Ιφιγένεια Χατζηδάκη: Οι στόχοι μας στον ΝΟΧ παραμένουν φιλόδοξοι παρά την περίοδο μετάβασης

Η Ιφιγένεια Χατζηδάκη αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα που πλαισιώνουν το διοικητικό συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, επιστρέφοντας πλέον από τη θέση της διοίκησης, σε έναν χώρο που υπηρέτησε και ως αθλήτρια.

Ως έφορος του τμήματος κολύμβησης, μιλά για τις πρώτες της εντυπώσεις, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ΝΟΧ ενόψει της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου, αλλά και για το όραμά της για το μέλλον του σωματείου.

Κυρία Χατζηδάκη, πώς βιώνετε την πρώτη σας εμπειρία με τα διοικητικά του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις;

Μέχρι πρόσφατα η σχέση μου με τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων ήταν σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο ως αθλήτρια και μητέρα αθλούμενου παιδιού. Κινητήριος δύναμη ν’ ασχοληθώ με τα διοικητικά του Ομίλου ήταν ξεκάθαρα η αγάπη μου προς τα παιδιά και το άθλημα. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικές, καθώς συνεργάζομαι με μια ομάδα ανθρώπων που με πάθος και συνέπεια προσπαθούν για το καλύτερο απέναντι σε καθημερινές προκλήσεις που χρειάζονται προγραμματισμό και συνεργασία. Σίγουρα, ως μέλος της διοίκησης πλέον βλέπω τα πράγματα και από μία άλλη, πιο συνθέτη πλευρά, καθώς η καθημερινότητα έχει πολλές απαιτήσεις. Η ευθύνη είναι μεγάλη, αλλά και η ευκαιρία να συμβάλω σ’ έναν χώρο που είναι τόσο οικείος, είναι μία πρόκληση για μένα.

Είσαστε έφορος στο τμήμα κολύμβησης, ένα τμήμα με υψηλές απαιτήσεις και πολλά παιδιά. Ποια είναι τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητά σας;

Πράγματι, το τμήμα κολύμβησης είναι ένα τμήμα με υψηλές απαιτήσεις, καθώς αποτελείται από ένα πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών, ξεκινώντας από την ηλικία των τεσσάρων ετών (εκμάθηση), καθώς αποτελεί τη “δεξαμενή” του Ομίλου. Είμαστε όμως πολύ τυχεροί γιατί ο ΝΟ Χανίων απαρτίζεται από έναν αριθμό έμπειρων προπονητών, που με συνεργασία και αγάπη για το άθλημα ελαχιστοποιούν το οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Ζητήματα δυσλειτουργίας των εγκαταστάσεων και θερμοκρασίας νερού είναι κοινά προβλήματα για όλους, που λύνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η κατάσταση εν όψει της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου και με δεδομένη τη λύση που έχει δοθεί με την κατασκευή της 25αρας πισίνας στον Κλαδισό;

Η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα είναι ένα αναγκαίο και σημαντικό έργο για τη διατήρηση της αθλητικής δραστηριότητας στην πόλη μας, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών λειτουργίας που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρονιά αναφορικά με τις εγκαταστάσεις και τη συνολική λειτουργία του. Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, από την πρώτη στιγμή, αναγνώρισαν το πρόβλημα κα ανέλαβαν την ευθύνη να βρεθεί λύση με την κατασκευή πισίνας διαστάσεων 25x15x1,80μ. στον Κλαδισό, που θα καλύπτει τις ανάγκες προπόνησης κατά τη διάρκεια των εργασιών. Πράγμα που σημαίνει ότι το όνειρο των παιδιών θα παραμείνει ζωντανό… Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στην τεράστια συμβολή του συνόλου των γονέων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, των προπονητών αλλά και των αθλητών μας, που με κοινή προσπάθεια, βοήθησαν στις εξελίξεις αυτές με κοινό στόχο -ποιον άλλον- εκτός από το να κρατήσουμε τα παιδιά στον υγρό στίβο.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι της διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου;

Δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης η διοίκηση καλείται να διαχειριστεί μία ιδιαίτερη περίοδο μετάβασης με κύριο στόχο της την απρόσκοπτη λειτουργία του Ομίλου. Οπότε, οι επόμενοι στόχοι δεν μπορεί να είναι άλλοι από ρεαλιστικοί και φιλόδοξοι. Η διατήρηση του βασικού προγράμματος και του χρόνου προπονήσεων των παιδιών, καθώς και η διατήρηση των ωρών των μελών και των Αμεα, αλλά και η διατήρηση και ενίσχυση του τμήματος εκμάθησης, είναι μερικοί και βασικοί από αυτούς.

Γιατί πιστεύετε ότι τα Χανιά έχουν αυτή τη μεγάλη παράδοση στον υγρό στίβο;

Αρχικά η γεωγραφική θέση της πόλης έπαιξε πολύ σημαντικό ρολό. Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα ο ΝΟΧ επένδυε συστηματικά στα αθλήματα του υγρού στίβου, αποκτώντας εμπειρία και τεχνογνωσία. Οργανωμένα προγράμματα κολύμβησης, υδατοσφαίρισης, τεχνικής κολύμβησης και συγχρονισμένης κολύμβησης σε συνδυασμό με την ύπαρξη έμπειρων και καταρτισμένων προπονητών, οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Ως επόμενο των παραπάνω, οι επιτυχίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο δημιούργησε αθλητικά πρότυπα, πράγμα που συνέβαλε σε αυτήν την παράδοση.

Ως πρώην κολυμβήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, τι κρατάτε πιο έντονα από εκείνη την περίοδο; Και τι θα συμβουλεύατε τα παιδιά που βρίσκονται ή θέλουν να ασχοληθούν με τα αθλήματα του υγρού στίβου;

Ως πρώην αθλήτρια του ΝΟΧ, αυτό που κρατάω από εκείνη την περίοδο, είναι τα πάντα… Οι ατελείωτες ώρες προπονήσεις, οι αγώνες, οι επιτυχίες και οι δυσκολίες, αλλά κυρίως οι σχέσεις και οι φιλίες ζωής, που μας έμαθαν τι θα πει υπομονή, επίμονη, πειθαρχία, σεβασμός και ομαδικότητα… Τα παιδιά που βρίσκονται ή θέλουν ν’ ασχοληθούν με τα αθλήματα του υγρού στίβου, θα τους έλεγα ότι το κολύμπι είναι διασκέδαση, άλλα όχι μόνο. Είναι συνεργασία, σεβασμός, επίμονη, προγραμματισμός, οργάνωση, εφόδια που θα τα ακολουθούν για μια ζωή.

Τι σημαίνει για εσάς Ναυτικός Ομιλος Χανίων και πώς οραματίζεστε το μέλλον του;

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανιών δεν είναι απλώς ένας αθλητικός φορέας. Είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας. Για μένα αποτελεί σημείο αναφοράς, μια δεύτερη οικογένεια. Όραμά μου για το μέλλον, είναι να δω τον Ναυτικό Ομιλο να συνεχίζει να εξελίσσεται και να κάνει αυτό που έκανε πάντα, να δίνει ευκαιρίες σε κοινωνικό, αθλητικό άλλα και σε υψηλό επίπεδο αθλητισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ20/03/2025

ΝΙΚΟΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ: ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ SPECIAL OLYMPICS

Ο Κώστας Νικολαντωνάκης αποτελεί έναν άνθρωπο με ανεκτίμητη προσφορά στον Ναυτικό Oμιλο Χανίων και ιδιαίτερα στο τμήμα Special Olympics. Με …

Περισσοτερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΤΕΤ06/11/2024

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΓΟΥΡΑΚΗΣ: ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μια ζωή αφιερωμένη στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων… Αυτό χαρακτηρίζει τη μέχρι σήμερα θητεία του Γιάννη Ζαγουράκη, ο οποίος αρχικά ως …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
texniki chios vavoulas
ANEK nox.elgrecotours.gr Enetikon Restaurant Ocean Lifeguard
Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ ETANAP Samaria Aegean Vavoulas