Όλα έτοιμα για τους «Κορίσσιους» αγώνες

Σχεδόν 200 αθλητές από 12 διαφορετικά σωματεία από την Ελλάδα και την Κύπρο αναμένεται να συμμετάσχουν το σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου στους αγώνες κανόε καγιάκ που διοργανώνει ο Ν.Ο. Χανίων στη λίμνη του Κουρνά, με την ονομασία «Κορίσσιοι».

Η φετινή θα είναι η δεύτερη φορά όπου η διοργάνωση θα έχει το χαρακτήρα της διεθνούς, αν και το γεγονός ότι η προσεχής θα είναι η 10η συνεχόμενη χρονιά που θα διεξαχθεί, σίγουρα είναι καθιερωμένη πλέον ως θεσμός.
Οι διοργανωτές, συμπεριλαμβανομένης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, είχαν την Πέμπτη την ευκαιρία να αναφερθούν σε συνέντευξη τύπου που παρατέθηκε στα γραφεία του ΝΟΧ, στους επερχόμενους αγώνες απευθύνοντας κάλεσμα στον κόσμο να τους παρακολουθήσει, με την ευχή ο… καιρός ν’ αποτελέσει σύμμαχο.
Σύμφωνα με τον έφορο του τμήματος κανόε καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων, Δημήτρη Καλλιβρετάκη: «Το τμήμα κανόε καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων την τελευταία περίοδο έχει μία μεγάλη τροχιά ανάπτυξης και δεν είναι τυχαίο ότι φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα. Μία από τις δράσεις του Ομίλου είναι οι Κορίσσιοι αγώνες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν καθιερωθεί και τείνουν να εξελιχθούν σε θεσμό για την πόλη των Χανίων. Στόχος αποτελεί η ανάπτυξη του κανόε καγιάκ, που πρόκειται για ένα άθλημα ευγενές, το οποίο διεξάγεται σε μέρη όπου αναδεικνύονται οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Ο δεύτερος είναι η ανάδειξη του τόπου μας και μίας τοποθεσίας πανέμορφης όπως είναι η λίμνη του Κουρνά ή αλλιώς της Κορισσίας λίμνης. Πρόκειται για τη μοναδική φυσική λίμνη σε όλη τη Μεσόγειο. Θα ήθελα να απευθύνω κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να βρεθεί αυτό το σαββατοκύριακο στη λίμνη του Κουρνά για ν’ απολαύσει σπάνιο θέαμα και ωραίους αγώνες. Θεωρώ απαραίτητο να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς που συνέδραμαν στη συγκεκριμένη προσπάθεια, τη Νομαρχία Χανίων, την ελληνική ομοσπονδία κανόε καγιάκ, τον ΟΠΑΠ και φυσικά την ΑΝΕΚ LINES που πρόκειται και για τον χρυσό χορηγό του τμήματός μας. Ευχαριστούμε όμως και τους μικρότερους χορηγούς που σε αυτές τις δύσκολες εποχές και κάτω από αντίξοες συνθήκες συνέδραμαν επίσης για τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων».
Τη Νομαρχία Χανίων εκπροσώπησε η κ. Κατερίνα Τζομπανάκη, που πρόκειται για την προϊστάμενη του τμήματος παιδείας και νεολαίας. Όπως είπε: «η ενασχόληση με τον αθλητισμό και την παιδεία με την ευρεία έννοια θεωρούνται από τη νομαρχιακή αρχή οι ακρογωνιαίοι λίθοι της αγωγής των νέων μας έτσι ώστε να συγκροτηθούν ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι με συνέπεια και συνέχεια στηρίζουμε πάντα τις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στο νομό μας. Νους υγιής εν σώματι υγιή έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι κι εμείς παραμένουμε πιστοί στην αρχή αυτή. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους αθλητές και όλες τις αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στην κορυφαία αυτή διοργάνωση και να θυμίσω σε όλους μας, αυτό που έλεγε ένας μεγάλος κρητικός, ο Νίκος Καζαντζάκης, ότι σημασία δεν έχει η νίκη αλλά η συμμετοχή σ’ έναν τίμιο αγώνα. Η ευγενής άμιλλα, χαρακτηριστικό του ελληνικού, ολυμπιακού πνεύματος. Το κανόε καγιάκ είναι ένα ξεχωριστό άθλημα με πολλούς αθλητές και είναι ιδιαίτερη τιμή για τα Χανιά να φιλοξενούν ανθρώπους που εκπροσωπούν το αθλητικό ιδεώδες. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές και σε όλες τις αθλήτριες καλές διακρίσεις και σε όλους μας, καλή αντάμωση του χρόνου σε μία νέα διοργάνωση», κατέληξε η κ. Τζομπανάκη.
Κατά την προπονήτρια του ΝΟΧ, Μαρία Μανωλιουδάκη, στόχος για τους χανιώτες αθλητές είναι οι πρώτες θέσεις, αν και ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλος. «Στους αγώνες θα συμμετάσχουν συνολικά 12 σωματεία και 180 σχεδόν αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο ανταγωνισμός προβλέπεται να είναι αρκετά μεγάλος, μέσα φυσικά στα επιτρεπτά όρια. Το κανόε καγιάκ ως άθλημα είναι πολύ θεαματικό. Γίνεται στη φύση και με την ευκαιρία των αγώνων μπορεί να το γνωρίσει ο οποιοσδήποτε αν έρθει στη λίμνη του Κουρνά. Ελπίζουμε ο καιρός να είναι σύμμαχος και να μην υπάρξει πρόβλημα το σαββατοκύριακο. Στόχος του Ν.Ο. Χανίων είναι τα δικά μας παιδιά να πάνε όσο καλύτερα γίνεται αν και το επίπεδο των αντιπάλων μας αναμένουμε να είναι πολύ μεγάλο. Σε γενικές γραμμές ελπίζουμε το καλύτερο για όλους», τόνισε η κ. Μανωλιουδάκη.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 12 και θα ολοκληρωθούν στις 5 το απόγευμα ενώ την Κυριακή θα ξεκινήσουν το πρωί στις 9. Η αυλαία αναμένεται να πέσει μετά τη 1 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΤΕΤ11/12/2019

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΜΑΡΙΑ

Επιμορφωτική ημερίδα για την επιρροή των ηλεκτρονικών μέσων στη ζωή των εφήβων-αθλητών και για τη διαχείριση μιας αποτυχημένης κούρσας και …

Περισσοτερα
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΠΕΜ05/12/2019

ΣΤΑ ΤΕΣΤ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΠΡΙΝΤ ΕΝΝΕΑ ΑΘΛΗΤΕΣ

Την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε τεστ Εθνικών ομάδων σπριντ θα έχουν αυτό το Σάββατο (7/12) 9 αθλητές και 2 …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ