Με διακρίσεις για τον «Κορμοράνο» η 37η συνεχή συμμετοχή του στο Ράλι Αιγαίου

Εληξε με επιτυχία το 57ο διεθνές ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου παρά τις συναφείς δυσκολίες και περιορισμούς, που αντιμετώπισε όμως αποτελεσματικά ο οργανωτής Πανελλήνιος Ομιλος Ανοικτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.), που δικαιολογημένα επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Το χανιώτικο σκάφος «Κορμοράνος» του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κατάφερε να πετύχει σημαντική νίκη στην κατηγορία του, κατακτώντας το κύπελλο πρώτης θέσης στην μεγάλη ιστιοδρομία, Φάληρο – νήσος Σύρος – Σούνιο, αποστάσεως 118 ν.μ., καθώς και την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη των τεσσάρων ιστιοδρομιών, ανταγωνιζόμενο σκάφη υψηλών ιστιοπλοϊκών προδιαγραφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του «Κορμοράνου» επιβεβαιώθηκε για 37η συνεχόμενη χρονιά στο Ράλι Αιγαίου με σημαντικές τιμητικές διακρίσεις.

Κυβερνήτης του σκάφους είναι ο απόστρατος ναύαρχος του Π.Ν., Κωνσταντίνος Μανιουδάκης και το άξιο πλήρωμα του ήταν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Πλανάκης, Κωνσταντίνος Λουκάκης, Νίκος Περβανάς, Γιώργος Αναστασόπουλος και Αθανάσιος Πελεκάνος.

Η απονομή επάθλων στους νικητές του Ράλι Αιγαίου έγινε σε επίσημη εκδήλωση η οποία διεξήχθη στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά, την οποία τίμησαν μεταξύ άλλων πολιτικές αρχές και η ηγεσία του Π.Ν. και Λ.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΤΡΙ21/01/2020

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΙΘΡΑ» ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ «ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ»

Ο πρώτος ιστιοπλοϊκός αγώνας για το 2020 στο πλαίσιο του τοπικού, κοινού πρωταθλήματος ΝΟΧ-ΙOΧ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (19/1). Ο …

Περισσοτερα
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΠΕΜ16/01/2020

ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΐΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΟΧ-ΙΟΧ

Αγώνα ιστιοπλοΐας διοργανώνει ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων την προσεχή Κυριακή (19/1) για σκάφη ανοικτής θάλασσας. Πρόκειται για έναν ακόμη αγώνα …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ