Ανακοίνωση από την Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ. για το συμβάν της 3ης Σεπτεμβρίου

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 22:30 η Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ν.Ο. Χανίων (Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ.) κινητοποιήθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας & Διάσωσης του Yπουργείου Ναυτιλίας ώστε να συνδράμει σε έρευνες αγνοουμένου στην θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων.

Εντός 1 ώρας και 20 λεπτών, δύο ομάδες των 6 και 5 ατόμων σε συνεργασία με ιδιωτικά σκάφη και το ελικόπτερο του Λιμενικού, σώματος τύπου AS365 N3 AEGEAN DAUPHIN ήταν στην περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε η έρευνα, η οποία διήρκησε περίπου 3 ώρες σε συνθήκες απολύτου σκοταδιού και χαμηλής ορατότητας λόγω υψηλής υγρασίας, με την χρήση μόνο φακών και χωρίς τον κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο όσων συμμετείχαν!

Ο αγνοούμενος βρέθηκε σώος και στη συνέχεια ο αξιωματικός υπηρεσίας του θαλάμου σήμανε την λήξη της έρευνας.

Η Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ. δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τον θάλαμο, αλλά και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων για τον επαγγελματισμό και την άμεση ανταπόκριση της στο συμβάν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ07/12/2023

ΣΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΟΙ Κ.Κ. ΝΙΚΟΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Σε βιωματικές δράσεις κλήθηκαν και έλαβαν μέρος οι προπονητές του τμήματος Special Olympics του ΝΟ Χανίων, Κώστας Νικολαντωνάκης και Μανώλης …

Περισσοτερα
SPECIAL OLYMPICS
ΤΕΤ06/12/2023

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ: ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ SOEE

Μια νέα τιμητική διάκριση έρχεται για τον προπονητή κανόε καγιάκ, Μανώλη Αγγελάκη. Ο προπονητής του ΝΟ Χανίων με απόφαση της …

Περισσοτερα
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ