Λία Κρασαδάκη: “Αναζητάμε τη βέλτιστη δυνατή λύση για το κολυμβητήριο”

Ως εθελόντρια δηλώνει ότι επιστρατεύτηκε για να συμβάλει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, η κυρία Λία Κρασαδάκη, η οποία ανέλαβε το ρόλο της γενικής γραμματέως.

Κατά την κυρία Κρασαδάκη, στόχος της είναι να υποστηρίξει τα Τμήματα και το αθλητικό έργο που επιτελεί ο Ναυτικός Όμιλος για τον οποίο τονίζει ότι αναζητείται η καλύτερη δυνατή λύση για να μην αποδειχθεί και ο επερχόμενος χειμώνας μία δυσάρεστη εμπειρία όπως συνέβη την προηγούμενη περίοδο.

Ακόμα, η κυρία Κρασαδάκη εκφράζει την άποψή της για το Τμήμα Τεχνικής Κολύμβησης, με το οποίο συνδέεται στενά, αποκαλύπτοντας μάλιστα τον αγαπημένο της αθλητή που είναι ο Γιάννης Τσουρουνάκης!

Είσαστε ένα από τα νέα πρόσωπα που μετέχουν στο Δ.Σ. του Ν.Ο. Χανίων, κατέχοντας τον ευαίσθητο ρόλο της γενικής γραμματέως. Προσωπικός σας στόχος αλλά και γενικώς του νέου συμβουλίου που εκλέχθηκε, ποιος είναι;

Καταρχήν θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες – μέλη του Ναυτικού Ομίλου, που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές. Ο βασικός στόχος της ενασχόλησής μου με το Ναυτικό Όμιλο Χανίων εστιάζεται στο ενδιαφέρον μου για τα παιδιά και τους νέους. Εκτιμώ ότι η σωστή διαπαιδαγώγησή τους συναρτάται πρωτίστως με το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον αλλά ενισχύεται σημαντικά μέσω της άθλησης. Ο αθλητισμός διαπαιδαγωγεί τους νέους στις αξίες της άμιλλας, του ευ-αγωνίζεσθαι, της αυτογνωσίας, του σεβασμού του αντιπάλου και ο αθλητής μαθαίνει από μικρή ηλικία να βάζει στόχους και να επιδιώκει την επίτευξή τους. Εκτός αυτών, μέσω του αθλητισμού ενισχύεται η κοινωνικότητα, η συνεργασία, η δημιουργική απασχόληση, ο ορισμός προτεραιοτήτων, η αντιμετώπιση των δυσκολιών και εμποδίων, η κάμψη του εγωισμού και η αυτοσυγκέντρωση. Ως εκ τούτου, επειδή ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά σωματεία της πόλης μας και έχει να επιδείξει μια ιστορία 80 ετών στον ναυταθλητισμό, θεωρώ ότι η εθελοντική υποστήριξη του έργου του από τα μέλη που κατά καιρούς έχουν διατελέσει στο Διοικητικό Συμβούλιο, πρωτίστως αποτελεί μια ευθύνη προς τη νέα γενιά της πόλης μας. Ή διαφορετικά θα σας έλεγα ότι το μονότονο μοντέλο ζωής των παιδιών μας σήμερα (σχολείο-σπίτι-φροντιστήριο), σε συνδυασμό με την ισχυρή αστικοποίηση των πόλεων που ζούμε, μας επιβάλλει να τους παρέχουμε εναλλακτικές λύσεις ενασχόλησης, όπως ο αθλητισμός που συνδυάζει άθληση, εκτόνωση, ψυχαγωγία, βελτίωση σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων.
Βεβαίως, το έργο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων αντανακλάται στις επιδόσεις των αθλητών του. Επομένως, σημαντικός στόχος της ενασχόλησής μου στο Ναυτικό όμιλο Χανίων, είναι η υποστήριξη του αθλητικού έργου που επιτελείται μέσω της προσπάθειας του Διοικητικού Συμβουλίου, των προπονητών, των αθλητών και των γονέων. Θεωρώ ότι τέσσερεις παράγοντες είναι αυτοί που όταν συν-λειτουργούν αρμονικά, το αθλητικό έργο σε ένα σωματείο μπορεί να είναι το υψηλότερο δυνατό. Αυτοί είναι: η Διοίκηση, οι Προπονητές, οι Αθλητές και οι Γονείς. Δηλαδή, η Διοίκηση να υποστηρίζει και να εμπιστεύεται το έργο των Προπονητών και αντίστροφα, οι Αθλητές να εμπιστεύονται και να υπακούν τους Προπονητές και οι Γονείς να στηρίζουν την προσπάθεια των Αθλητών. Βεβαίως, η καθημερινότητα σε ένα Σωματείο πολλές φορές αναδεικνύεται ως μια πρόκληση, λόγω των ζητημάτων που ανακύπτουν. Κρίνω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλα τα Μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου θα διαθέσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος τόσο σε αθλητικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο.

Ακολουθεί προσεχώς ένα χειμώνας δύσκολος απ’ όλες τις απόψεις… Το μείζον ζήτημα για τον Ναυτικό Όμιλο είναι να διατηρήσει ανοικτές τις πισίνες του κολυμβητηρίου. Τι ευελπιστείτε από εδώ και στο εξής;

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια αντανακλάται στην καθημερινότητά μας αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία πολλών μονάδων, μεταξύ αυτών και του Κολυμβητηρίου Χανίων. Η περυσινή χρονιά ήταν μια μοναδική χρονιά στην ιστορία του Κολυμβητηρίου, όπου για πρώτη φορά έμεινε κλειστή η πισίνα 50μ. κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Φαίνεται ότι αυτή η δυσάρεστη εμπειρία αποτελεί σήμερα το εφαλτήριο για όλους εμάς προκειμένου να αναζητήσουμε και να υιοθετήσουμε νέες λύσεις, που ελπίζω ότι θα βρεθούν. Δηλαδή, είμαι βεβαία ότι το νέο ΔΣ που στέκεται με αγωνία και ευαισθησία στο συγκεκριμένο ζήτημα θα χειριστεί το ζήτημα αυτό με την προσοχή που του αρμόζει, έτσι ώστε να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.

Ποια είναι η άποψή σας, ξεχωριστά για τα τμήματα που καλλιεργεί ο Ναυτικός Όμιλος και ποιοι θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι στόχοι, δεδομένων και των άσχημων συγκυριών της εποχής;

Ο αθλητισμός, όπως και οι τομείς της υγείας και της παιδείας είναι ευαίσθητοι κοινωνικά τομείς, παρόλα αυτά έχουν υποστεί περικοπές τέτοιες που πολλές φορές κινδυνεύει η ποιότητα του έργου τους. Εκτός από αυτό, ο αθλητισμός πριν λίγα χρόνια γνώρισε μια ισχυρή συρρίκνωση λόγω της “αυστηρότητας” της Πολιτείας που με νόμο κατάργησε τα ευεργετήματα των αθλητών για την εισαγωγή τους στη Γ’βάθμια Εκπαίδευση. Αυτό είχε ως συνέπεια πολλοί γονείς να απομακρύνουν τα παιδιά τους από τα αθλητικά σωματεία, προκειμένου να διασφαλίσουν την επιτυχία τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Έτσι, κι εμείς εκτός των προαναφερόμενων δύσκολων οικονομικών συγκυριών που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Κολυμβητηρίου και αποτρέπουν τους γονείς να δαπανήσουν χρήματα για την αθλητική ενασχόληση των παιδιών τους, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το ζήτημα. Ωστόσο, αν και φαίνεται ότι τα ευεργετήματα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα επανέλθουν με κάποια μορφή που σήμερα δεν είναι γνωστή, έχουμε υποστεί μεγάλη μείωση του αριθμού των αθλητών που αυτό θα αντανακλάται στις επιτυχίες των Τμημάτων μας για τα επόμενα χρόνια.
Κάθε Αθλητικό Σωματείο έχει ως κύριο στόχο τις υψηλές επιδόσεις των αθλητών και των Τμημάτων που καλλιεργεί. Ωστόσο, αυτό αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων, όπως: του υποστηρικτικού περιβάλλοντος σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, της εκάστοτε διοίκησης, του αριθμού των αθλητών, της προσπάθειας των αθλητών και των προπονητών, της δυνατότητας οικονομικής ή άλλης βοήθειας προς τους αθλητές (π.χ. χρηματικός έπαινος επιβράβευσης για διεθνή νίκη, μοριοδότηση για εισαγωγή στην Γ’βάθμια εκπαίδευση), της οικονομικής κατάστασης του Σωματείου, της ποιότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων, κ.λπ. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Ναυτικός Όμιλος, παρά τις παραπάνω δυσμενείς συγκυρίες, έχει να δείξει έργο σχεδόν σε όλα τα Τμήματά του για την αθλητική χρονιά που μόλις τελείωσε (2011-12). Βεβαίως, το έργο αυτό έχει αρκετά περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης. Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι μια νίκη σήμερα, αύριο είναι ξεπερασμένη. Ο Γιάννης Τσουρουνάκης, αγαπημένος μου αθλητής από την Τεχνική Κολύμβηση έλεγε ότι “τα ρεκόρ γίνονται για να καταρρίπτονται”. Με αυτό θέλω να σας πω ότι κάθε Τμήμα πρέπει να προσπαθεί για το αύριο κι εμείς ως Διοίκηση οφείλουμε να θέτουμε τους στόχους της επόμενης χρονιάς διότι ακόμη και οι σημερινές επιτυχίες ενός Τμήματος ή αθλητή, αύριο θα αποτελούν παρελθόν.

Είναι γεγονός ότι είστε άνθρωπος που έχει άμεση σχέση με το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης. Ως γνωστόν, ο Ν.Ο.Χ. παράγει σημαντικό έργο στο συγκεκριμένο τμήμα και παραδοσιακά είναι από τις μεγάλες δυνάμεις του χώρου. Η άποψή σας;

Το Τμήμα Τεχνικής Κολύμβησης του Ομίλου για πάνω από 25 χρόνια πρωταγωνιστεί σε Πανελλήνιο Επίπεδο. Ως Σωματείο, έχει καταφέρει να συγκεντρώνει την υψηλότερη ή τις υψηλότερες βαθμολογίες και να κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της Πανελλήνιας Κατάταξης αθλητικών Συλλόγων. Όλα αυτά τα χρόνια οι αθλητές του έχουν κατακτήσει πολλές εκατοντάδες μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΟΠΕΝ, Κατηγοριών και Μεγάλων Αποστάσεων. Σημαντικός αριθμός από αυτούς τους αθλητές έχει επανδρώσει τις Εθνικές Ομάδες Ανδρών-Γυναικών, Νέων-Νεανίδων και Μεγάλων Αποστάσεων. Αρκετοί από αυτούς τους αθλητές, σήμερα είτε έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους ή σπουδάζουν ή αρκετοί έχουν αποκτήσει το ευεργέτημα του διορισμού στο δημόσιο, ως ανταμοιβή της πολιτείας σε αθλητές ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.
Θεωρώ τιμή που για κάποια χρόνια υπηρέτησα αυτό το άθλημα στο Ναυτικό Όμιλο Χανίων αλλά και στην Ομοσπονδία Τεχνικής Κολύμβησης και τους ευχαριστώ θερμά που με εμπιστεύτηκαν. Η Τεχνική Κολύμβηση έχει φέρει στον Όμιλο μεγάλες επιτυχίες και νίκες και προσωπικά μου έχει φέρει πολλές χαρούμενες στιγμές και συγκινήσεις. Παρόλα αυτά, σήμερα στο Τμήμα Τεχνικής Κολύμβησης τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Οι αθλητές έχουν μειωθεί και η οικονομική κρίση αντανακλάται στη λειτουργία του Τμήματος. Ωστόσο, με τη στήριξη της Ομοσπονδίας που ήταν πάντα αμέριστη, την προσπάθεια ενός αξιόλογου προπονητή, όπως ο κ. Ηλίας Καλαμαρίδης, την υποστήριξη της Εφόρου του Τμήματος κ. Βούλας Παπαδάκη αλλά και τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων, θεωρώ ότι μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Επιπλέον, ελπίζω ότι τόσο η παρουσία μου όσο και όλων των μελών στο νέο Συμβούλιο θα είναι καθοριστική τόσο για το συγκεκριμένο τμήμα όσο και για όλα τα τμήματα του Ομίλου, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επιστρατευτήκαμε εθελοντικά να αναλάβουμε το έργο της Διοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΠΑΡ24/05/2024

ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΓΙΑ: ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Σ’ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΩ

Μόνο θετικές είναι οι εντυπώσεις για την Αμαλία Καγιά από την ενασχόλησή της το τελευταίο ενάμιση χρόνο με τα διοικητικά …

Περισσοτερα
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΤΡΙ21/05/2024

Ν. ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ: ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Περήφανος ότι αποτελεί μέλος ενός από τα πιο ιστορικά σωματεία της χώρας όπως χαρακτηρίζει τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, δηλώνει σε …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ