Ο σπουδαίος Ρικ Πάουερς επέστρεψε στο κολυμβητήριο Χανίων

Πόσοι άραγε θυμούνται τον Ρικ Πάουερς, ο οποίος πριν από 40 ολόκληρα χρόνια, από το 1983 μέχρι και το 1987, έδινε τις πρώτες του εντολές στο κολυμβητήριο ως ο επικεφαλής προπονητής στο τμήμα κολύμβησης του ΝΟ Χανίων; Σε εποχές αγνές, αλλά και δύσκολες, με το θαλασσινό νερό να δοκιμάζει τις αντοχές των τότε κολυμβητών του Ναυτικού Ομίλου… Ωστόσο, αυτά που έλεγε εκείνη την εποχή “σημάδεψαν” τη μετέπειτα πορεία του τμήματος, την οποία ακολούθησε πιστά τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Ρικ Πάουερς είχε την ευκαιρία να βρεθεί το Σάββατο (23/9) στο κολυμβητήριο Χανίων και να μιλήσει σε προπονητές και αθλητές του ΝΟ Χανίων, δίνοντας τους όπως και τότε τις χρήσιμες συμβουλές του, ενώ μοιράστηκε μαζί τους τις εμπειρίες του.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Ρικ Πάουερς δέχτηκε να μας βοηθήσει στο θέμα της οργάνωσης και τους τρόπους λειτουργίας ενός σωματείου. Είναι ένας άνθρωπος που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και οργανώνει κολυμβητικές ομοσπονδίες όπως σε Νότια Αμερική, Βόρεια Αμερική, δηλαδή σε απομακρυσμένες περιοχές, οργανώνοντας τον τρόπο για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν και να γίνουν καλύτερες οι Εθνικές τους ομάδες και κατ’ επέκταση οι Ομοσπονδίες τους», τόνισε σε δηλώσεις του ο προπονητής κολύμβησης του ΝΟ Χανίων, Αποστόλης Γεωργιάδης. «Είναι χαρά μας να τον έχουμε μαζί μας», συνέχισε. «Είναι ένα σημαντικό κομμάτι το να μπορέσουμε να οργανώσουμε όλη την λειτουργία του Ομίλου βάσει ενός πλάνου 7ετίας-8ετίας. Γενικά είμαστε πολύ χαρούμενοι που δέχτηκε να έχουμε τις συμβουλές του και ν’ ακούσουμε τις απόψεις του. Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων τον είχε στη διάθεση του για μία γεμάτη τετραετία, έχοντας αφήσει από τότε το στίγμα του και τα θετικά του στοιχεία ενώ η μετέπειτα πορεία του Ομίλου είναι η ιστορία του ΝΟΧ. Με τον Πάουερς έγιναν τα πρώτα βήματα του κολυμβητικού τμήματος».

Ο κ. Πάουερς τόνισε ότι τα Χανιά έχουν ένα κομμάτι από την καρδιά του, λέγοντας από την πλευρά του τα εξής: «Ημουν προπονητής στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων από το 1983 μέχρι το 1987. Από τότε επιστρέφω στα Χανιά σχεδόν κάθε χρόνο και βλέπω από κοντά τους κολυμβητές μου να μεγαλώνουν! Τότε βέβαια ήταν 15 χρονών παιδιά, αλλά τώρα είναι πολύ καλοί φίλοι μου. Πάντα κρατώ ένα κομμάτι των Χανίων στην καρδιά μου… Πάρα πολλοί άνθρωποι θα θυμούνται ότι πριν από 40 χρόνια η πισίνα είχε θαλασσινό νερό. Επρεπε ν’ αλλάζουμε το νερό κάθε εβδομάδα, να καθαρίζουμε την πισίνα με σφουγγάρια. Το θαλασσινό νερό μας διέλυε πραγματικά το σώμα γι’ αυτό και βάζαμε δύο κουτιά βαζελίνη σε όλο μας το δέρμα κάθε μέρα πριν κολυμπήσουμε! Δεν είχαμε τίποτα, μόνο την αγάπη για την κολύμβηση…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΕΥ22/07/2024

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΕ 9 ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΝΟΧ – 3Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΠΙΤΣΙΤΑΚΗ

Με την κατάκτηση δύο ακόμα μεταλλίων, φτάνοντας έτσι τα εννέα σε σύνολο ολοκληρώθηκε η συμμετοχή για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων …

Περισσοτερα
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΚΥΡ21/07/2024

“ΛΑΜΠΕΙ” Η ΕΡΑΤΩ! ΣΤΑ 7 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Ο ΝΟΧ

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο και τρίτο συνολικά κατάφερε να προσθέσει στη συλλογή της η Ερατώ Πιτσιτάκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ