Στην κορυφή του παγκοσμίου SUP ο ΝΟ Χανίων!

Στην κορυφή του κόσμου βρέθηκε η ελληνική αποστολή που πήρε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP που διεξήχθη στην Ταϊλάνδη! Τη συμβολή τους σε αυτές τις επιτυχίες είχαν οι αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, οι οποίοι κατέκτησαν ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Ειδικότερα, η εμπειρία ήταν μοναδική για τους αθλητές Νικόλαο Διακάκη, Ανδρέα Κωνσταντίνου και τις αθλήτριες Ευτυχία Αλεξανδράκη, Κατερίνα Κισσαμιτάκη και Μαρία Νικολέτα Κουκλινού οι οποίοι πήραν μέρος στους αγώνες που διεξήχθησαν στην Πατάγια της Ταϊλάνδης το διάστημα από 15 μέχρι 19 Νοεμβρίου.

Οι αθλητές του ΝΟ Χανίων οι οποίοι αγωνίστηκαν για λογαριασμό της Εθνικής μας ομάδας πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις ζώντας πρωτόγνωρες στιγμές τις οποίες το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θυμούνται για μια ζωή…

Οι παγκόσμιες διακρίσεις είχαν γενικώς χανιώτικο “χρώμα”, καθώς στους αγώνες πήραν μέρος κι άλλοι αθλητές από τα Χανιά, οι Νίκος Μαλεκάκης και Νίκος Καλατζάκης από τον ΑΣ Ιστιοσανίδας και Κυματολίσθησης Χανίων και Γιώργος Κλεινάκης από τον ΑΠΣ Θαλασσίου Σκι & Κυματολίσθησης Χανίων, που τα πήγαν εξαιρετικά.

Πιο αναλυτικά, ο απολογισμός για την ελληνική αποστολή ανήλθε σε έξι μετάλλια (2 χρυσά, 3 ασημένια, 1 χάλκινο), μια 4η και μια 5η θέση σε ομαδικό επίπεδο (team events) ενώ σε ατομικό υπήρξαν και εδώ έξι μετάλλια (2 χρυσά, 2 ασημένια, 2 χάλκινα).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πήραν μέρος 1100 αθλητές από 52 συνολικά χώρες, συμμετέχοντας σε αγωνίσματα όλων των κατηγοριών.

Την καθοδήγηση της Εθνικής μας ομάδας είχε ο προπονητής του ΝΟ Χανίων, εκτελώντας χρέη ομοσπονδιακού προπονητή, Μανώλης Αγγελάκης, ο οποίος και τονίζει τα εξής: «Η φετινή διοργάνωση κινήθηκε σε πολύ ψηλά στάνταρ. Κάθε χρόνο η ICF κάνει σημαντικά βήματα που αφορούν την εξέλιξη του SUP ενώ παράλληλα ανεβαίνει και το αγωνιστικό επίπεδο. Αυτό που κρατώ, είναι την εκπληκτική παρουσία της ελληνικής αποστολής, το εξαιρετικό κλίμα στις τάξεις της ομάδας, τη διάθεση απ’ όλους για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, την γνώση και την εμπειρία που αποκτήθηκε, στοιχεία τα οποία αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την περαιτέρω εξέλιξη του SUP στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια που κατέβαλαν και για τα αποτελέσματα που έφεραν! Ευχαριστώ την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου και που μου έδωσαν το δικαίωμα να είμαι μέλος της ελληνικής αποστολής. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον έφορο του τμήματος κανόε καγιάκ και SUP του ΝΟ Χανίων και υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της ελληνικής ομοσπονδίας, Νίκο Κουριδάκη που είναι πάντα δίπλα μας, τον Γιάννη Τοψαχαλίδη για την πολύτιμη στήριξη του, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την ΑΝΕΚ LINES για την έμπρακτη στήριξη τους στην πραγματοποίηση της αποστολής».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουριδάκης σημειώνει: «Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές της ελληνικής αποστολής για τις εμφανίσεις τους, το πολύ καλό πρόσωπο που έδειξαν, αλλά και στα παιδιά του Ναυτικού Ομίλου που τα πήγαν εξαιρετικά. Η αποστολή σε αυτό το παγκόσμιο συνδυάστηκε συνολικά από μεγάλη επιτυχία. Ως ελληνική ομοσπονδία κανόε καγιάκ είμαστε υπερήφανοι για την αγωνιστική προσπάθεια που μας έφερε στην κορυφή του κόσμου στην παγκόσμια κατάταξη. Φέτος ένα παραπάνω νιώθω υπερήφανος και σαν Χανιώτης γιατί σε αυτήν την αποστολή συμμετείχαν και τρεις ακόμη αθλητές από τα Χανιά όπου και σε αυτούς αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Θα πρέπει να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στην Περιφέρεια Κρήτης και στην Αντιπεριφέρεια Χανίωνν και στις υπηρεσίες αθλητισμού όπου και αυτή την φορά στάθηκαν δίπλα μας στηρίζοντας τους αθλητές μας».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Χρυσό μετάλλιο

• Αλεξανδράκη Ευτυχία / Κουκλινού Μαρία Νικολέτα / Λογοθέτη Κυριακή / Νικολαΐδη Ελένη στο Technical Junior Women

Ασημένιο μετάλλιο

• Κουκλινού Μαρία Νικολέτα / Κισσαμιτάκη Αικατερίνη / Λογοθέτη Κυριακή / Νικολαΐδη Ελένη στο Long Distance Junior Women

Χάλκινο μετάλλιο

• Κωνσταντίνου Ανδρέας / Τζανάκης Νικήτας / Βούλγαρης Ανδρέας / Μόσχος Θεόδωρος Νικήτας στο Long Distance Junior Men

5η θέση

• Διακάκης Νικόλαος / Κωνσταντίνου Ανδρέας / Βούλγαρης Ανδρέας / Μόσχος Θεόδωρος Νικήτας στο Technical Junior Men
• Αλεξανδράκη Ευτυχία στο Final Α Sprint Junior Women

16η θέση

• Κουκλινού Μαρία Νικολέτα στο Long Distance Junior Women

19η θέση

• Κισσαμιτάκη Αικατερίνη στο Long Distance Junior Women

41η θέση

• Κωνσταντίνου Ανδρέας στο Long Distance Junior Men

Ακόμα, οι αθλητές του ΝΟ Χανίων συμμετείχαν και στους παρακάτω ημιτελικούς όπου και κατέλαβαν τις εξής θέσεις:

• Αλεξανδράκη Ευτυχία 7η θέση στο 1st Semi-final Technical Junior Women
• Κουκλινού Μαρία Νικολέτα 9η θέση στο 2nd Semi-final Technical Junior Women
• Διακάκης Νικόλαος 7η θέση στο 3rd Semi-final Sprint Junior Men
• Κισσαμιτάκη Αικατερίνη 5η θέση στο 1st Heat Sprint Junior Women
• Διακάκης Νικόλαος 7η θέση στο 3rd Heat Technical Junior Men
• Κωνσταντίνου Ανδρέας 11η θέση στο 2nd Heat Technical Junior Men

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

O Ναυτικός Ομιλος Χανίων ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την ΑΝΕΚ LINES, που είναι πάντα δίπλα μας σε αυτές τις μεγάλες παγκόσμιες διοργανώσεις, τον σύλλογο γονέων & φίλων καγιάκ του ΝΟΧ, την ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ και το ταξιδιωτικό γραφείο ΚYRIAKAKIS TRAVEL για την αμέριστη στήριξη τους. Ακόμη ευχαριστούμε το φυσικοθεραπευτήριο “ΦΥΣΙΟΚΙΝΙSIS”, τον κ. Σπανουδάκη Ιωάννη (Πρακτορείο ασφαλειών “A.I.B. LEADERS BROKERS”), το ειδικό συνεργείο αυτοκινήτων “Μπερτάκης Ανδρέας & ΣΙΑ ΟΕ”, την επιχείρηση Αφοί Περβολαράκη ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ – SERVICE – ΕΜΠΟΡΙΑ ΣΚΑΦΩΝ και το ΙΚΤΕΟ Χανίων για την ευγενική τους προσφορά στο τμήμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές στο τμήμα κανόε καγιάκ και SUP έχουν ξεκινήσει για αγόρια και κορίτσια από 8 ετών και άνω.
Προπονήσεις πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 15:00-17:00 και κάθε Σάββατο 09:00-11:00 στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας.
Πληροφορίες: Μαν. Αγγελάκης 6977245423.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SUP
ΠΕΜ13/06/2024

ΜΕΤΡΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ SUP ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ Η ΚΟΥΚΛΙΝΟΥ

Σε μία διεθνή διοργάνωση όπου έχει την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της μετέχει η Μαρινίκη Κουκλινού. Η αθλήτρια του …

Περισσοτερα
SUP
ΠΕΜ16/05/2024

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ SUP Ο ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

Το κορυφαίο σωματείο στην Ελλάδα για το 2024 στο άθλημα του SUP είναι ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων! Αυτό μαρτυρά η …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ