Υποτροφία από το Ιδρυμα Λεβέντη για Ντουντουνάκη και Παπαστάμο

Υποτροφία από το Ιδρυμα Λεβέντη λαμβάνουν Αννα Ντουντουνάκη και Απόστολος Παπαστάμος με αφορμή την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι δύο πρωταθλητές κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων περιλαμβάνονται ανάμεσα σε 68 απ’ όλη την Ελλάδα από 28 Ομοσπονδίες που λαμβάνουν την εν λόγω υποτροφία.

Πρόκειται για πρωτοβουλία η οποία ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.) σε συνεργασία με το πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, το οποίο τα τελευταία χρόνια αποδίδει υποτροφίες σε Ελληνες αθλητές και αθλήτριες.

Σχετική αναφορά για το θέμα αυτό κάνει η ΚΟΕ όπου και σημειώνονται τα εξής:

Οι υποτροφίες του Ιδρύματος Λεβέντη σε 13 αθλητές/αθλήτριες του υγρού στίβου

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έρχεται να ενώσει τις δυνάμεις της στο πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη – ένα πρόγραμμα που στηρίζει από το 1999 την προσπάθεια αθλητών και αθλητριών για το ολυμπιακό όνειρο και ενισχύεται φέτος, για πέμπτη συναπτή χρονιά, και από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, με στόχο την προαγωγή των αξιών του Ολυμπισμού και της αριστείας στον τόπο μας.

Με την αφορμή αυτή, το πλαίσιο του προγράμματος Υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας διευρύνεται φέτος ώστε να στηριχθούν αθλητές από όλες τις Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων της χώρας. Επιβραβεύεται έτσι ο αγώνας αθλητών και αθλητριών που, παρά τις ιδιόμορφες συνθήκες της πανδημίας, προπονούνται σκληρά όλο αυτό το διάστημα και ενισχύεται η αγάπη για των αθλητισμό και η προσπάθεια των αθλητών μας να διακριθούν με τα εθνικά χρώματα.

Απονέμονται έτσι συνολικά 68 υποτροφίες και βραβεύονται συνολικά 76 αθλητές/αθλήτριες, που εκπροσωπούν τις 28 ομοσπονδίες.

Από αυτούς, οι 13 είναι αθλητές και αθλήτριες στα τέσσερα από τα πέντε ολυμπιακά αθλήματα της ΚΟΕ και του υγρού στίβου. Είναι οι Κριστιάν Γκολομέεβ, Απόστολος Χρήστου, Άννα Ντουντουνάκη, Ανδρέας Βαζαίος, Απόστολος Παπαστάμος, Νόρα Δράκου, Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης (κολύμβηση), Θανάσης – Χαράλαμπος Κυνηγάκης, Δημήτρης Νέγρης (κολύμβηση και κολύμβηση Ανοιχτής Θάλασσας), Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου (Καλλιτεχνική Κολύμβηση), Νίκος Μόλβαλης, Θανάσης Τσιρίκος (Καταδύσεις).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΣΑΒ12/06/2021

ΣΑΡΩΣΕ ΣΤΟ OPEN Η ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ – ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΚΑΧΡΗΣ

Με το τέταρτο μετάλλιο, εκ των οποίων τρίτο χρυσό ολοκληρώθηκε η παρουσία για την Αννα Ντουντουνάκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης …

Περισσοτερα
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΣΑΒ12/06/2021

ΤΡΙΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ – ΑΣΗΜΕΝΙΟ Ο ΚΑΧΡΗΣ

Το ασημένιο μετάλλιο στα αγωνίσματα των 100 και 800μ. ελεύθερο κατάφεραν να σφραγίσουν στο πλαίσιο της τρίτης και προτελευταίας ημέρας …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ