Μοναδικές εμπειρίες στους πανελλήνιους Special Olympics “Λουτράκι 2024”

Μια εξαιρετική εμπειρία έζησαν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics που διεξήχθησαν στο Λουτράκι Κορινθίας.

Συνολικά, εννέα αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν στη σημαντικότερη διοργάνωση της σεζόν για τα Special Olympics, η οποία διεξήχθη μεταξύ 24 και 29 Μαΐου, συνδυάζοντας μάλιστα την εμπειρία τους καιμε την επίτευξη σημαντικών διακρίσεων.

Πιο αναλυτικά, οι αθλητές του ΝΟ Χανίων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, κατακτώντας 15 μετάλλια, οπότε και πήραν 5 πρώτες θέσεις, 7 δεύτερες και 3 τρίτες.

Η αποστολή για τον ΝΟ Χανίων αποτελείτο από τους: Παπαδοπούλου Ιριδα, Κοκολάκη Βικτώρια, Πιπεράκη Νικόλαο, Παντελάκη Ευάγγελο, Χουδαλάκη Δημήτριο, Ριζκάλα Δημήτριο, Μυλωνάκη Γεώργιο, Κλωνιζάκη Ιωάννη και Γαροφαλάκη Κωνσταντίνο.

Συνοδοί ήταν οι προπονητές Λεωνίδας Καπνισάκης (από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ατλαντίδα) και Μανώλης Αγγελάκης, ο κ. Κώστας Θωμαδάκης (από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ατλαντίδα), η κα Αριάδνη Παντίδου (Χημικός από το Πολυτεχνείο Κρήτης) και αρκετοί γονείς.

Σε κοινή τους δήλωση, οι προπονητές Κώστας Νικολαντωνάκης και Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα τονίζουν τα εξής: «Οι αθλητές μας κατάφεραν να βραβευτούν για την προσπάθεια τους, γεμίζοντας μας υπερηφάνεια και συγκίνηση για την επιμονή και την θέλησή τους. Εδειξαν ότι ο αθλητισμός είναι για όλους και καμιά ιδιαιτερότητα δεν αποτελεί εμπόδιο όταν υπάρχει αγάπη και όρεξη για άθληση. Ευχαριστούμε τον Κώστα Θωμαδάκη και τον Λεωνίδα Καπνισάκη από το ΚΔΑΠ-ΑμεΑ Ατλαντίδα και για τη συνεργασία που έχουμε την Αριάδνη Παντίδου, μητέρα της αθλήτριας μας, Ιριδας Παπαδοπούλου και τον Μανώλη Αγγελάκη για την επιτυχία της αποστολής διότι εμείς λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων δεν μπορούσαμε να παρευρεθούμε. Φυσικά ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια στους γονείς που άφησαν τις δουλειές τους και πήγαν να θαυμάσουν και να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των αθλητών μας».

Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Καπνισάκης και Θωμαδάκης σημειώνουν τα εξής: «Ηταν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία, γεμάτη από συναισθήματα αλτρουισμού και ανιδιοτέλειας. Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό χώρο όπως είναι αυτός του αθλητισμού είναι σπάνιο να αισθάνεσαι το ‘ευ αγωνίζεσθαι’. Οι διοργανωτές έχουν δημιουργήσει μια μικρή όαση για τα άτομα με αναπηρία τα οποία μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, να συναντήσουν παλιούς φίλους, να συμμετέχουν σε αθλήματα και να έχουν το αίσθημα του ανήκειν!».

Επίσης, η Αριάδνη Παντίδου επισημαίνει ότι: «παρευρέθηκα στους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics στο Λουτράκι ως συνοδός της αποστολής SO Χανίων και ως μητέρα αθλήτριας. Είδα από κοντά την προσπάθεια όλων των αθλητών στους αγώνες, όπου δεν υπάρχει ανταγωνισμός γιατί αυτό που έχει σημασία είναι η συμμετοχή, η συνύπαρξη με όλους τους άλλους αθλητές, οι φιλίες που αναπτύσσουν και η ανεξαρτησία που βιώνουν στον υπέροχο χώρο που μας φιλοξένησε. Μαζί με τους άλλους συνοδούς ζήσαμε μια ατμόσφαιρα όπου κυριαρχούσαν τα χαμόγελα και οι αγκαλιές και καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι για την εξέλιξη των αθλητών να βιώνουν τέτοιες διοργανώσεις και για μας να ζούμε αυτή τη μοναδική εμπειρία, που σίγουρα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Ευχαριστώ όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η άψογη διοργάνωση και η συμμετοχή της αποστολής μας και κυρίως τους προπονητές των παιδιών μας, Κώστα Νικολαντωνάκη και Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα».

Ο ΝΟ Χανίων νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει την ΑΝΕΚ LINES η οποία χορήγησε δωρεάν εισιτήρια στα μέλη της αποστολής ώστε να ταξιδέψουν στους αγώνες.

Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα για τους αθλητές-τριες του ΝΟ Χανίων είναι τα εξής:

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

• Παπαδοπούλου Ιριδα 25μ. ελεύθερο Division F1 29:41
• Παπαδοπούλου Ιριδα 25μ. ύπτιο Division F1 37:47
• Πιπεράκης Νικόλαος 25μ. ελεύθερο Division M4 33:39
• Γαροφαλάκης Κωνσταντίνος 50μ. ελεύθερο Division Μ3 1:04:98
• Κλωνιζάκης Ιωάννης 50μ. ύπτιο Division Μ2 1:13:88

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

• Κοκολάκη Βικτώρια 25μ. ελεύθερο Division F1 31:85
• Κοκολάκη Βικτώρια 25μ. ύπτιο Division F1 39:94
• Κλωνιζάκης Ιωάννης 50μ. ελεύθερο Division Μ2 53:40
• Παντελάκης Ευάγγελος 400μ. ελεύθερο Division Μ1 11:49:05
• Ριζκάλας Δημήτριος 100μ. πρόσθιο Division Μ1 2:40:00
• Παπαδοπούλου Ιριδα / Κοκολάκη Βικτώρια / Χουδαλάκης Δημήτριος / Μυλωνάκης Γεώργιος 4×25μ. ελεύθερο Division M1 1:43:24
• Κλωνιζάκης Ιωάννης / Γαροφαλάκης Κωνσταντίνος / Ριζκάλας Δημήτριος / Παντελάκης Ευάγγελος 4×50μ. ελεύθερο Division M1 4:47:00

ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

• Χουδαλάκης Δημήτριος 25μ. ύπτιο Division Μ1 32:87
• Χουδαλάκης Δημήτριος 25μ. ελεύθερο Division Μ3 27:08
• Παντελάκης Ευάγγελος 100μ. ελεύθερο Division M2 2:41:89

4η ΘΕΣΗ

• Μυλωνάκης Γεώργιος 25μ. ύπτιο Division Μ2 30:80
• Ριζκάλας Δημήτριος 50μ. πρόσθιο Division Μ1 1:12:36

5η ΘΕΣΗ

• Μυλωνάκης Γεώργιος 25μ. ελεύθερο Division Μ1 25:76
• Πιπεράκης Νικόλαος 25μ. ύπτιο Division Μ1 37:19
• Γαροφαλάκης Κωνσταντίνος 100μ. ύπτιο Division Μ2 1:02:09

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ23/05/2024

ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ “ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2024” ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ SPECIAL OLYMPICS ΤΟΥ ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

Μια σπουδαία εμπειρία αναμένεται να ζήσουν εννέα αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων οι οποίοι θα λάβουν μέρος στους …

Περισσοτερα
SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ07/12/2023

ΣΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΟΙ Κ.Κ. ΝΙΚΟΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Σε βιωματικές δράσεις κλήθηκαν και έλαβαν μέρος οι προπονητές του τμήματος Special Olympics του ΝΟ Χανίων, Κώστας Νικολαντωνάκης και Μανώλης …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ