Το Σαββ/κο 29 & 30 Οκτωβρίου οι 21οι διεθνείς “Κορίσσιοι” αγώνες και οι Πανελλήνιοι Special Olympics καγιάκ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, η Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ, τα Special Olympics Hellas και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κανόε Καγιάκ του ΝΟΧ ανακοινώνουν την πραγματοποίηση των 21ων “Κορίσσιων” Διεθνών Διασυλλογικών Αγώνων Κανόε Καγιάκ και τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics Καγιάκ που θα λάβουν χώρα στις 29 και 30 Οκτωβρίου στην λίμνη Κουρνά του Δήμου Αποκορώνου.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το εξής:

• Σάββατο 29/10 12:00 – 16:00

• Κυριακή 30/10 09:00 – 12:30

Οι απονομές θα γίνουν μετά το πέρας των αγώνων. Χρυσός χορηγός της διοργάνωσης είναι η ΑΝΕΚ LINES.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

• Νικόλαος Καλογερής – Αντιπεριφερειάρχης Χανίων
«Φίλες και Φίλοι,
Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στον τόπο μας, για άλλη μια χρονιά, τις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, τους 21ους Διεθνείς Διασυλλογικούς Κορίσσιους Αγώνες Κανόε Καγιάκ και τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics Καγιάκ, που θα πραγματοποιηθούν στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2022, στη Λίμνη Κουρνά του Δήμου Αποκόρωνα.
Πρόκειται για δύο σημαντικά αθλητικά γεγονότα που με αρτιότητα διοργανώνει ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων στο πανέμορφο κρητικό τοπίο της Λίμνης Κουρνά, καταγράφοντας μια ακόμη παρουσία των Χανίων ανάμεσα στους τόπους που πρωταγωνιστούν στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας μας.
Ιδιαίτερη σημασία έχει για εμάς το γεγονός ότι οι Διασυλλογικοί Αγώνες πραγματοποιούνται μαζί με τους Αγώνες Special Olympics, όλοι οι αθλητές, στον ίδιο χώρο, ισότιμα.
Καλωσορίζουμε στα Χανιά όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους στόχους που έχει θέσει ο καθένας τους.
Καλούμε όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες, αλλά και τους επισκέπτες που βρίσκονται στον τόπο μας, να παρακολουθήσουν τους αγώνες, βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία, που θα τους μείνει αξέχαστη. Eνα θέαμα ευγενούς άμιλλας, σε έναν τόπο μοναδικό.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη Διοργάνωση!
Με φιλικούς χαιρετισμούς».

• Χαράλαμπος Κουκιανάκης – Δήμαρχος Αποκορώνου
«Σας καλωσορίζουμε για μια ακόμα φορά στην επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση των 21ων Διεθνών Κορίσσιων Διασυλλογικών Αγώνων Κανόε Καγιάκ και των Πανελλήνιων Αγώνων Καγιάκ Special Olympics, που διεξάγονται σε ένα Αποκορωνιώτικο τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, τη λίμνη του Κουρνά.
Ευχαριστούμε τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ, την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, για τη συνεργασία, τα Special Olympics Hellas, την Κυπριακή Ομοσπονδία Κανό καθώς επίσης και τους επιχειρηματίες-ξενοδόχους της περιοχής που με κύριο μέλημα την ανάδειξη του τόπου μας σε όλες τις μορφές τουρισμού πρόσφεραν δωρεάν φιλοξενία σε όλους τους αθλητές και τους συνοδούς τους. Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι οι συνεργασίες που χτίζονται όλα αυτά τα χρόνια εξασφαλίζουν την καθιέρωση τέτοιων διοργανώσεων.
Ως δημοτική αρχή σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τη διασφάλιση της διοργάνωσης και να προσπαθώ για τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων με κύριο στόχο την προσέλκυση ολοένα και περισσότερων νέων -και όχι μόνο- στον αθλητισμό.
Εύχομαι σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία, να ευχαριστηθούν την εμπειρία και με σεβασμό στον συναθλητή να έχουν μια καλή έκβαση στα αθλήματά τους».

• Ιωάννης Σκούρτης – Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, Κυματολίσθησης με Σανίδα, Ορθιας Σανιδοκωπηλασίας
«Φίλοι και φίλες του αθλήματος,
Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να βρισκόμαστε για άλλη μια χρονιά στην Κρήτη, στα Χανιά για να απολαύσουμε τους αγώνες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Αποκορώνου, τα Special Olympics και την Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ γι’ αυτή τη συνδιοργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να συμβαίνουν τέτοιες συνεργασίες με στόχο την προβολή του αθλήματος αλλά και του τόπου που μας φιλοξενεί. Εύχομαι να απολαύσουμε τον συναγωνισμό και να καμαρώσουμε τους αθλητές, τόσο στους Διεθνείς διασυλλογικούς όσο και στους πανελλήνιους Special Olympics αγώνες.
Καλή επιτυχία σε όλους!».

• Διονύσιος Κοδέλλας – Πρέσβυς ε.τ. Πρόεδρος Special Olympics Hellas
«Στις αδιάκοπες προσπάθειες μας να δημιουργήσουμε μια ενταξιακή κοινωνία που προσφέρει ίσες ευκαιρίες στα άτομα με νοητική αναπηρία καθιερώνοντας μια κουλτούρα αποδοχής και αλληλεγγύης, χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις, τα Special Olympics Hellasμε ιδιαίτερη χαρά, επιστρέφουν στην Κρήτη και διοργανώνουν για ακόμα μία φορά Πανελλήνιους Αγώνες Καγιάκ, στο πλαίσιο των 21ων Διεθνών Κορίσσιων Διασυλλογικών Αγώνων Κανόε Καγιάκ, που στηρίζει ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης και την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ.
Μια σπουδαία διοργάνωση που θα δώσει την ευκαιρία στους αθλητές μας να αναπτύξουν τις αγωνιστικές τους δυνατότητες, αλλά και τον ενθουσιασμό τους, γιατί θα βρεθούν μέσα στο μαγευτικό τοπίο της Λίμνης Κουρνά και να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.
Από την πλευρά μας, ευχαριστούμε θερμά, για την άψογη συνεργασία και την συμπαράστασή τους, τον Δήμαρχο Αποκορώνου, κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη, τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, τον Χορηγό μας, ΑΝΕΚ LINES, που καλύπτει τα εισιτήρια της αποστολής μας προς και από Χανιά, καθώς και τον πολύτιμο υποστηρικτή αυτής της διοργάνωσης, Pilot Beach Resort Hotel, που πάντοτε, με εξαιρετική ευαισθησία φιλοξενεί τους αθλητές μας, που ο καθένας τους από την πλευρά του συνέβαλλε στην επιτυχία των αγώνων».

• Μύρων Καλογεράκης – Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Χανίων
«Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων είναι στην ευχάριστη θέση να διοργανώσει και φέτος τους 21ους Διεθνείς Διασυλλογικούς Αγώνες Κανόε Καγιάκ και τους Πανελλήνιους Αγώνες Καγιάκ Special Olympics στην όμορφη λίμνη του Κουρνά του Δήμου Αποκορώνου. Διοργανώσεις που έχουν επανειλημμένα στεφθεί με επιτυχία τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά.
Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Αποκορώνου, την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ, τα Special Olympic, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κανόε Καγιάκ για την στήριξή τους και όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές οι οποίοι και αυτή τη χρονιά είναι δίπλα μας για την πραγματοποίηση των αγώνων με σκοπό την ενίσχυση της αγωνιστικότητας και της συμμετοχής, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής και την προώθηση του αθλητικού Τουρισμού στον τόπο μας.
Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τους αθλητές, τους προπονητές τους παράγοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, των Special Olympics Hellas, των Σωματείων καθώς και την Κυπριακή Ομοσπονδία Κάνο και ευχόμαστε καλή διαμονή και κάθε επιτυχία στις προσπάθειες όλων».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (σύνολο αθλητών & αθλητριών: 120)

• ΝΟ Χανίων
• ΝΟ Αμμοχώστου
• ΝΟ Χαλκίδας
• Ολυμπιακός ΣΦΠ
• ΝΟ Λίμνης Ευβοίας
• ΓΝΟ Σαλαμίνας
• ΝΟ Διαύλου Ωρέων
• ΝΟ Μεθάνων Νηρηίς
• ΝΟ Τζιτζιφιών Καλλιθέας
• ΕΝΟ Αιγυπτιωτών
• ΝΟ Ζαρλή Γυάλα Σαλαμίνας
• ΑΣ Αποκόρωνας
• NΑΟ Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ SPECIAL OLYMPICS (σύνολο αθλητών & αθλητριών: 60)

• Special Olympics Αμφιθέας
• Special Olympics Χαλκίδας
• Special Olympics Χανίων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10                                               ΚΥΡΙΑΚΗ 30/10

Α/Α

ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΑΠ/ΣΗ ΩΡΑ

Α/Α

ΑΓΩΝΙΣΜΑ
ΑΠ/ΣΗ

ΩΡΑ

1 K1 ΠΡΟΑΓ. ΑΓΟΡΙΑ 1000μ. 12:00 1 TK1 (SPECIAL OLYMPICS) Γ’ 200μ. 09:00
2 TK1 (SPECIAL OLYMPICS) Α’ 200μ. 2 K2 ΠΡΟΑΓ. ΚΟΡΙΤΣΙΑ 200μ.
3 K1 ΠΡΟΑΓ. ΚΟΡΙΤΣΙΑ 1000μ. 3 TK1 (SPECIAL OLYMPICS) Δ’ 200μ.
4 TK1 (SPECIAL OLYMPICS) Β’ 200μ. 4 Κ2 ΠΑΙΔΩΝ 200μ.
5 Κ1 ΠΑΙΔΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ 2000μ. 5 TK2 UNIFIED (SPECIAL OLYMPICS) Α’ 200μ.
6 TK2 (SPECIAL OLYMPICS) A’ 200μ. 6 K2 ΠΡΟΑΓ. ΑΓΟΡΙΑ 200μ.
7 Κ1 ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2000μ. 7 TK1 (SPECIAL OLYMPICS) Ε’ 200μ.
8 TK2 (SPECIAL OLYMPICS) Β 200μ. 8 TK2 UNIFIED (SPECIAL OLYMPICS) Β’ 200μ.
9 Κ1 ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2000μ. 9 Κ2 ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 200μ.
10 TK2 (SPECIAL OLYMPICS)Γ’ 200μ. 10 Κ2 ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 200μ.
11 Κ1 ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ 2000μ. 11 TK2 UNIFIED (SPECIAL OLYMPICS) Γ’ 200μ.
12 TK 2 (SPECIAL OLYMPICS) Δ’ 200μ. 12 Κ2ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ 200μ.
13 Κ1 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 2000μ. 13 TK1 (SPECIAL OLYMPICS) ΣΤ’ 200μ.
14 Κ1 ΠΑΙΔΩΝ –ΕΦΗΒΩΝ-ΑΝΔΡΩΝ 2000μ. 14 Κ2 ΕΦΗΒΩΝ 200μ.
15 Κ2 ΠΑΙΔΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ 200μ.
16 TK2 UNIFIED (SPECIAL OLYMPICS) Δ’ 200μ.
17 Κ2 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 200μ.
18 Κ2 ΑΝΔΡΩΝ 200μ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SUP
ΔΕΥ02/01/2023

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ / SUP ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 2022

Πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα και νέες μεγάλες επιτυχίες περιλάμβανε η χρονιά που ολοκληρώθηκε για το τμήμα κανόε καγιάκ και SUP του …

Περισσοτερα
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΠΕΜ03/11/2022

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΝΑ

Με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου στη λίμνη Κουρνά οι “Κορίσσιοι” διεθνείς διασυλλογικοί …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ