Χριστιάνα Σκυλουράκη (τεχνική κολύμβηση)

Εχοντας επιδείξει αμέτρητες πραγματικά διακρίσεις, σημειώνοντας περισσότερα από 30 πανελλήνιο ρεκόρ ( ! ), αλλά και λάβει μέρος σε σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, η Χριστιάνα Σκυλουράκη είναι μία από τις κορυφαίες αθλήτριες που έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια το τμήμα τεχνικής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Αυτή τη στιγμή, η 19χρονη -γεννηθείσα το 2004- Σκυλουράκη κάνει μια μικρή στάση αγωνιστικά, έχοντας επικεντρώσει το βάρος της στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ωστόσο προσβλέπει ότι θα καταφέρει να είναι παρούσα στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες “Ηράκλειο 2023” που θα διεξαχθούν το διάστημα μεταξύ 2 έως 9 Σεπτεμβρίου.

Η Σκυλουράκη ξεκίνησε στο κολυμβητήριο Χανίων απ’ όταν ήταν 7 ετών, μαθήτρια τότε της Β’ τάξης του δημοτικού. Σήμερα είναι πρωτοετής φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Κρήτης, προσπαθώντας όπως σημειώνει και η ίδια να προσαρμοστεί στο πρόγραμμα της σχολής και να συνδυάσει τον αθλητισμό…

«Είναι πιο δύσκολο πλέον να κολυμπάω καθημερινά σε επίπεδο πρωταθλητισμού όπως προηγουμένως. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή της χρονιάς ο στόχος μου ήταν σίγουρα η συμμετοχή με την Εθνική ομάδα στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες που διεξάγονται κάθε 4 χρόνια και δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω ακόμα. Ομως βλέποντας το πρόγραμμα της σχολής μου, πλέον, δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι θα τα καταφέρω. Οσο δύσκολα είναι κανείς να φτάσει στην κορυφή των αθλητικών του επιδόσεων τόσο δύσκολο είναι και να τις διατηρήσει. Ακόμα υπάρχει χρόνος για να φτάσω σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο με την βοήθεια του προπονητή μου αλλά προφανώς όχι τόσο όσο πέρυσι. Ο στόχος μου ακόμα είναι το Μεσογειακό πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο και ευελπιστώ να τα καταφέρω», σημειώνει η ίδια.

Ακολουθούν παρακάτω οι κορυφαίες επιδόσεις για την Χριστιάνα Σκυλουράκη με την Εθνική ομάδα τεχνικής κολύμβησης, με την οποία έχει λάβει μέρος σε ένα πανευρωπαϊκό και τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, έχοντας καταφέρει ν’ ανέβει πέντε φορές στο βάθρο των μεταλλίων. Κορυφαία στιγμή της η ανάδειξή της ως παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 400μ. υποβρύχιο το 2021 στο Λινιάνο της Ιταλίας.

• Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων (2018): Τρεις 3ες θέσεις (δύο ομαδικές και μια ατομική στα 400μ. υποβρύχιο)

• Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων (2019): 2η θέση 400μ. υποβρύχιο

• Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων (2021): 1η θέση 400μ. υποβρύχιο

• Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών (2022): 5η θέση 400μ. υποβρύχιο

Επίσης, το 2020, ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας, αλλά οι υποχρεώσεις της ματαιώθηκαν λόγω covid-19.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΠΑΡ16/02/2024

ΟΜΗΡΟΣ ΜΟΣΤΙΤΣΟΓΛΟΥ (ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ)

Τη χαρά να διαθέτει στις τάξεις του έναν από τους κορυφαίους αθλητές που έχει αναδείξει το ελληνικό κανόε καγιάκ έχει …

Περισσοτερα
ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ
ΠΕΜ08/02/2024

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ (ΠΟΛΟ)

Το αθλητικό του ταλέντο μεταξύ άλλων και στο πόλο επιβεβαιώνει ο Γιώργος Ηλιάκης! Ο νεαρός αθλητής ακολουθώντας άλλωστε τα βήματα …

Περισσοτερα
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ