Ανακοίνωση από την Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ. για το συμβάν της 3ης Σεπτεμβρίου

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 22:30 η Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ν.Ο. Χανίων (Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ.) κινητοποιήθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας & Διάσωσης του Yπουργείου Ναυτιλίας ώστε να συνδράμει σε έρευνες αγνοουμένου στην θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων.

Εντός 1 ώρας και 20 λεπτών, δύο ομάδες των 6 και 5 ατόμων σε συνεργασία με ιδιωτικά σκάφη και το ελικόπτερο του Λιμενικού, σώματος τύπου AS365 N3 AEGEAN DAUPHIN ήταν στην περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε η έρευνα, η οποία διήρκησε περίπου 3 ώρες σε συνθήκες απολύτου σκοταδιού και χαμηλής ορατότητας λόγω υψηλής υγρασίας, με την χρήση μόνο φακών και χωρίς τον κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο όσων συμμετείχαν!

Ο αγνοούμενος βρέθηκε σώος και στη συνέχεια ο αξιωματικός υπηρεσίας του θαλάμου σήμανε την λήξη της έρευνας.

Η Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ. δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τον θάλαμο, αλλά και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων για τον επαγγελματισμό και την άμεση ανταπόκριση της στο συμβάν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ31/08/2023

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΗΝ 21Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Με μεγάλη χαρά συμμετείχε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων στην 21η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώθηκε στα Χανιά. Ο Ναυτικός Ομιλος …

Περισσοτερα
SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ29/06/2023

ΜΕ 10 ΜΕΤΑΛΛΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΓΙΑΚ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ SPECIAL OLYMPICS BERLIN 2023

Ολοκληρώθηκαν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics Berlin 2023, που αποτελέσαν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως χωρίς αποκλεισμούς, με τη συμμετοχή …

Περισσοτερα
ΑΔΜΗΕ

ANEK

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ