Τιμητική βράβευση για Νικολαντωνάκη και Αγγελάκη από τα Special Olympics Hellas

Στην βράβευση των προπονητών του Τμήματος Ειδικής Αθλησης (Τ.Ε.Α.) του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Κώστα Νικολαντωνάκη και Μανώλη Αγγελάκη, προχώρησαν τα Special Olympics Hellas.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για τον Ναυτικό Όμιλο όσο και για τους δύο προπονητές, στους οποίους απονεμήθηκε ο τιμητικός τίτλος της ευφήμου μνείας.

Ειδικότερα, Νικολαντωνάκης και Αγγελάκης τιμήθηκαν για την αφοσίωση, την ανιδιοτελή προσφορά, αλλά και την ενεργή συμμετοχή και την ουσιαστική συμβολή τους στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.” των Special Olympics Hellas, προωθώντας τις αξίες της ένταξης, της συνάθλησης και της φιλίας μαθητών και αθλητών με και χωρίς νοητική αναπηρία.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ, ΔΗΜ. ΛΕΙΨΑΚΗ

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Δημήτριος Λειψάκης, τονίζει τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ θερμά τους Κώστα Νικολαντωνάκη και Μανώλη Αγγελάκη για την ιδιαίτερα τιμητική τους βράβευση από τα Special Olympics Hellas. Οι δύο προπονητές μας είναι γεγονός ότι επιτελούν ένα ανθρωπιστικό έργο επί σειρά ετών στον Ναυτικό Ομιλο, έχοντας αποδείξει την αφοσίωσή τους σε αυτό που κάνουν και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια ενώ τους αξίζει κάθε τιμή η οποία τους γίνεται από τα Special Olympics Hellas.
Ο Ναυτικός Ομιλος εδώ και πάρα πολλά χρόνια πραγματοποιεί ένα σπουδαίο έργο στο Τμήμα Ειδικής Αθλησης που καλλιεργεί και νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η βάση του και ειδικότερα οι προπονητές του απολαμβάνουν τέτοιων τιμών».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ. ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.”

To Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.” πραγματοποιείται από τα Special Olympics International, σε 22 χώρες, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στην Ελλάδα τα Special Olympics Hellas υλοποιούν το Πρόγραμμα, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε εκπαιδευτικούς φορείς όλης της χώρας.

Μέχρι σήμερα, 4.300 Mαθητές με και χωρίς νοητική αναπηρία και αθλητές των Special Olympics Hellas εκπαιδεύτηκαν και συμμετείχαν μαζί σε αθλητικές δράσεις και αγώνες. Δράσεις που τους εξελίσσουν σε δυναμικούς, ευαισθητοποιημένους πολίτες που θα συμβάλλουν με τη σειρά τους στη δημιουργία μίας συμπεριληπτικής κοινωνίας χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις, που θα αγκαλιάσει τα άτομα με νοητική αναπηρία. Επιπρόσθετα, παραπάνω από 15.000 μαθητές με και χωρίς νοητική αναπηρία και αθλητές των Special Olympics Hellas από όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν και μυήθηκαν στις αξίες της συμπερίληψης και της ένταξης, συμμετείχαν σε ενταξιακές δράσεις ευρέος φάσματος και συνέβαλαν στις διοργανώσεις του Προγράμματος.

Τα Special Olympics Hellas καθιερώθηκαν στη συνείδηση των πολιτών ως ο μεγαλύτερος και πιο ενεργός αθλητικός και εκπαιδευτικός Οργανισμός στην Ελλάδα για τα άτομα με νοητική αναπηρία. Αποστολή τους η δημιουργία μιας κοινωνίας που θα ενδυναμώνει και θα εντάσσει τους ανθρώπους με νοητική αναπηρία μέσα από τη χαρά του αθλητισμού, χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις. Κινητήριος δύναμη η θέληση και η αφοσίωση των αθλητών των Special Olympics, που δίνουν τον δικό τους αγώνα για συμμετοχή, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Η αλληλεπίδραση που προκύπτει απ’ αυτή την προσπάθεια έχει επιφέρει σημαντικά οφέλη για όλους: χαρά, άθληση, συνύπαρξη, αποδοχή, αλληλεγγύη, ένταξη, αλλαγή νοοτροπίας, διάθεση για προσφορά και στήριξη μέσω του εθελοντισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPECIAL OLYMPICS
ΤΡΙ04/06/2024

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ SPECIAL OLYMPICS “ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2024”

Μια εξαιρετική εμπειρία έζησαν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics που διεξήχθησαν στο Λουτράκι Κορινθίας. …

Περισσοτερα
SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ23/05/2024

ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ “ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2024” ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ SPECIAL OLYMPICS ΤΟΥ ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

Μια σπουδαία εμπειρία αναμένεται να ζήσουν εννέα αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων οι οποίοι θα λάβουν μέρος στους …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ