Επιτυχής η Ημερίδα Αστεριών στο Κολυμβητήριο Χανίων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (10/12) στο Κολυμβητήριο Χανίων η πρώτη αγωνιστική δράση για το άθλημα της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης για τη σεζόν 2017-18. Δεκάδες κορίτσια από όλους τους συλλόγους της Κρήτης είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τα όρια από το 1ο έως το 7ο Αστέρι προεκιμένου να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα συμμετοχής στα επερχόμενα χειμερινά και πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ανάμεσα στις αγωνιζόμενες και οι αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, πραγματοποιώντας φιγούρες βάσει των νέων κανονισμών από την παγκόσμια ομοσπονδία (FIN).

«Κάθε τέσσερα χρόνια, η FIN αλλάζει τους κανονισμούς στις φιγούρες, οπότε η φετινή χρονιά είναι αυτή των αλλαγών και πρέπει από την πλευρά μας να συντονιστούμε για το τι πρέπει να προσέχουμε πάνω στους καινούργιους κανονισμούς για να δουλεύουμε όλοι οι προπονητές με τον ίδιο τρόπο, αλλά και οι κριτές να ξέρουν πώς θα βαθμολογήσουν», σημείωσε η εκ των προπονητριών του Ν.Ο. Χανίων, Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα, λέγοντας στη συνέχεια τα εξής: «Για τα παιδιά μας, είναι η πρώτη τους εμφάνιση στη φετινή σεζόν.

Οι προπονήτριες του Ν.Ο. Χανίων, Ρένα Σκαλιδάκη και Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα.

Στη συνέχεια ακολουθούν οι χειμερινοί αγώνες για τις Κορασίδες Α και τις Κορασίδες Β. Ως ομάδα βάζουμε συνήθως τους στόχους μας ψηλά, θέλοντας να είμαστε στα μετάλλια. Δουλεύουμε για να είμαστε ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και πιστεύουμε να μας βγει η χρονιά με τον καλύτερο τρόπο».

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΥΓΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Για μια ακόμη χρονιά, οι αγώνες στα Χανιά πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη της διεθνούς κριτή, Ελένης Κουγιά, η οποία σχολιάζοντας σχετικά, δήλωσε τα εξής: «Η συμμετοχή ήταν αρκετά ικανοποιητική, αλλά ακόμα πιο ικανοποιητικό είναι το επίπεδο από τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν. Είναι η δεύτερη φορά που εφαρμόζονται οι καινούργιοι κανονισμοί και η πρώτη για την Κρήτη με δεδομένο ότι το καλοκαίρι άλλαξε και η ονομασία του αθλήματος. Εχουμε καινούργιες φιγούρες και πολλές αλλαγές που δημιουργούν μία καινούργια πραγματικότητα για το άθλημα. Ευελπιστούμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο στα χειμερινά και πανελλήνια πρωταθλήματα που θα ακολουθήσουν. Η Κρήτη έχει αρκετά καλή παράδοση στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση, την οποία συνεχίζει επάξια. Ισως είναι η θάλασσα, ίσως οι συνθήκες, ίσως η δουλειά που γίνεται, πάντως υπάρχει καλό επίπεδο», κατέληξε η κα Κουγιά.

Ελένη Κουγιά και Δημήτρης Πρωιμάκης.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Πρωιμάκης, που έχει την ιδιότητα του μέλους στην επιτροπή ανάπτυξης και παράλληλα είναι έφορος περιφερειακής επιτροπής στην Κρήτη για την Καλλιτεχνική Κολύμβηση, τόνισε ότι, «το άθλημα της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης είναι πλέον διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα. Πόλεις, όπως η Λάρισα, η Βέροια και η Πτολεμαΐδα, αρχίζουν και αναπτύσσουν το άθλημα ενώ ειδικότερα στην Κρήτη είμαστε πλέον πέντε σύλλογοι, τρεις στο Ηράκλειο, ένας στα Χανιά και ένας στον Αγ. Νικόλαο. Η ανάπτυξη του αθλήματος είναι εντυπωσιακή σε όλη την Ελλάδα».

Αναλυτικότερα, οι συμμετοχές στην Ημερίδα Αστεριών για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων ήταν οι εξής:  Αλατζά, Ανδριανού, Βλαζάκη, Βομβολάκη, Γαυγιωτάκη, Γερωνυμάκη, Γιάνναρη, Δουλαβέρη, Εικοσιπεντάκη, Καντιάνη, Κιναλοπούλου, Κρανιδιώτη, Κρασάκη, Κρομμυδάκη, Λουράκη, Μακρινάκη, Μαραγκάκη, Μαρκουλάκη, Μαυρομμάτη, Μπόκου, Νίκο, Ντουρουντάκη, Ξηραφάκη, Παπαδάκη, Παπαδοκωνσταντάκη Ηλέκτρα, Παπαδοκωνσταντάκη Μαρία, Σινάνη, Τζιτζικαλάκη, Τζουβαδάκη, Τουσισβίλι, Χαροκοπάκη, Χατζησωτηράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΕΜ13/12/2018

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ξεκινούν οι υποχρεώσεις για την ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης. Τα κορίτσια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων θα αγωνιστούν αυτή την Κυριακή 16 …

Περισσοτερα
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΑΡ12/10/2018

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΥΡΓΙΑΝΤΑΚΗ, ΖΟΥΖΟΥΝΗ ΚΑΙ ΚΡΟΜΜΥΔΑΚΗ

Στην Εθνική ομάδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Γυναικών, η οποία την προσεχή Δευτέρα 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει καμπ προετοιμασίας στο Κολυμβητήριο Αγίου …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ