Ο Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο

Για μια ακόμη χρονιά ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων, τηρώντας την παράδοση, πραγματοποίησε τον καθαγιασμό των υδάτων του Κολυμβητηρίου Χανίων και ακολούθως προχώρησε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Παρουσία του δημάρχου Χανίων κ. Αναστασίου Βάμβουκα και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νικόλαου Καλογερή, ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου στο χώρο της 25άρας πισίνας.

Η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, κα Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη εξέφρασε στο χαιρετισμό της τις ευχές της για ένα ευτυχισμένο 2017 με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πίστη ότι οι διακρίσεις των αθλητών του Ομίλου θα συνεχιστούν και τη χρονιά που έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τους εφημέριους του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Νέας Χώρας, πατήρ Αντώνιο Σαπουνάκη και πατήρ Γεώργιο Ντουντουλάκη. Τα παιδιά που έπιασαν το Σταυρό ήταν από το Τμήμα Κολύμβησης και ειδικότερα οι Πετράκης Γεώργιος, Ριτζάκης Ιωσήφ και Χολετσίδης Αλέξανδρος.

Στην κοπή της πίτας που ακολούθησε, τυχερή ήταν η αθλήτρια από το Τμήμα Κολύμβησης, Γιανναράκη Ευτυχία που βρήκε το φλουρί.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΩΝ

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, τόνισε ότι, «ο ρόλος που επιτελεί εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων είναι ιδιαίτερα σημαντικός, προσφέροντας στα παιδιά μας υπηρεσίες άθλησης. Οι διακρίσεις που έχει επιτύχει κατά το παρελθόν και επιτυγχάνει κατά το παρόν είναι επίσης πολύ σημαντικές. Παρόλα αυτά υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα, οικονομικής κυρίως φύσεως διότι η κατάσταση των χωρών δεν είναι αυτή που θα έπρεπε παρότι γίνονται προσπάθειες ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ούτως ώστε να καταναλώνεται λιγότερο πετρέλαιο και να επαναλειτουργεί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου η μεγάλη πισίνα των 50μ. μετά την κουβέρτα που έβαλε ο Ναυτικός Ομιλος. Το Ε.Α.Κ. βοηθάει έχοντας εξάλλου και την ευθύνη του χώρου όσο το δυνατόν περισσότερο, όμως δεν φτάνει. Οι εγκαταστάσεις χρειάζονται ακόμα πολλά πράγματα για να μπορέσουν να είναι απολύτως λειτουργικές και να εναρμονίζονται με τις πραγματικές ανάγκες που έχουν τα Χανιά, τα οποία έχουν αγκαλιάσει τον υγρό στίβο και αυτό το έχουν αποδείξει, άρα και οι υποδομές πρέπει να είναι αντίστοιχες. Ελπίζω ότι θα προχωρήσει και το Πολυτεχνείο Κρήτης στην αποκατάσταση των εγκαταστάσεων που του έχουν παραχωρηθεί στο Ακρωτήρι για να μπορέσουμε έτσι να αποκτήσουμε ένα ακόμα κολυμβητήριο. Σε κάθε περίπτωση, ο χώρος του Κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα πρέπει βέβαια να συνεχίσει να είναι απολύτως λειτουργικός».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη τόνισε τα εξής: «Εχουμε την ελπίδα ότι φέτος τα παιδιά μας θα τα πάνε εξαιρετικά. Τα τμήματα ήδη με την παράταση που πήρε η καλοκαιρινή σεζόν στην 50άρα πισίνα μπορέσαν και πραγματοποίησαν καλύτερη προετοιμασία. Ελπίζουμε ότι το κλείσιμο τις 50άρας πισίνας θα διαρκέσει όσο το δυνατόν λιγότερο και ότι θα μπορέσουν όλοι οι αθλητές μας να αποδώσουν δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό στους αγώνες που ακολουθούν».

Σημειώνεται ότι χροηγοί στην εκδήλωση που ακολούθησε του Αγιασμού για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου ήταν το κατάστημα αθλητικών ειδών «ΑΝΤΩΝΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ AQUA FIT» και το βιβλιοπωλείο «Περατσάκης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΡΙ21/01/2020

ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Τηρώντας μια παράδοση ετών, ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων, προχώρησε τη Δευτέρα το απόγευμα στον Αγιασμό των υδάτων στο κολυμβητήριο, γιορτάζοντας …

Περισσοτερα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΡΙ06/08/2019

Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για μια ακόμη χρονιά η γιορτή των καλοκαιρινών προγραμμάτων του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, εκμάθησης κολύμβησης και …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ