Κλεάνθη Πενταράκη: Αμέτρητες οι όμορφες στιγμές μου στον ΝΟ Χανίων

Από τις πιο έμπειρες παίκτριες που υπάρχουν στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας πόλο του ΝΟ Χανίων είναι η Κλεάνθη Πενταράκη.

Η Χανιώτισσα παίκτρια που έχει προσφέρει στο παρελθόν και ως προπονήτρια τις υπηρεσίας της στον Ναυτικό Ομιλο μιλά με συγκίνηση για όλα όσα έχει ζήσει μέχρι τώρα στον ΝΟΧ, σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι να μπορέσει να μεταφέρει τις εμπειρίες της στα νεαρότερα κορίτσια της ομάδας και μέσα από την γενικότερη δράση της στον αθλητισμό να γίνει πρότυπο για τα δικά της παιδιά…

Τι σημαίνει για σένα Ναυτικός Ομιλος Χανίων;

Ο NOX είναι το δεύτερο σπίτι μου! Γύρω στα 25 χρόνια βρίσκομαι σ’ αυτό το χώρο ως αθλήτρια και προπονήτρια, αλλά και ως μητέρα που στέλνει τα παιδιά της στον αθλητισμό. Είναι ο χώρος στον οποίο μεγάλωσα, έκανα φιλίες, απέκτησα εφόδια και καθόρισε τον χαρακτήρα μου. Κάθε φορά που κάνω αναδρομή στο παρελθόν, στην μνήμη μου έρχεται ο Ναυτικός Ομιλος που μου έχει χάσει αξέχαστες στιγμές… Επομένως είναι η δεύτερη οικογένεια μου και οφείλω πολλά.

Ποιες είναι οι ομορφότερες στιγμές που έχεις ζήσει και έχεις να θυμάσαι στον Ναυτικό Ομιλο;

Οι ομορφότερες στιγμές… Αμέτρητες! Τι να πρωτοθυμηθώ… Θυμάμαι τις διακρίσεις, αλλά δεν είναι μόνο αυτές, αυτές είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Ομορφες στιγμές υπήρχαν στις προπονήσεις όπου μοιραζόμασταν κοινούς στόχους. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις μια ολόκληρη ομάδα να προσπαθεί για το καλύτερο. Είναι τόσες πολλές στιγμές χαρούμενες, αλλά και δυσάρεστες, όμως με τα χρόνια μόνο θετικό πρόσημο σου αφήνουν. Οι εμπειρίες μου από αγώνες, διακρίσεις και προπονήσεις είναι μοναδικές και αξίζει σε κάθε αθλητή να τα βιώσει στο έπακρον.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου στον Ναυτικό Ομιλο από εδώ και στο εξής;

Οι στόχοι μου αρχικά είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να συνεχίσει την προσπάθεια της στην τρέχουσα σεζόν, επομένως η παραμονή μας στην Α1. Θέλω να μεταφέρω τις εμπειρίες μου στα κορίτσια και ως μητέρα θέλω μέσα από τη δράση μου στον αθλητισμό τα παιδιά μου να με έχουν πρότυπο. Οπως είναι το πόλο για μένα, έτσι και γι’ αυτά στο μέλλον να βρουν αυτό που τους “γεμίζει” και να το ακολουθήσουν.

Φέτος επέστρεψες σε επίπεδο Α1, μια κατηγορία που έχεις παίξει με επιτυχία στο παρελθόν. Πώς αισθάνεσαι που είσαι και από τις έμπειρες παίκτριες; Και πώς ήταν για σένα ένα διάστημα που βοήθησες το τμήμα και ως προπονήτρια;

Πέρυσι που ανέβηκε η ομάδα στην Α1 μετά από 15 χρόνια ήταν τόσο συγκινητικό για μένα γιατί θυμήθηκα και την ημέρα που έπεσε η ομάδα κατηγορία, οπότε τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα… Εβλεπα όμως τόσο χαρά από τα νέα κορίτσια της ομάδας και αυτό μ’ έκανε να είμαι ακόμη πιο χαρούμενη γιατί ένιωσα τη λαχτάρα τους για την επόμενη μέρα. Αυτό με ώθησε φέτος να συνεχίσω επειδή αγαπώ πολύ το άθλημα και όπως και να ‘χει είναι δύσκολο να απομακρυνθείς από το χώρο που μεγάλωσες. Ως προπονήτρια που ήμουν για ένα διάστημα στα κορίτσια ήταν τελείως διαφορετικά. Αλλαξα ρόλο που ήταν αρκετά δύσκολος και απαιτητικός, όμως μαθαίνεις πολλά και αυτό κρατώ. Θα το ξανάκανα!

Πώς βλέπεις την προοπτική της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου και πόσο πιστεύεις ότι είναι αναγκαία;

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων έχει τόσες πολλές επιτυχίες που δε του αρμόζει να έχεις αυτές τις εγκαταστάσεις. Είναι λυπηρό να βλέπουμε αθλητές υψηλού επιπέδου να έρχονται για την προπόνησή τους και κάποια πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα σε άλλα κολυμβητήρια της χώρας, όπως η θερμοκρασία του νερού της πισίνας και η ασφάλεια του κτιρίου, να μην υπάρχουν. Είναι κρίμα τόσα χρόνια προσπάθειας από τον NOX να μη μπορεί να βρεθεί μια λύση για την ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου και κάθε χρόνο τέτοια εποχή να γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές για το αν το κολυμβητήριο θα είναι κλειστό ή ανοικτό. Επομένως, αυτό που ονειρεύομαι, είναι τα παιδιά που έρχονται για ν’ αθληθούν να μπορούν να το κάνουν σ’ ένα περιβάλλον ασφαλές και καλαίσθητο. Το αξίζει η ιστορία του συλλόγου και η παράδοση της πόλης στα αθλήματα της πισίνας.

Ποιος είναι ο στόχος της γυναικείας ομάδας τη φετινή χρονιά αλλά και για τα επόμενα χρόνια;

Ο ΝΟ Χανίων επιδιώκει συνέχεια να πρωταγωνιστεί στην Α1 τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο. Εχει φέρει στον τόπο μας τόσες επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα. Γίνεται σπουδαίο έργο εδώ και πάρα πολλά χρόνια απ’ όλους τους προπονητές. Ετσι κι εμείς, σαν γυναικεία ομάδα θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μαζί με τους προπονητές για να παραμείνουμε στην Α’ κατηγορία και αυτό για να έχουν ένα παραπάνω κίνητρο οι νέες αθλήτριες του Ομίλου.

Πώς είναι να συμμετέχεις ως μητέρα και ν’ ανταπεξέρχεσαι παράλληλα με αυτόν το διπλό ρόλο;

Είναι αρκετά δύσκολο ν’ ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις που έχει η ομάδα γιατί οι υποχρεώσεις είναι αρκετές σε αυτό το επίπεδο, αλλά με θέληση και προγραμματισμό όλα γίνονται. Ευχαριστώ την οικογένεια μου γι’ αυτό και τον προπονητή μου που με αντέχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΤΕΤ21/02/2024

ΠΑΝΤ. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ: ΣΤΟΝ ΝΟΧ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Εχοντας υπό την ευθύνη του την ομαλή λειτουργία των τμημάτων υποδομής στο άθλημα της υδατοσφαίρισης ο Παντελής Μακριδάκης μιλά για …

Περισσοτερα
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΕΜ01/02/2024

ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΒΑ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ

Το ότι ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων είναι για εκείνη το σπίτι της… χτίζοντας όπως λέει, κάθε χρόνο και έναν ακόμη …

Περισσοτερα
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ