Απονομή διπλωμάτων, Σχολών και επάθλων πρωταθλήματος

Στις 22 Ιανουαρίου σε ιστιοπλοϊκή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων στις εγκαταστάσεις του, παρουσιάστηκε το ιστιοπλοϊκό έργο του Ομίλου και έγιναν οι απονομές διπλωμάτων, σχολών και επάθλων του τοπικού πρωταθλήματος Ανοικτής Θάλασσας 2013.

 

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν τιμητικά στο επιτελούμενο έργο του Ομίλου και απένειμαν διπλώματα και έπαθλα.

Η πρόεδρος του Ν.Ο.Χ., Χαρούλα Πράπα Μυλωνάκη προσφώνησε τους προσκεκλημένους και τους τιμώμενους και ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Τμήματος Ιστιοπλοΐας.

Ο υπεύθυνος Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Χ., Κωνσταντίνος Μανιουδάκης παρουσίασε το έργο και τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος με προβολές διαφανειών.

Α. Ιστιοπλοΐα Τριγώνου

Παρουσιάστηκαν οι αρχές λειτουργίας του Τμήματος των OPTIMIST (σκάφη για ηλικίες μέχρι 15 ετών) και LASER (άνω των 15 ετών) και τονίστηκε η σημασία που αποδίδει του Ν.Ο.Χ. στο συγκεκριμένο Τμήμα όπου “χτυπά” η καρδιά της ιστιοπλοΐας.

Προβλήθηκε η συμβολή στην ανάπτυξη του Τμήματος:

– Της Εταιρίας “ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.”, κυρίως για τη μεταφορά των σκαφών στους τόπους τέλεσης των διασυλλογικών αγώνων Κρήτης, καθώς και για την τεχνική συνδρομή.

– Του Γ. Φραγκιαδάκη για την προσφορά ξυλείας για ανάπτυξη της ιστιοπλοϊκής εγκατάστασης.

– Των μελών της επιτροπής ιστιοπλοΐας, Αλέξη Μαρκαντωνάκη, Απόστολου Περβολαράκη και Σήφη Περδικά.

Η πρόεδρος του Ν.Ο. Χανίων απένειμε τιμητική διάκριση στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας “ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ”, Στέφανο Καφαντάρη για την επί εξαετία ανάληψη χορηγίας του Τμήματος με αξιοσημείωτη συνέπεια και αγάπη.

Ο προπονητής του Τμήματος Ανδρέας Σηφάκης, παλαιός αθλητής OPTIMIST και LASER απευθυνόμενος κυρίως προς τους γονείς των παιδιών, είπε για τις αρχές της εκπαίδευσης που ακολουθεί και για την ανάγκη διατήρησης στενών σχέσεων γονέων και προπονητή.

Ακολούθησε η απονομή διπλωμάτων σε 22 παιδιά που εκπαιδεύτηκαν στην τελευταία σχολή OPTIMIST και LASER.

Την πρώτη απονομή, τιμής ένεκεν, εκλήθη να κάνει ο πρωτεργάτης της δημιουργίας της πρώτης ομάδας των OPTIMIST του Ν.Ο.Χ., το έτος 1974, Χρ. Χουλιόπουλος.

Οι εκπαιδευτές ήταν οι: Νίκος Αγγελάκης, Δάφνη Αλιπράντη, Ωρίων Αλιπράντης, Γιώτα Αναστάση, Γκαμπριέλ Αναστάσης, Γιάννης Γεωργακάκης, Στράτος Γιαννίκος, Ειρήνη Γιαννίκου, Δημήτρης Δασκαλογιάννης, Ευτύχης Καπής, Ελισάβετ Καποκάκη, Ειρήνη Λενταράκη, Χριστίνα Λεντάρη, Άρτεμις Μαυροματάκη, Γιάννης Ρημαντονάκης, Κωνσταντίνος Ρημαντονάκης, Σοφία Σέμελη Σταυρακάκη, Μανόλης Τζομπανάκης, Στέλιος Τζομπανάκης, Νίκος Αγγελάκης και Σπύρος Αγγελάκης. 

Β. Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας

Οι πρώτες Σχολές λειτούργησαν στο Ν.Ο.Χ. το έτος 1984 υπό την αιγίδα και στενή συνεργασία του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.), πρωτοπόρου των Σχολών ανά την Ελλάδα ακολουθώντας τον κανονισμό εκπαίδευσής του. Γι’ αυτό και τα πτυχία που απονέμονται είναι του Π.Ο.Ι.Α.Θ.

Παρουσιάστηκε ο σκοπός της Σχολής, τα θέματα εκπαίδευσης καθώς και η κατανομή τους σε πρακτική επί εκπαιδευτικού σκάφους σε 64 ώρες και η θεωρητική σε 45 ώρες. Ο βασικός εκπαιδευτής και κυβερνήτης του εκπαιδευτικού σκάφους ήταν ο έμπειρος Μάκης Βασιλάκης με τον οποίο ο Όμιλος συνεργάζεται από το 1984. Ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε στις αρχές που ακολουθεί στην εκπαίδευση.

Στη Σχολή επίσης προσφέρθηκαν και δίδαξαν:

– Ασφάλεια στη θάλασσα και Ναυτιλία, ο υπεύθυνος Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Χ., Κωνσταντίνος Μανιουδάκης.

– Μετεωρολογία, ο αντισμήναρχος Ν. Πιτσικάκης, με ειδικότητα μετεωρολόγου.

– Α’ Βοήθειες, ο υπαρχηγός της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας του Ν.Ο.Χ., Κώστας Νικολαντωνάκης.

Ακολούθησε η απονομή πτυχίων σε 12 αποφοίτους που ήταν οι εξής: Φραντζέσκος Γαβαλάς, Στέλιος Μαραθιανός, Αρτέμης Χειλουδάκης, Κώστας Αδαμόπουλος, Φώτης Μπομπολάκης, Μαρία Αλπά, Χρήστος Γούσιας, Μαρία Ελένη Μανίκα, Δέσποινα Αυγερινού, Κώστας Ατσιπουλιανός, Αγγελική Παπαχριστοπούλου, Αντώνης Παντελιάς και Μανόλης Παντελιάς.

Γ. Απονομή επάθλων τοπικού πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας

Το τοπικό, ετήσιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας που διοργανώνουν από κοινού ο Ναυτικός και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος διανύει τον τέταρτο χρόνο. Το πρωτάθλημα του 2013 ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση 14 αγώνων, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 8 ναυταθλητικά σκάφη, με συνολικό αριθμό 60 πληρωμάτων.

Επισημάνθηκε η συμβολή των ιδιοκτητών – κυβερνητών τους, στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, η οποία ταυτίζεται απολύτως με την ύπαρξη των σκαφών αυτών.

Τα οικονομικά βάρη που προκύπτουν από τις επισκευές, λόγω της κόπωσης των σκαφών κατά τους αγώνες, ειδικό αγωνιστικό έλεγχο, έξτρα ασφάλιση, συμμετοχή στους αγώνες (καταμετρήσεις, πιστοποιητικά κλπ.) βαρύνουν τους κυβερνήτες. Συνεπώς αξίζει μία ανακούφιση στα τέλη ελλιμενισμού, σύμφωνα με κοινή τεκμηριωμένη πρόταση των Ομίλων, Ν.Ο.Χ. και Ι.Ο.Χ. προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Νικητής του πρωταθλήματος αναδείχτηκε το σκάφος “ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ” του Ν.Ο.Χ., το οποίο κατέκτησε το υπαμειβόμενο Κύπελλο που απένειμε ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Σκουλάκης. Κυβερνήτης του σκάφους είναι ο επίτιμος πρόεδρος του Ν.Ο.Χ., Κωνσταντίνος Μανιουδάκης και πλήρωμα οι: Αριστοτέλης Κοτόπουλος, Δημήτρης Γαγάρας, Αντώνης Συντζανάκης, Στράτος Χουρδάκης, Αλέξανδρος Ματθαίου, Ειρήνη Αθανασάκη και Άννα Βασιλακοπούλου.

Το Κύπελλο της 2ης νίκης κατέκτησε το σκάφος “ΠΑΝΕΦΗ” του Ι.Ο.Χ., το οποίο απένειμε ο αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Λειψάκης. Κυβερνήτης είναι πρόεδρος του Ι.Ο.Χ. Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλος και πλήρωμα οι: Μάνος Σανψάκης, Νίκος Ρόττας, Λευτέρης Νικολακάκης, Χρυσοβαλάντης Γαροφαλιάς, Ιωάννα Τζινάκη, Γιώργος Παπαδάκης, Βίβιαν Σαρρή, Θοδωρής Γιανναρίδης, Πάνος Μπαρμπόπουλος, Λευτέρης Γαλαζούλας, Άρτεμις Μπλέσσα και Άρης Λασιθιωτάκης.

Το Κύπελλο της 3ης νίκης κατέκτησε το σκάφος “ΑΙΘΡΑ” του Ν.Ο.Χ., με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση και πλήρωμα τους: Αλέξανδρο Μαντόγλου, Αλέξανδρο Αλεξίου, Παναγιώτη Ρέππα, Νίκο Πετρίδη, Φίλιππο Καλομοίρη, Κώστα Κανελλάκη, Τάσο Ροβυθάκη, Τζίνα Καλογεράκη, Παναγιώτη Κοτσαρίνη και Νικολέτα Μαυρεδάκη. Το πλήρωμα αυτό συγκροτεί και την ομάδα του “ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ”, οι περισσότεροι των οποίων προπονούνται με το εκπαιδευτικό σκάφος του Ν.Ο.Χ. “ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΣ”, με κυβερνήτη τον φοιτητή Αλέξανδρο Μαντόγλου. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Δημ. Λιμενικού Ταμείου κ. Πρωτοπαπαδάκης.

Τα υπόλοιπα σκάφη και κυβερνήτες που συμμετείχαν, κατά σειρά επιτυχίας ήταν: “ΑΝΕΜΟΣ” (Ι.Ο.Χ., Γρηγόρης Κνιθάκης), “ΜΥΡΙΑ” (Ι.Ο.Χ. Στ. Μαρίνος), “ΝΕΑΡΧΟΣ” (Ι.Ο. Ρεθύμνου, Μιχάλης Βασιλάκης), “ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΣ” (Ν.Ο.Χ. Αλέξανδρος Μαντόγλου) και “B CREW” (Ι.Ο.Χ., Βασίλης Κοζωνάκης). 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: 

skoul

skoul2

skoul3

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΊ̕Α
ΚΥΡ24/03/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 54Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΊ̕ΑΣ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ανακοινώνει την έναρξη της 54ης εκπαιδευτικής σειράς ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας. Τα μαθήματα θ’ αρχίσουν στις 30 …

Περισσοτερα
ΙΣΤΙΟΠΛΟΊ̕Α
ΤΡΙ30/01/2024

ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΚΩΝ. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων προς τιμήν του Κωνσταντίνου Μανιουδάκη. Η εκδήλωση διεξήχθη …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ