Έθεσε ισχυρά “θεμέλια” για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον

Με την κατάκτηση για μία ακόμα χρονιά του πρωταθλήματος Ελλάδας Ανάπτυξης και με συγκομιδή 91 μεταλλίων μέσα στο 2012 το τμήμα Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων δείχνει ότι εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία της χώρας. Το κυριότερο είναι ότι διαθέτει ισχυρά “θεμέλια” και τα εχέγγυα για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο άμεσο μέλλον.

 

Ο προπονητής του Ν.Ο.Χ. αλλά και από τον περασμένο Δεκέμβριο προπονητής των εθνικών ομάδων Γυναικών, Νέων Γυναικών & Νεανίδων, Μανόλης Αγγελάκης σημειώνει για την πορεία του τμήματος: «Το 2012 ήταν μία χρονιά εδραίωσης της ομάδας ανάπτυξης στην κορυφή του ελληνικού Κανόε Καγιάκ. Από το 2005 μέχρι τώρα αναδειχθήκαμε 5 φορές πρωταθλητές Ελλάδας στην Ανάπτυξη, δείγμα της καλής και σημαντικής δουλειάς που γίνεται στην υποδομή. Άλλωστε από το 2011 μπήκαμε σε διαφορετική φάση όπου βασικός στόχος μας ήταν να χτίσουμε από την αρχή μία νέα ομάδα η οποία θα αποδώσει καρπούς σε 3 με 4 χρόνια. Δηλαδή να επανέλθουμε το 2014-15 ξανά στις κορυφαίες ομάδες στην πανελλήνια κατάταξη με δυναμική παρουσία και στις μεγαλύτερες κατηγορίες χωρίς να είναι αμελητέα η μέχρι τώρα παρουσία τους.

omadiki-panelinio-prota-2

Πάντως θεωρώ ότι το 2012 ήταν μία ακόμα πετυχημένη χρονιά αφού όπως και το 2011 αναδειχθήκαμε πρωταθλητές στην Ανάπτυξη. Το μεγάλο βέβαια αγκάθι έχει να κάνει με το κλείσιμο του Αθλητικού Λυκείου στη Σούδα -μετά το κλείσιμο του Γυμνασίου παλαιότερα- που δημιούργησε τεράστια προβλήματα τόσο στο Κανόε Καγιάκ όσο και στα υπόλοιπα αθλήματα. Πλέον τα παιδιά που έχουν επιλέξει τον αθλητισμό προσπαθούν με μεγάλο  κόπο να συνδυάσουν σχολείο και προπόνηση. Χωρίς υπερβολή η διακοπή λειτουργίας του αθλητικού σχολείου μάς έχει γυρίσει πίσω μία δεκαετία!

Μία νότα αισιοδοξίας πάντως μας δίνεται από την επαναφορά των κινήτρων σε όσους αθλητές ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κάτι που θα λειτουργήσει θετικά στις προσπάθειες των αθλητών γενικότερα και στο Κανόε Καγιάκ ειδικότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 2008 οι αθλητές του τμήματος στον Ν.Ο.Χ. σε ποσοστό 90-95% έπαιρναν πριμοδότηση από τις πανελλήνιες διακρίσεις ενώ από τότε κανένας! Επειδή μάλιστα σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το μέτρο θα έχει αναδρομική ισχύ με το νέο νομοσχέδιο υπάρχουν 14 αθλητές και αθλήτριες του Ν.Ο.Χ. που ευελπιστούμε ότι θα επωφεληθούν.

omadiki-pane-pro-ta-anap

Επίσης είναι παρήγορο που εξακολουθεί το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και να παρέχει στους αθλητές μας τα απαραίτητα εφόδια για την σωστή προπόνηση των αθλητών. Είναι ένα από τα κορυφαία Ναυταθλητικά Κέντρα της χώρας και μακάρι ο Δήμος Χανίων να εξακολουθεί να το προσέχει σαν “κόρη οφθαλμού”. Τελειώνοντας θέλω να πω ότι ευελπιστούμε να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια η συνεργασία με την ANEK LINES διότι χωρίς την πολύτιμη βοήθειά της θα ήταν πολύ δύσκολη η επιβίωση του τμήματος σε αυτές τις κρίσιμες οικονομικά εποχές και συγκυρίες. Αξίζουν επίσης συγχαρητήρια σε όλους τους γονείς και τους φίλους για την στήριξη που προσφέρουν στο τμήμα καθώς και στους αθλητές του τμήματος που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Από την πλευρά του ο έφορος του τμήματος Δημήτρης Καλλιβρετάκης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Προσπαθούμε να μείνουμε όρθιοι στη δύσκολη συγκυρία τόσο για τον τόπο όσο και με τα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του κολυμβητηρίου Χανίων και επηρεάζουν άμεσα τον Ν.Ο.Χ.. Βέβαια ως άθλημα εκτός πισίνας δεν αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και νομίζω ότι πάμε καλά, αλλά ως τμήμα του Ομίλου δεν παύει να ανησυχούμε για τη γενικότερη κατάσταση. Ελπίζουμε να δοθεί πολύ σύντομα διέξοδος με την πισίνα.

oktomvrios

Εμείς λοιπόν προσπαθούμε να δίνουμε μία νότα αισιοδοξίας με το κομμάτι που υπηρετούμε καθώς ο αθλητισμός λειτουργεί ως μονάδα σταθερότητας σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται από μία πολυεπίπεδη κρίση τόσο οικονομική όσο και αξιών. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο και καταφέρνουμε να κρατάμε τους αθλητές σε εγρήγορση. Ενώ θετικό ρόλο νομίζω θα παίξει η επαναφορά των κινήτρων για τους αθλητές που ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις καθώς επίσης και η συμμετοχή στην εθνική ομάδα ως εθνικού προπονητή του Μανώλη Αγγελάκη, ενός καταξιωμένου προπονητή χάρη στη δουλειά του τόσα χρόνια στον Ν.Ο. Χανίων.

Παράλληλα με την διπλή μου ιδιότητα καθώς τυγχάνει να είμαι και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Κ.Κ.) μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. προσπαθούμε για την ανάπτυξη του Κανόε Καγιάκ γενικότερα στην Ελλάδα και ειδικότερα στα Χανιά. Ακόμα να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς μας και ειδικά την ΑΝΕΚ LINES για την συμπαράσταση τους».

ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ 91 ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ!

Το τμήμα Κανόε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια  αθλητικού έργου. Μέσα από σωστή και συστηματική δουλειά το τμήμα έχει καταφέρει να βρίσκεται μέσα στα πρώτα τρία σωματεία στην Ελλάδα. H συνολική παρουσία του τμήματος σε πανελλήνιο επίπεδο παρουσιάζεται στην διπλανή σελίδα, με πιο σημαντικές διακρίσεις την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κανόε Καγιάκ Σπριντ το 2010 και την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανάπτυξης Κανόε Καγιάκ Σπριντ τα έτη 2005, 2007, 2009, 2011 και 2012. Με το άθλημα του Κανόε Καγιάκ έχουν ασχοληθεί περίπου στους 500 – 600 αθλητές-αθλήτριες από τους οποίους, περίπου 300 έχουν ασχοληθεί με τον αγωνιστικό αθλητισμό και έχουν φέρει όλα τα παραπάνω αποτελέσματα. Το 2012, το τμήμα συμμετείχε σε 9 αγωνιστικές δραστηριότητες (Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Διασυλλογικούς αγώνες, προκρίσεις για εθνική ομάδα, συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες κ.λπ.) σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

O Ναυτικός Όμιλος Χανιών ήταν 1ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε Καγιάκ Σπριντ κατακτώντας 12 μετάλλια (3 χρυσά, 5 ασημένια, 4 χάλκινα) και 5ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ Σπριντ κατακτώντας 9 μετάλλια (3 χρυσά, 4 ασημένια, 2 χάλκινα). Η συνολική συγκομιδή μεταλλίων σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες ήταν 91 μετάλλια (24 χρυσά, 34 ασημένια, 33 χάλκινα).

Επίσης το 2012 αποτελεί σημείο αναφοράς για το τμήμα, αφού μετά από τη συνεργασία του ομίλου με τα SPECIAL OLYMPICS εντάξαμε το άθλημα του Κανόε Καγιάκ για άτομα με ιδιαιτερότητες δίδοντάς τους τη δυνατότητα να ασχοληθούν με ένα νέο άθλημα. Κατά την αγωνιστική περίοδο του 2012 οι αθλητές των SPECIAL OLYMPICS συμμετείχαν σε Πανελλήνιους Αγώνες Κανόε Καγιάκ Σπριντ στην Αθήνα, καθώς και στους 14ους Διεθνείς “Κορίσσιους” Διασυλλογικούς Αγώνες Κανόε Καγιάκ Σπριντ στην Λίμνη του Κουρνά. Κατά την παραπάνω αγωνιστική τους δραστηριότητα οι αθλητές -αθλήτριες κατέκτησαν συνολικά 15 μετάλλια (6 χρυσά, 4 ασημένια, 4 χάλκινα).

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι κινητήριος δύναμη για την επίτευξη όλων των παραπάνω, είναι ο Επίσημος Χορηγός του τμήματος, η μεγάλη και ασφαλέστερη Ναυτιλιακή Εταιρεία ANEK LINES η οποία πάντα διευκολύνει τους αθλητές-αθλήτριες του Κανόε-Καγιάκ στις μετακινήσεις τους. 

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΤΕΤ27/12/2023

ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ: Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

Διαχρονικό και πολύτιμο είναι το έργο του τμήματος εκμάθησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, το οποίο επιτελείται επί σειρά πάρα πολλών …

Περισσοτερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΠΕΜ16/05/2013

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ!

Στο πλαίσιο της διάδοσης του Ολυμπιακού αθλήματος Κανόε Καγιάκ Σπριντ, ο Ν.Ο. Χανίων θα πραγματοποιήσει από τη Δευτέρα 20 Μαΐου …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ