Νίκη για “Κορμοράνο” στον αγώνα ιστιοπλοΐας “Κανάρης”

Με επιτυχία διεξήχθη την περασμένη Κυριακή (13/11) ο προγραμματισμένος από την Ε.Ι.Ο. αγώνας ανοικτής θάλασσας με διοργανωτή τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, υπό την επωνυμία ΚΑΝΑΡΗΣ προς τιμή του ηρωικού ναυάρχου του αγώνα του 1821.

Η διαδρομή ήταν ΝΟΧ – περίπλους νησίδας Θοδωρού – ΝΟΧ, συνολικής απόστασης 12ν.μ.. Η διεύθυνση του ανέμου ήταν βορειοανατολική και η ένταση του 2-3 μποφόρ.

Θεαματική ήταν η εκκίνηση και το πρώτο σκέλος της διαδρομής με σηκωμένα τα μπαλόνια των 6 σκαφών που συμμετείχαν στον αγώνα. Η περιστροφή στα Θοδωρού δυσκόλεψε τα πληρώματα λόγω της συνεχούς μεταβολής του ανέμου σε διεύθυνση και ένταση, ήταν όμως μια ευκαιρία δοκιμασίας στη δύσκολη τακτική του αγώνα και στον χειρισμό των πανιών. Οι εναλλαγές στην πρωτοπορία διατήρησαν έντονο τον αγωνιστικό παλμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Την πρώτη θέση κατέλαβε το σκάφος ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ του ΝΟΧ (με διαφορά μόλις 14 δευτερολέπτων από το δεύτερο!) με κυβερνήτη το Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Γιώργο Αναστασόπουλο, Νίκο Περβανά, Γιάννη Ζερβό, Δημήτρη Φαραντούρη και Σπύρο Καρακώστα.

Δεύτερο το σκάφος ΑΙΘΡΑ (ΝΟΧ) με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση και πλήρωμα τους Χρήστο Τσαούση, Κωνσταντίνο Καραμπίνη, Αναστάσιο Ροβισάκη και Οδυσσέα Ποτάγα.

Τρίτο το σκάφος ΣΤΕΛΛΑ (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Βασίλη Μητρόπουλο και πλήρωμα τους Στέλιο Ακαμιωτάκη, Γιώργο Μαζαράκη, Roisin O Keefe, Ευθυμία Κατσίκα και Αντώνη Κουλεράκη.

Τέταρτο το σκάφος ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Μανώλη Μπαρμπόπουλο και πλήρωμα τους Παναγιώτη Μπαρμπόπουλο, Νεκταρία Λαβούτα, Νίκο Χριστοδούλου, Κώστα Μαγειρόπουλο, Δημοσθένη Τριχάκη και Βασιλική Μυλωνάκη.

Πέμπτο το σκάφος ΜΥΡΙΑ (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Σταύρο Μαρίνο και πλήρωμα τους Γιώργο Παπαδάκη, Γιώργο Πετράκη και Sidorkina Olema.

Εκτο το σκάφος ΑΝΕΜΟΣ (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Γρηγόρη Κνιθάκη και πλήρωμα την Ειρήνη Τσεκούρα.

Ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας είναι στις 3 και 4 Δεκεμβρίου με διοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΊ̕Α
ΚΥΡ24/03/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 54Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΊ̕ΑΣ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ανακοινώνει την έναρξη της 54ης εκπαιδευτικής σειράς ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας. Τα μαθήματα θ’ αρχίσουν στις 30 …

Περισσοτερα
ΙΣΤΙΟΠΛΟΊ̕Α
ΤΡΙ30/01/2024

ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΚΩΝ. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων προς τιμήν του Κωνσταντίνου Μανιουδάκη. Η εκδήλωση διεξήχθη …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ