Σε τροχιά υλοποίησης το κολυμβητήριο – Χίνος: «Ιστορική στιγμή για τον ΝΟ Χανίων»

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το έργο της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου Χανίων, καθώς ξεκίνησε η διαδικασία της δημοπράτησης, όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Αυτό ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Αρης Παπαδογιάννης, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το τέλος μιας πολύ χρονοβόρας και συνθέτης διαδικασίας και παράλληλα η απαρχή των μεγάλων αλλαγών που αναμένονται. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, άλλωστε, σε λίγα χρόνια από σήμερα το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα θα μετατραπεί σε μια άρτια και σύγχρονη εγκατάσταση η οποία θα είναι εφάμιλλη της αξίας και του επιπέδου των Χανιωτών αθλητών.

Στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΝΟΧ, Γιάννης Χίνος, επεσήμανε στην τοποθέτηση του τα εξής: «Για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων είναι μία ιστορική στιγμή. Είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας πολλών χρόνων που αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα που είχαν οι εγκαταστάσεις. Οι διοικήσεις του Ναυτικού Ομίλου Χανίων για περισσότερα από 10 χρόνια προσπαθούσαν προς αυτή την κατεύθυνση και σήμερα με έναν εκπληκτικό συντονισμό και μια εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, έντιμη, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Παπαδογιάννης και είναι μια μεγάλη πραγματικότητα, καταφέραμε αυτό που κι εμείς όταν ξεκινούσαμε δεν πιστεύαμε ότι θα φτάσουμε στη σημερινή ημέρα ή είχαμε πάρα πολλές επιφυλάξεις αν θέλετε. Παρόλα αυτά, αποδείξαμε αυτό που νομίζω ότι πρέπει να γίνεται στην πόλη μας, ότι όταν υπάρχουν καλές προθέσεις, τίμιες επαφές, δυνατή προσπάθεια, το αποτέλεσμα έρχεται… Και έχουμε την χαρά σήμερα να δημοπρατείται το έργο που σημαίνει ξεκάθαρη δρομολόγηση της ριζικής ανακατασκευής του ιστορικού κολυμβητηρίου της Νέας Χώρας.

Αυτό, όσο μεγάλη χαρά κι αν είναι για εμάς, είναι μεγαλύτερη χαρά για τους αθλητές, τα παιδιά που καθημερινά το χρησιμοποιούν και τους αξίζει το καλύτερο και γι’ αυτό παλεύουμε και προσπαθούμε.

Ξεκινά μια δύσκολη επόμενη μέρα, μια μέρα που απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση στο πώς θ’ αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα. Οπως είπε και η πρόεδρος του ΕΑΚ είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες για μεταφορά μίας προκάτ πισίνας (στα Χανιά), αλλά ήταν από δύσκολο έως απίθανο να μεταφερθεί. Αυτή η προσπάθεια όμως δε σταμάτησε εκεί. Υπάρχει μία συνεννόηση και ελπίζουμε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και το Λιμενικό Ταμείο και τον κ. Βιριράκη ούτως ώστε να βρεθεί χώρος για να τοποθετηθεί μία προκάτ πισίνα την οποία αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ούτως ώστε να είναι μία μεταβατική λύση, που σίγουρα δεν θα καλύψει τις ανάγκες που απαιτούνται, όμως θα υπάρξει μία μετάβαση λίγο πιο ομαλή.

Ταυτόχρονα, ευελπιστούμε ότι τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας θα λειτουργήσουν και αυτή τη φορά και πισίνες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή σε τουριστικά καταλύματα ή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα -και αυτή τη φορά όπως πολλές φορές έχουν αποδείξει ιδιώτες- θα σταθούν δίπλα στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων και θα συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ναι, είναι χαρά που καταφέραμε να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μας ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ο διευθύνων σύμβουλος και οι συνεργάτες και ήταν επιθυμία μας να υλοποιήσει, να παρακολουθήσει αυτό το έργο ο ΟΑΚ για τους λόγους που όλοι ξέρουμε. Ευελπιστούμε ότι όλα αυτά τα προβλήματα μέρα με την ημέρα θα ξεπερνιούνται και πολύ σύντομα θα χαρούμε, θα χαμογελάσουμε που θα κόβεται η κορδέλα για το νέο κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΝΟΧ.

Εκτός από τον κ. Χίνο, παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ακόμα ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Νικολαΐδης, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Μαραγκάκης και η Χαρούλα Πράπα Μυλωνάκη η οποία πιστώνεται ως πρόεδρος επί σειρά ετών στον Ναυτικό Ομιλο τη μεγάλη προσπάθεια που προηγήθηκε και έτρεξε η ίδια για τις διαδικασίες της ανακατασκευής.

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Παπαδογιάννης, μέσα στο επόμενο διάστημα θα προκύψει ο ανάδοχος εργολάβος ενώ εκτίμησε ότι τα έργα θα μπορούσαν να έχουν ως αφετηρία το 2025.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστη εκ μέρους του ΕΑΚ Χανίων, η πρόεδρος, Σόφι Τσισμενάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΑΡ12/07/2024

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ανακοινώνει προς τους αθλητές και τις αθλήτριες πως παρέχει διατροφολόγο, την κυρία Κατερίνα Καλαμαρίδη, για λιπομέτρηση …

Περισσοτερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΤΕΤ03/07/2024

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 1 Ιουλίου το νεοεκλεγέν ΔΣ συγκροτήθηκε για πρώτη φορά σε σώμα οπότε …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ