Ραδιοφωνική συνέντευξη για Παπαστάμο – Τζιλιβάκη

Συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή «Πολιτισμός Εν Κινήσει» και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη παρέθεσε ο πρωταθλητής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Απόστολος Παπαστάμος μαζί με τον προπονητή του, Κώστα Τζιλιβάκη.

Μεταξύ άλλων, ο Παπαστάμος μίλησε για τα δυνατά συναισθήματα που ένιωσε όταν κατέκτησε την 2η θέση στο αγώνισμα των 400μ. μικτή στους πανευρωπαϊκούς αγώνες εφήβων/νεανίδων στο Ελσίνκι τον περασμένο Ιούλιο, γεγονός που τον «όπλισε» με μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσει την πορεία του στο άθλημα της κολύμβησης.

Αναφέρθηκε επίσης στις χρήσιμες εμπειρίες που αποκόμισε από την συμμετοχή του στους πανευρωπαϊκούς ανδρών στην Γλασκώβη, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί πλάι σε κολυμβητές πολύ υψηλού επιπέδου. Τόνισε ότι οι επιτυχίες του δεν ήρθαν τυχαία αλλά είναι αποτέλεσμα μεθοδικών και στοχευμένων προπονήσεων από μικρή ηλικία για να φτάσει σε ένα μετάλλιο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μια τυπική του μέρα ξεκινάει στις 5:30 το πρωί με προπόνηση, σχολείο, απογευματινή προπόνηση, εξωσχολικές δραστηριότητες και τελειώνει στις 10 το βράδυ.

Από την μεριά του, ο προπονητής του, Κώστας Τζιλιβάκης, μίλησε για την καλή χημεία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ προπονητή και αθλητή, ενώ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη ομάδας επιστημόνων από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο κολυμβητήριο Χανίων, οι οποίοι έκαναν εξειδικευμένες μετρήσεις κι εξετάσεις στους επίλεκτους κολυμβητές της Κρήτης. Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων ήταν πολύ σημαντικά για την προπονητική τους αξιολόγηση.

Τέλος, αμφότεροι παρότρυναν όσα παιδιά το επιθυμούν ν’ ασχοληθούν με το άθλημα της κολύμβησης, καθώς η ενασχόληση με αυτό, αλλά και με τον αθλητισμό γενικότερα μόνο ευεργετικά οφέλη έχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΕΜ15/11/2018

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Από τον Αγιο Νικόλαο, στο πλαίσιο της προκριματικής ημερίδας Grand Prix ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο (17 και 18/11) οι υποχρεώσεις …

Περισσοτερα
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΑΡ12/10/2018

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΡΗΤΗΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΛΙΒΑΚΗΣ

Ο Κώστας Τζιλιβάκης θα συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο να κατέχει την ιδιότητα του Ομοσπονδιακού τεχνικού Κολύμβησης σε επίπεδο …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ