL OLYMPICS
ΤΕΤ05/10/2022

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ SPECIAL OLYMPICS ΤΟΥ ΝΟΧ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ “ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2022”

Ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα (3/10) και ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή (7/10) η συμμετοχή για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων στους πανελληνίους …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ