Ξεχωριστή εμπειρία στην αθλητική δράση “I can do it”

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι αθλητές και αθλήτριες του τμήματος κανόε καγιάκ του ΝΟ Χανίων, συμμετέχοντας σε αθλητική δράση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “I can do it”.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 18 Μαΐου στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας πραγματοποιήθηκε αθλητική δράση με τη συμμετοχή μαθητών/τριών από Ειδικά Σχολεία της Ελλάδας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χανίων), της Πολωνίας και της Λιθουανίας και αθλητών/τριών του ΝΟ Χανίων, που έκαναν καγιάκ σε διθέσια σκάφη, στα οποία συμμετείχαν ένας μαθητής/τρια από Ειδικό Σχολείο και ένας αθλητής της ομάδας.

Η πεμπτουσία του Αθλητισμού αποτυπώνεται μέσα σε αυτή την αθλητική δράση στην οποία, άτομα που δεν έχουν ξαναβρεθεί μαζί, συν-υπήρξαν και συν-αθλήθηκαν με καγιάκ στην όμορφη παραλία του Βλητέ, δημιουργώντας δυνατά συναισθήματα και όμορφες στιγμές, που έμειναν χαραγμένες στην ψυχή και στη μνήμη όλων.

Ο Αθλητισμός έχει απίστευτες δυνατότητες: ενώνει και ενσωματώνει αλλά δημιουργεί και νέες νοοτροπίες που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και ενισχύουν τη συμπερίληψη, που πρέπει να είναι ο απώτερος σκοπός κάθε ευνομούμενης κοινωνίας.

Οπως δήλωσε ο κ. Νίκος Κουριδάκης, εκ μέρους του ΝΟ Χανίων, «με ιδιαίτερη χαρά ανταποκριθήκαμε στο αρχικό κάλεσμα της κας Róża Banasik-Zarańska για την εξεύρεση τρίτου συνεργάτη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, το οποίο συντονίζεται από το Malbork Regional Development Foundation (Teaching Academy) με θέμα “I can do it”. ετσι μετά από την επικοινωνία μας με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑΜΕΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων κα Ελένη Ζερβουδάκη υπήρξε επαφή με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χανίων και προχώρησε η όλη συνεργασία, με αποτέλεσμα να ζήσουν όλα τα παιδιά και από τις 3 χώρες, Ελλάδα, Λιθουανία και Πολωνία αξέχαστες εμπειρίες στην πόλη μας όπως δήλωσαν και οι συμμετέχοντες στη δράση. Μας δίνει δύναμη και ιδιαίτερη χαρά που μπορούμε και συμβάλουμε σε αυτές τις δράσεις, στις οποίες τα παιδιά μας έχουν την ευκαιρία να βιώσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες και να συναθληθούν με παιδιά άλλων χωρών. Ευχαριστούμε την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑΜΕΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων κα Ελένη Ζερβουδάκη, τον Διευθυντή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χανίων κ. Νεκτάριο Λιλικάκη και την κα Róża Banasik-Zarańska, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να είμαστε εταίροι στο παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΑΡ16/02/2024

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ – SUP & ANEK LINES ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2026

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων και η ΑΝΕΚ LINES ανακοινώνουν με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την ανανέωση της συνεργασίας μέχρι το …

Περισσοτερα
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΠΑΡ16/02/2024

ΟΜΗΡΟΣ ΜΟΣΤΙΤΣΟΓΛΟΥ (ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ)

Τη χαρά να διαθέτει στις τάξεις του έναν από τους κορυφαίους αθλητές που έχει αναδείξει το ελληνικό κανόε καγιάκ έχει …

Περισσοτερα
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ