Τζιλιβάκης: Γιατί ανοικτά τα στάδια και όχι ανοικτά τα κολυμβητήρια;

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα sportsfeed έχει παραχωρήσει ο προπονητής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Κώστας Τζιλιβάκης.

Ο κ. Τζιλιβάκης εξακολουθεί να βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ όπου συνεχίζεται η προετοιμασία για τους δύο πρωταθλητές, Απόστολο Παπαστάμο και Αλέξανδρο Κάχρη.

Οι δηλώσεις του αφορούν το γεγονός ότι το άθλημα της κολύμβησης και γενικότερα ο υγρός στίβος παραμένουν σε καραντίνα και επίσης τη συμμετοχή του Παπαστάμου στο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Βουδαπέστη (ISL).

Ακολουθούν οι δηλώσεις του.

«Να υπάρχει ισονομία! Δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός να υπάρχουν ανοικτά στάδια και όχι ανοικτά κολυμβητήρια. Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Ούτε ότι η κολύμβηση είναι πιο επιρρεπή από τα υπόλοιπα αθλήματα. Τα σωματεία είναι το κύτταρο του αθλητισμού και έχουν αδρανοποιηθεί. Οι Ακαδημίες εκμάθησης έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα. Πρόταση. Να αρχίσουν οι δραστηριότητες της κολύμβησης στις μικρές ηλικίες σε αυστηρό υγειονομικά περιβάλλον».

Για την παρουσία του Παπαστάμου στο ISL τόνισε: «Η δημιουργία αγωνιστικού ρυθμού μετά από μια χρονιά χωρίς υψηλό ανταγωνισμό λόγω της πανδημίας ήταν το ζητούμενο. Οι διαβουλεύσεις ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν διανομή/προπόνηση/συμμετοχή στους αγώνες, είναι η πρώτη προτεραιότητα της ΙSL μας οδήγησαν στη απόφαση της συμμετοχής μας. Είχαμε τέσσερις εβδομάδες μαζί. Ειδικά με προπονητές που έχουν στην επίβλεψη τους επίλεκτους κολυμβητές αναπτυξιακών ηλικιών. Με τον συνάδελφο, Πάνο Βελέντζα, διακρίναμε τις προτεραιότητες και τις τακτικές των ομάδων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΕΜ29/04/2021

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΓΑΠΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Μαραθώνιος Αγάπης για την ενίσχυση της Ομάδας Στήριξης “Συνάνθρωπος” που διοργάνωσε τη Μεγάλη Τετάρτη ο …

Περισσοτερα
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΕΜ29/04/2021

ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ

Στην αποστολή για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών – γυναικών που θα διεξαχθεί το διάστημα από 16 μέχρι 23 Μαΐου …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ