Ιάσονας Χίνος (τεχνική κολύμβηση)

Η εμπειρία της συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί πριν από δύο χρόνια στο Λινιάνο της Ιταλίας αποτελεί τη μέχρι σήμερα σπουδαιότερη αθλητική εμπειρία για τον Ιάσονα Χίνο.

Ο 19χρονος πρωταθλητής τεχνικής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κατάφερε μάλιστα με τις επιδόσεις του εκείνη τη σεζόν να ξεχωρίσει, κατακτώντας δύο τέταρτες, μία πέμπτη και μία έκτη θέση στα αγωνίσματα που πήρε μέρος, όμως το βασικότερο είναι ότι έζησε μια σπουδαία εμπειρία, αγωνιζόμενος με τους καλύτερους αθλητές της ηλικίας του απ’ όλο τον κόσμο. Επίσης, το 2020 ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας, αλλά λόγω της πανδημίας του covid-19 οι διοργανώσεις αναβλήθηκαν…

Πιο αναλυτικά οι επιδόσεις του στο Λινιάνο το 2021 είναι οι εξής:

• 4η θέση στα 200μ. επιφάνεια
• 4η θέση στα 4×200μ. επιφάνεια
• 5η θέση στα 400μ. επιφάνεια
• 6η θέση στα 800μ. επιφάνεια

Ο Ιάσονας Χίνος είναι ένας ακόμη αθλητής του Ναυτικού Ομίλου ο οποίος από πολύ μικρή ηλικία, καθώς ξεκίνησε να κολυμπά στα 8 του στο κολυμβητήριο, κατάφερε να φτάσει πολύ ψηλά στο άθλημα που έχει επιλέξει.

Η εντός… συνόρων διαδρομή του είναι επίσης χαρακτηριστική όπως μαρτυρά η κατάκτηση 37 συνολικά μεταλλίων από το 2015, οπότε και ξεκινά η συμμετοχή του στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα, ο Χίνος έχει κατακτήσει 20 χρυσά, 8 ασημένια και 9 χάλκινα μετάλλια, αποτελώντας έναν από τους σταθερά καλούς αθλητές του Ηλία Καλαμαρίδη.

Από φέτος, ο Ιάσονας Χίνος έχει ξεκινήσει σπουδές στο πανεπιστήμιο, στο τμήμα οικονομικών επιστημών στην Πάτρα. Φυσικά το πάθος του για την πισίνα και την τεχνική κολύμβηση παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς ο στόχος του είναι να συνεχίσει ν’ αγωνίζεται!

Mε τους Ηλία Καλαμαρίδη και Αντώνη Τσουρουνάκη.

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο ίδιος: «Η τεχνική κολύμβηση είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Δυστυχώς στην Πάτρα που σπουδάζω δεν υπάρχει ομάδα για να κάνω μαζί τους προπονήσεις με αποτέλεσμα να προπονούμαι μόνος παρόλο που οι αυξημένες υποχρεώσεις μου στο πανεπιστήμιο δεν μου αφήνουν ιδιαίτερο ελεύθερο χρόνο. Ομως οι προπονήσεις θα εντατικοποιηθούν αμέσως μετά την εξεταστική όταν επιστρέψω στα Χανιά, καθώς θέλω να έρθω σε επαφή με την ομάδα, τον κ. Καλαμαρίδη και γενικά τη πισίνα, καθώς μου έχει λείψει πολύ. Θα συμμετέχω στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι σχετικά έτοιμος!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΑΡ29/03/2024

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΜΑΡΤΣΑΚΗ (ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ)

Η καλλιτεχνική κολύμβηση είναι η μεγάλη αγάπη της Τζωρτζίνας Μαρτσάκη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως όλη της η ζωή κινείται …

Περισσοτερα
ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ
ΠΑΡ01/03/2024

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ (ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ)

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο 2024 η Ελευθερία Χατζηδάκη. Η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων είχε μία …

Περισσοτερα
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ