Ηλ. Καλαμαρίδης: Δεύτερη οικογένειά μου ο ΝΟΧ

Σ’ ένα όμορφο ταξίδι που έχει ως αφετηρία το 1984 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα λαμβάνει μέρος ο Ηλίας Καλαμαρίδης.

Ο προπονητής τεχνικής κολύμβησης χαρακτηρίζει τον ΝΟ Χανίων ως μια δεύτερη οικογένεια του, μιλώντας για την πορεία του τμήματος όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας καταφέρει τεράστιες επιτυχίες τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Καλαμαρίδης εκφράζεται βέβαιος για την κληρονομιά που θ’ αφήσει, ενώ μιλά για τη σημασία που θα έχει μεταξύ άλλων και για τον αθλητικό τουρισμό στα Χανιά η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου.

Τι σημαίνει για εσάς Ναυτικός Ομιλος Χανίων;

Δεύτερη οικογένεια… Πολλά συναισθήματα που πηγάζουν από ένα υπέροχο ταξίδι που διαρκεί εδώ και 40 χρόνια, από το 1984 που ίδρυσα το τμήμα με την καθοδήγηση και αμέριστη συμπαράσταση του κ. Χρήστου Χουλιόπουλου, γενικού γραμματέα τότε στον ΝΟΧ. Συναισθήματα που έχουν σχέση με αγάπη, πίστη και αφοσίωση για ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της χώρας μας.

Ποιες είναι οι ομορφότερες στιγμές που έχετε ζήσει και έχετε να θυμάστε στον Ναυτικό Ομιλο;

Τα χρόνια είναι πολλά και οι συγκινήσεις αμέτρητες… Σίγουρα όταν έχεις την τύχη σαν προπονητής να βλέπεις αθλητές σου στο υψηλότερο σημείο του βάθρου και την ελληνική σημαία να κυματίζει στον ιστό παράλληλα με παγκόσμια ή πανευρωπαϊκά ρεκόρ σε διάφορα χώρες του πλανήτη, αυτές είναι μοναδικές, αξέχαστες στιγμές. Αλλά, αυτό που ζω σχεδόν καθημερινά στην ζωή μου και έχει σχέση με τις επαφές που εξακολουθώ να έχω με πρώην αθλητές και αθλήτριες μου που τώρα είναι πλέον πετυχημένοι οικογενειάρχες και επιστήμονες ή επιχειρηματίες ή φέρνουν τα παιδιά τους στην ομάδα μας, είναι κάτι μοναδικό, με γεμίζει με υπερηφάνεια… Σημαίνει ότι ίσως έβαλα κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι γι’ αυτό και μου δημιουργεί ένα μοναδικό συναίσθημα.

Φωτογραφία με ιδιαίτερη αξία από το παρελθόν… Αριστερά ο Ηλ. Καλαμαρίδης και δεξιά του οι Κάτια Γρηγοράκη, Μανώλης Χατζηδάκης, Νάνσυ Γεωργαράκη, Νότης Βερναδάκης, Κική Κρασαδάκη, Μαρία Κοτσιφάκη, Ευαγγελία
Φραγκιαδάκη.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας στον Ναυτικό Ομιλο; Σας ενδιαφέρει τι κληρονομιά θ’ αφήσετε στο άθλημα;

Στον αθλητισμό δεν υπάρχει ταβάνι και οι στόχοι είναι συνεχείς και πρέπει να διευρύνονται. Η κληρονομιά είναι μεγάλη. Είμαστε από τα καλύτερα σωματεία της χώρας εδώ και 25 χρόνια και οι επόμενοι που θα διαδεχθούν το τμήμα πρέπει να το κάνουν ακόμα καλύτερο γιατί η ιστορία του είναι ξεχωριστή. Νομίζω όμως επειδή είναι παιδιά του χώρου μας και έχουν θητεύσει πολλά χρόνια δίπλα μου έχουν όλες τις προϋποθέσεις να το πετύχουν.

Πώς βλέπετε την προοπτική της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου και πόσο πιστεύετε ότι είναι αναγκαία;

Τα Χανιά έχουν ανοδική πορεία σε όλα τα αθλήματα γιατί είναι μια από τις μεγαλύτερες “αθλητικομάνες” πόλεις της Ελλάδας. Στα αθλήματα όμως του υγρού στίβου έχουν μια τεράστια παράδοση. Αρα, η ανάγκη ανακατασκευής του υπάρχοντος κολυμβητηρίου του ΝΟ Χανίων, αλλά και η δημιουργία επιπλέον ενός νέου ή της ανακατασκευής επίσης του υπάρχοντος στο Ακρωτήρι είναι επιτακτική προκειμένου καλυφθούν οι ανάγκες που απαιτούνται. Παράλληλα όμως όπως εξελίσσεται ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια στα Χανιά θα μπορούσε να υπάρξει τεράστια αξιοποίηση και απήχηση στον αθλητικό τουρισμό του υγρού στίβου ιδιαίτερα από τις σκανδιναβικές χώρες με επέκταση της τουριστικής περιόδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πώς σχολιάζετε διαχρονικά την πορεία του τμήματος τεχνικής κολύμβησης και ποιοι είναι μελλοντικά οι στόχοι;

Η πορεία του τμήματος έχει ιδιαίτερα ξεχωρίσει στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και της πόλης μας. Εχουν πραγματοποιηθεί από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα 3 παγκόσμια και 6 πανευρωπαϊκά ρεκόρ, πέραν των 430 πανελληνίων ρεκόρ και έχουν συμμετάσχει στην Εθνική ομάδα 45 αθλητές, 23 αθλητές και 22 αθλήτριες, επιτυγχάνοντας 103 μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις. Η Πολιτεία ανταμείβοντας τις επιτυχίες αυτές, δίνει τη δυνατότητα της εισόδου τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας χωρίς εξετάσεις και παράλληλα τον διορισμό 25 εξ αυτών στο Δημόσιο με τον αθλητικό Νόμο 2725/1999. Οσον αφορά τους μελλοντικούς στόχους με διέπει πάντα η αρχή “Να υπόσχεσαι λιγότερα και να πετυχαίνεις περισσότερα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΤΕΤ21/02/2024

ΠΑΝΤ. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ: ΣΤΟΝ ΝΟΧ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Εχοντας υπό την ευθύνη του την ομαλή λειτουργία των τμημάτων υποδομής στο άθλημα της υδατοσφαίρισης ο Παντελής Μακριδάκης μιλά για …

Περισσοτερα
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΕΜ01/02/2024

ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΒΑ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ

Το ότι ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων είναι για εκείνη το σπίτι της… χτίζοντας όπως λέει, κάθε χρόνο και έναν ακόμη …

Περισσοτερα
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ