Συνάντηση με το νέο Δ.Σ. του Ε.Α.Κ. Χανίων

Μετά από πρόσκληση της νέας προέδρου του Ε.Α.Κ. Χανίων κας Σοφίας Τσισμενάκη, έγινε συζήτηση του προεδρείου του Ναυτικού Ομίλου Χανίων με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής.

Στην διάρκεια της συζήτησης έγινε κατανοητό σε όλους ότι είναι επιβεβλημένη η ανάγκη για την σταθερή και μόνιμη λειτουργία και των τριών κολυμβητικών δεξαμενών. Η προσοχή εστιάστηκε στους τρόπους τους οποίους πρέπει να κινηθούμε ώστε να διασφαλιστεί η σταθερή και ομαλή λειτουργία ώστε να μην χρειαστεί το 2024 να ξαναγίνει θέμα η τροφοδοσία πετρελαίου για την λειτουργία του κολυμβητήριου.

Ενημερωθήκαμε ότι με έκτακτη επιχορήγηση έχει διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία εως το τέλος του έτους και αναζητούνται οι τρόποι ώστε να διασφαλιστεί η επόμενη χρονιά.

Όπως φάνηκε προκειμένου να διασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι για την λειτουργία εώς ότου γίνει η πολυπόθητη ανακατασκευή χρειάζονται δύο πράγματα:

• Επιπλέον ετήσια χρηματοδότηση της τάξεως των 150.000€ η οποία στην παρούσα φάση θα μπορούσε να γίνει με μορφή εκτάκτων επιχορηγήσεων προς το Ε.Α.Κ. Χανίων

• Η άμεση αγορά καλύμματος πισίνας προκειμένου να διασφαλιστεί εξοικονόμηση πετρελαίου σε ποσοστό έως και 40%.

Θεωρώντας δεδομένη την υποστήριξη των τοπικών βουλευτών της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Χανίων και του Δήμου Χανίων, που με την στάση του όλο αυτό το διάστημα είναι ξεκάθαρο ότι είναι δίπλα στην προσπάθεια μας, αισιοδοξούμε για την άμεση ανεύρεση λύσης.

Με πρωτοβουλία της Προέδρου του Ε.Α.Κ. Χανίων κας Τσισμενάκη αναμένουμε τις επόμενες μέρες προγραμματισμό συνάντησης με τον αρμόδιο υπουργό και τους τοπικούς βουλευτές ώστε να υπάρξει μια ουσιαστική και αποτελεσματική επικοινωνία με πλήρη ενημέρωση από όλες τις πλευρές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν θέλει το κολυμβητήριο να έχει την εικόνα των τελευταίων ημερών και κοινός στόχος είναι να μην χρειαστεί να ξαναγίνουν αντίστοιχες συζητήσεις.

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων θα συνεχίζει να συμβάλλει στα μέτρα του δυνατού για την λειτουργία του κολυμβητηρίου όμως σε βαθμό τέτοιο που δεν θα επηρεάζονται οι αθλητικοί στόχοι που έχει υποχρέωση να είναι η βασική του προτεραιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΑΡ16/02/2024

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ – SUP & ANEK LINES ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2026

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων και η ΑΝΕΚ LINES ανακοινώνουν με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την ανανέωση της συνεργασίας μέχρι το …

Περισσοτερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΕΜ01/02/2024

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων εκφράζει για μια ακόμη φορά θερμές ευχαριστίες προς τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου για την παραχώρηση της 25άρας …

Περισσοτερα
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ