Γκεοργκίεβα: Θέλω να συνεχίσω να προσφέρω αγάπη και γνώσεις

Το ότι ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων είναι για εκείνη το σπίτι της… χτίζοντας όπως λέει, κάθε χρόνο και έναν ακόμη όροφο επισημαίνει σε συνέντευξή της η Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα.

Η προπονήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης μιλά για το μέχρι τώρα έργο της στο τμήμα, σημειώνοντας ότι αυτό που θέλει να συνεχίσει να προσφέρει, είναι η αγάπη και οι γνώσεις της στις αθλήτριες της.

Η Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα βρίσκεται επί σειρά ετών ως επικεφαλής προπονήτρια στο τμήμα της καλλιτεχνικής, έχοντας αναδείξει δεκάδες αθλήτριες πολύ υψηλού επιπέδου.

Τι σημαίνει για εσάς Ναυτικός Ομιλος Χανίων;

Το σπίτι μου! Κάθε χρόνο χτίζω και έναν ακόμα όροφο… Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, μια καθημερινότητα, μια αίσθηση ελευθερίας, μια δημιουργικότητα… Είμαι ένα κομμάτι του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και ο Ομιλος είναι και αυτός ένα κομμάτι από εμένα.

Ποιες είναι οι ομορφότερες στιγμές που έχετε ζήσει και έχετε να θυμάστε στον Ναυτικό Ομιλο; Και στον αντίποδα, ποιες είναι οι πιο δύσκολες;

Αμέτρητες όμορφες στιγμές. Οταν καταφέρνεις και πετυχαίνεις να έχεις δεμένες ομάδες και καλά παιδιά τότε όλες οι στιγμές έχουν κάτι όμορφο να σου προφέρουν. Στον αντίποδα, σίγουρα υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, προσπαθώ όμως να μη μένω στις δυσκολίες, αλλά να μαθαίνω από αυτές.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας στον Ναυτικό Ομιλο για το μέλλον;

Να βελτιώνομαι σαν άνθρωπος και να προσφέρω την αγάπη μου και τις γνώσεις γι’ αυτό το άθλημα σε όλα τα παιδιά.

Oι προπονήτριες τμήματος καλλιτεχνικής κολύμβησης. Από αριστερά προς δεξιά οι Αρια Δασκαλάκη, Φραντζέσκα Αμπελά, Γιάνα Γκεοργκίεβα και Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα.

Πώς κρίνετε την προοπτική της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου και πόσο πιστεύετε ότι είναι αναγκαία;

Αυτή η πόλη χρειάζεται οπωσδήποτε ένα σωστό και σύγχρονο κολυμβητικό κέντρο για να εξυπηρετεί το Νομό μας όπως του αρμόζει. Ο Ομιλος μας κάνει τεράστια προσπάθεια και μακάρι να γίνουν σύντομα οι σωστές κινήσεις από αυτούς από τους οποίους εξαρτάται η ανακατασκευή. Ολοι κερδισμένοι θα είμαστε αν γίνει η ανακατασκευή.

Φέτος ποιοι είναι οι στόχοι για τις ομάδες καλλιτεχνικής κολύμβησης στα πανελλήνια πρωταθλήματα;

Οπως πάντα, να έχω καλή προετοιμασία με τα παιδιά μου και να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση σε όλους τους αγώνες.

Πόσο σας ικανοποιεί το γεγονός ότι πάρα πολλές αθλήτριες μέχρι τώρα έχουν καταφέρει ξεκινώντας από το τμήμα του Ναυτικού Ομίλου να φτάσουν σε πολύ μεγάλες διακρίσεις, συμμετέχοντας σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες;

Δεν είναι μόνο ικανοποίηση, είναι κάτι παραπάνω. Είμαι χαρούμενη που ανταμείβονται οι κόποι μας και είναι παιδιά του σωματείου μας.

Είναι τελικά τόσο δύσκολο όσο πιστεύουν αρκετοί το άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης;

Ναι, είναι ένα από τα πιο δύσκολα αθλήματα γιατί συνδυάζει πολλές δεξιότητες μαζί. Το πιο δύσκολο είναι η χημεία της ομάδας και να μάθουν να συνεργάζονται μεταξύ τους για να μπορούν να δείξουν τις δεξιότητες αυτές.

Πώς σχολιάζετε μέχρι σήμερα τη δική σας πορεία στο χώρο της καλλιτεχνικής κολύμβησης και τι έχετε να θυμάστε γενικότερα στα τόσα χρόνια ενασχόλησής σας με αυτό το άθλημα;

Εχω προσπαθήσει πολύ… Εχω χτίσει, έχω πετύχει πολλά και έχω πάρει πολλά από αυτόν το χώρο. Είμαι ευγνώμων που μπορώ και συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπώ. Θα έχω να θυμάμαι αυτό το φοβερό συναίσθημα όταν βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο, φοράω τα ρούχα της ομάδας μου εγώ και τα παιδιά μου και είναι εκείνη η στιγμή που ανεβαίνουν στο βάθρο, έχοντας πετύχει το στόχο τους και ακούς στο μεγάφωνο ότι ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων έχει πετύχει την καλύτερη δυνατή θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΑΡ19/07/2024

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΧ ΣΤΟ ΟΠΕΝ

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα όπεν καλλιτεχνικής κολύμβησης που διεξήχθη στο κολυμβητήριο της Στρατιωτικής …

Περισσοτερα
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΤΕΤ17/07/2024

ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ (2Η ΘΕΣΗ) ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΟΠΕΝ

Με επιτυχία εξελίσσεται η συμμετοχή για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα όπεν καλλιτεχνικής κολύμβησης που φιλοξενείται στο κολυμβητήριο …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ