Ραδιοφωνική συνέντευξη για Παπαστάμο – Τζιλιβάκη

Συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή «Πολιτισμός Εν Κινήσει» και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη παρέθεσε ο πρωταθλητής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Απόστολος Παπαστάμος μαζί με τον προπονητή του, Κώστα Τζιλιβάκη.

Μεταξύ άλλων, ο Παπαστάμος μίλησε για τα δυνατά συναισθήματα που ένιωσε όταν κατέκτησε την 2η θέση στο αγώνισμα των 400μ. μικτή στους πανευρωπαϊκούς αγώνες εφήβων/νεανίδων στο Ελσίνκι τον περασμένο Ιούλιο, γεγονός που τον «όπλισε» με μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσει την πορεία του στο άθλημα της κολύμβησης.

Αναφέρθηκε επίσης στις χρήσιμες εμπειρίες που αποκόμισε από την συμμετοχή του στους πανευρωπαϊκούς ανδρών στην Γλασκώβη, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί πλάι σε κολυμβητές πολύ υψηλού επιπέδου. Τόνισε ότι οι επιτυχίες του δεν ήρθαν τυχαία αλλά είναι αποτέλεσμα μεθοδικών και στοχευμένων προπονήσεων από μικρή ηλικία για να φτάσει σε ένα μετάλλιο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μια τυπική του μέρα ξεκινάει στις 5:30 το πρωί με προπόνηση, σχολείο, απογευματινή προπόνηση, εξωσχολικές δραστηριότητες και τελειώνει στις 10 το βράδυ.

Από την μεριά του, ο προπονητής του, Κώστας Τζιλιβάκης, μίλησε για την καλή χημεία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ προπονητή και αθλητή, ενώ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη ομάδας επιστημόνων από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο κολυμβητήριο Χανίων, οι οποίοι έκαναν εξειδικευμένες μετρήσεις κι εξετάσεις στους επίλεκτους κολυμβητές της Κρήτης. Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων ήταν πολύ σημαντικά για την προπονητική τους αξιολόγηση.

Τέλος, αμφότεροι παρότρυναν όσα παιδιά το επιθυμούν ν’ ασχοληθούν με το άθλημα της κολύμβησης, καθώς η ενασχόληση με αυτό, αλλά και με τον αθλητισμό γενικότερα μόνο ευεργετικά οφέλη έχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΤΡΙ19/03/2019

ΜΑΣΣΑΛΙΑ, ΣΑΡΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΑΤΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟ ΚΑΙ ΚΑΧΡΗ…

Σε μία σειρά από διεθνείς αγωνιστικές υποχρεώσεις θα λάβουν μέρος οι Απόστολος Παπαστάμος και Αλέξανδρος Κάχρης. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία ανακοίνωσε …

Περισσοτερα
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΤΡΙ19/03/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΡΙΤΩΝ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΩΝ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων γνωστοποιεί ότι οι εργασίες για τη σχολή κριτών χρονομετρών κολύμβησης θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σάββατο 23 …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ