Ανακοίνωση από την Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ. για το συμβάν της 3ης Σεπτεμβρίου

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 22:30 η Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ν.Ο. Χανίων (Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ.) κινητοποιήθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας & Διάσωσης του Yπουργείου Ναυτιλίας ώστε να συνδράμει σε έρευνες αγνοουμένου στην θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων.

Εντός 1 ώρας και 20 λεπτών, δύο ομάδες των 6 και 5 ατόμων σε συνεργασία με ιδιωτικά σκάφη και το ελικόπτερο του Λιμενικού, σώματος τύπου AS365 N3 AEGEAN DAUPHIN ήταν στην περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε η έρευνα, η οποία διήρκησε περίπου 3 ώρες σε συνθήκες απολύτου σκοταδιού και χαμηλής ορατότητας λόγω υψηλής υγρασίας, με την χρήση μόνο φακών και χωρίς τον κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο όσων συμμετείχαν!

Ο αγνοούμενος βρέθηκε σώος και στη συνέχεια ο αξιωματικός υπηρεσίας του θαλάμου σήμανε την λήξη της έρευνας.

Η Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ. δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τον θάλαμο, αλλά και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων για τον επαγγελματισμό και την άμεση ανταπόκριση της στο συμβάν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPECIAL OLYMPICS
ΤΡΙ04/06/2024

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ SPECIAL OLYMPICS “ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2024”

Μια εξαιρετική εμπειρία έζησαν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics που διεξήχθησαν στο Λουτράκι Κορινθίας. …

Περισσοτερα
SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ23/05/2024

ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ “ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2024” ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ SPECIAL OLYMPICS ΤΟΥ ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

Μια σπουδαία εμπειρία αναμένεται να ζήσουν εννέα αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων οι οποίοι θα λάβουν μέρος στους …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ