Μαθητές Δημοτικού σχολείου της Ασή Γωνιάς στο Κολυμβητήριο Χανίων

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρόληψη και αποφυγή ατυχημάτων σε θάλασσα και πισίνα από εθελοντές της Ναυαγοσωστικής Μονάδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων (Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ.) είχαν την Τρίτη (28/5) το πρωί μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου της Ασή Γωνιάς που αξιοποίησαν έτσι την ημερήσια εκδρομή με την επίσκεψή τους στο Κολυμβητήριο Χανίων.

Στα παιδιά τονίστηκε από τον υπαρχηγό της Μονάδας, Κώστα Νικολαντωνάκη, η προσοχή που χρειάζεται η θάλασσα και η πισίνα και τι πρέπει να αποφύγουν προτού κολυμπήσουν ή πώς θα χειριστούν μία δύσκολη κατάσταση για τους ίδιους ή για τους δικούς τους ανθρώπους που θα βρεθούν σε κίνδυνο.

Η Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ. συνεχίζει έτσι τη δράση της και παρά τα εμπόδια που υψώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης, επιδιώκει να παρέχει δωρεάν ενημέρωση σε παιδιά και μεγαλύτερους προκειμένου να αποτραπούν τα τραγικά περιστατικά των πνιγμών. Δυστυχώς, η Ελλάδα κατέχει την 1η θέση στην Ευρώπη και 2η παγκοσμίως, γεγονός που συνεπάγεται ότι Μονάδες όπως οι εθελοντές ναυαγοσώστες του Ν.Ο.Χ. είναι απαραίτητη η ύπαρξη και δράση τους.

Στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Ασή Γωνιάς τους έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου ενώ τους μίλησε επίσης ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης.

Να σημειωθεί τέλος πως η Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ανήκει στο Τμήμα ΠΣΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Από την άνοιξη δε του 2011 έχει παροπλίσει τα δύο φουσκωτά της σκάφη και το τζετ σκι και για το θέμα αυτό έχει υπάρξει ενημέρωση όλων των τοπικών φορέων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ
ΠΑΡ18/05/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ευχαριστεί θερμά τον κ. Στέλιο Μαλαδάκη για την σημαντική προσφορά του προς …

Περισσοτερα
ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ
ΤΕΤ14/03/2018

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΠΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΜΟΝΟΧ ΣΤΗΝ ΕΛΕΠΑΠ

Χιλιάδες καπάκια από πλαστικά μπουκάλια παρέδωσαν στο ίδρυμα της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων τα μέλη της Ναυαγοσωστικής Μονάδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ