Κατ. Σταματάκη: Εστιάζουμε ως διοίκηση στη λύση και όχι στο πρόβλημα

Eχοντας υπό την ευθύνη της την εφορία του τμήματος καλλιτεχνικής κολύμβησης, η Κατερίνα Σταματάκη, μιλά για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει τους πρώτους μήνες που βρίσκεται στο ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

«Εστιάζουμε στην λύση και όχι στο πρόβλημα» επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της, μιλώντας για τη διαχρονικά σταθερή αξία που έχει το τμήμα της καλλιτεχνικής του ΝΟΧ, τη δουλειά των προπονητριών και τους στόχους που υπάρχουν γι’ αυτή τη χρονιά.

Κυρία Σταματάκη, είσαστε υπεύθυνη στο τμήμα καλλιτεχνικής κολύμβησης, ποιες είναι οι υποχρεώσεις σας ως μέλος της διοίκησης;

Από τις πιο βασικές υποχρεώσεις μου είναι να φέρνω σε επαφή τις προπονήτριες αλλά και τους γονείς με τη διοίκηση, όποτε έχουν κάτι να ζητήσουν ή όταν θέλουν ν’ αναφέρουν τις ανησυχίες τους ή χρειάζονται περεταίρω διευκρινίσεις για κάποιο θέμα που τους απασχολεί. Βέβαια, θα πρέπει ν’ αναφέρω και την πολύτιμη βοήθεια όλων των βοηθών εφόρων σε όλα τα τμήματα, που χωρίς αυτούς και χωρίς τη συνεργασία τους τα πράγματα θα γίνονταν πιο δύσκολα.

Το τμήμα καλλιτεχνικής κολύμβησης διαχρονικά είναι από τα πιο επιτυχημένα σε όλη την Ελλάδα. Πώς εξηγείτε αυτές τις επιτυχίες για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων;

Πιστεύω ότι οι ικανότατες προπονήτριες που δουλεύουν όλα αυτά τα χρόνια στον ΝΟ Χανίων και η άριστη κατάρτισή τους πάνω στον τομέα τους εξηγεί και τις επιτυχίες αυτές. Μην ξεχνάμε ότι όλες ήταν κορυφαίες αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό προσόν να έχεις περάσει από το άθλημα, να το έχεις σπουδάσει και ν’ ασχολείσαι αργότερα με αυτό επαγγελματικά.

Αρα, εκτιμάτε ότι είναι δουλειά των προπονητριών αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα που παράγεται.

Ολες οι προπονήτριες με επικεφαλής την Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα, κάνουν εξαιρετική δουλειά στον Ναυτικό Ομιλο και αυτό φυσικά φαίνεται από τις συνεχείς επιτυχίες τους τόσα χρόνια. Από την ανάδειξη τόσων αθλητριών και από τη συνεχή στελέχωση όλων των Εθνικών ομάδων. Επιπλέον να τονίσω ότι η συνεργασία μεταξύ τους είναι εξαιρετική.

Τον Ιούλιο ακολουθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα, ποιοι είναι οι στόχοι για το τμήμα καλλιτεχνικής κολύμβησης;

Οπως κάθε χρόνο οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούμε και προσπαθώντας καθημερινά γι’ αυτό. Πάντα θέλουμε και κάτι περισσότερο από την προηγούμενη χρονιά και οι προπονήτριες το αποδεικνύουν συνεχώς ότι μπορούν να το καταφέρουν όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα.

Εσείς, συμμετέχετε στη διοίκηση ως ένα από τα νέα πρόσωπα. Πώς είναι η δραστηριότητα και η εμπειρία σας μέσα στο ΔΣ;

Πραγματικά από τα πολύ “νέα” πρόσωπα, κάθε μέρα μαθαίνω! Μέσα από το ΔΣ έχω γνωρίσει πολύ αξιόλογους ανθρώπους, εκτίμησα πολλούς, που δεν θα τύχαινε ποτέ να τους γνωρίσω και έκανα και φίλους που πραγματικά σέβομαι και αγαπώ! Είναι πολύ σημαντικό να είσαι μέρος ενός συνόλου που παλεύει στην κυριολεξία για τα παιδιά και προσπαθεί να τα στηρίξει με όλους τους τρόπους. Το γεγονός ότι εστιάζουμε στη λύση και όχι στο πρόβλημα είναι ο πρωταρχικός στόχος αυτού του συμβουλίου και πιστεύω ότι γι’ αυτό τον λόγο προχωράμε μπροστά, κάνοντας σωστά βήματα. Μερικές φορές μπορεί να φαίνονται μικρά, αλλά το σημαντικό είναι ότι είναι προς τα μπροστά και πάντα σύμφωνα με το γενικότερο συμφέρον του ΝΟΧ.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι για τη διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου;

Για τη διοίκηση είναι να συνεχίσει να μάχεται και να παλεύει με όλες τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που έχει ν’ αντιμετωπίσει. Πράγμα που πιστεύω ότι κατορθώνεται με την άψογη συνεργασία μεταξύ των μελών του και την απόλυτη στήριξη που υπάρχει μεταξύ μας.

Πρόσφατα καταγράφηκαν πολύ σημαντικές εξελίξεις για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων, τι περιμένετε από ‘δω και πέρα αλλά και τι έχετε να πείτε σχετικά με την ανάγκη αυτής της ανακατασκευής;

Σίγουρα η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου είναι απολύτως αναγκαία λόγω της κατάστασης που βρίσκεται και όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Εχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες από τη διοίκηση, συνεργάστηκαν και συνεργάζονται πολλοί άνθρωποι και ευελπιστούμε με λίγη υπομονή να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα όσο γίνεται πιο γρήγορα. Αλλωστε τα Χανιά αξίζουν ένα σύγχρονο κολυμβητήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΣΑΒ27/04/2024

EΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΠΛΟΥΣΙΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Εξαιρετικές χορογραφίες και πλούσιο θέαμα πρόσφεραν δεκάδες αθλήτριες καλλιτεχνικής κολύμβησης στα Βενιζέλεια υγρού στίβου. Συνολικά πέντε σωματεία όπου πρόκειται γι’ …

Περισσοτερα
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΤΕΤ24/04/2024

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (27/4, 15:00) Η 2Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Το Σάββατο 27 Απριλίου στις 3 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η 2η επίδειξη καλλιτεχνικής κολύμβησης στο πλαίσιο των Βενιζελείων υγρού …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ