Εξι κορίτσια λένε “αντίο” στην καλλιτεχνική

Συγκίνηση περιλάμβανε η γιορτή που διοργανώθηκε στο κολυμβητήριο Χανίων για την καλλιτεχνική κολύμβηση για έξι συνολικά αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Πρόκειται για τις Αναστασία Εικοσιπεντάκη, Μαρία Τσιφετάκη, Αγγελική Τζατζιμάκη, Εβίτα Δημητρακοπούλου, Μαρία Κοκκινάκη και Γαρυφαλιάνα Νίκου, οι οποίες ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από το άθλημα, θέλοντας ν’ αφιερωθούν στις σχολικές τους υποχρεώσεις. Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η Νίκου, η οποία βρίσκεται ήδη στον πρώτο χρόνο των σπουδών της στην Ιατρική Αθηνών.

Τα κορίτσια έζησαν για περισσότερα από 10 χρόνια η καθεμία πλούσιες εμπειρίες, πήραν μέρος σε δεκάδες πανελλήνια πρωταθλήματα, ενίοτε και διεθνείς διοργανώσεις με τις Εθνικές ομάδες, αλλά το κυριότερο είναι ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν πολύ δυνατές φιλίες μέσα από την κοινή τους πορεία.

Τζατζιμάκη, Εικοσιπεντάκη, Τσιφετάκη και Νίκου.

Τέσσερα από αυτά τα κορίτσια, λοιπόν, διηγούνται τις εντυπώσεις τους για την πορεία που είχαν στο άθλημα, ενώ κάποια αναφέρονται και στα επόμενά τους βήματα. Εξαίρεση αποτελούν οι Δημητρακοπούλου και Κοκκινάκη που δεν ήταν παρούσες τη στιγμή που έγιναν οι δηλώσεις από τα κορίτσια.

Η Τσιφετάκη επισημαίνει: «Φέτος, μετά τα καλοκαιρινά πρωταθλήματα OPEN και νεανίδων στα οποία καταφέραμε να κατακτήσουμε δύο μετάλλια ολοκλήρωσα τον κύκλο μου στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Είμαι ευγνώμων για όσα μου έχει προσφέρει τόσο το άθλημα όσο και οι προπονήτριες μου, η κα Μπιλιάνα και η κα Γιάνα (Γκεοργκίεβα), οι οποίες εδώ και χρόνια συνεργάζονται με τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων και τον στηρίζουν δυναμικά με πολλές επιτυχίες. Εχω να πω ότι μαζί με τις συναθλήτριές μου πετύχαμε τους στόχους μας, ζήσαμε μοναδικές στιγμές, οι οποίες δικαίωσαν την επιλογή μου να διαλέξω αυτό το άθλημα και να στηρίξω την ομάδα μου μέχρι το τέλος».

Από την πλεηρά η Τζατζιμάκη σημειώνει: «Ηταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία… Τώρα θέλω ν’ αφοσιωθώ στην σχολική μου καριέρα. Ημουν 13-14 χρόνια στην καλλιτεχνική κολύμβηση, έχω αποκτήσει πολύ όμορφες αναμνήσεις, χαρούμενες και λυπητερές στιγμές. Με τα κορίτσια κάνουμε παρέα από μικρές. Θέλω να περάσω Γυμναστική Ακαδημία στην Θεσσαλονίκη, οπότε μπορεί να ξανασχοληθώ στο μέλλον».

Η Εικοσιπεντάκη: «Τα χρόνια μου στην καλλιτεχνική κολύμβηση ήταν πολλά, μου πρόσφεραν αρκετά συναισθήματα, πλούσιες εμπειρίες, τις οποίες θα θυμάμαι για μια ζωή. Τον τελευταίο χρόνο συμμετείχα σε πανελλήνια πρωταθλήματα, αν και το άθλημα και οι κανονισμοί άλλαξαν. Μου άρεσε πάρα πολύ το κλίμα που είχαμε φτιάξει μεταξύ μας τα κορίτσια, η κα Μπιλιάνα ήταν σαν δεύτερη μαμά για εμάς, με τα κορίτσια ήμασταν σαν οικογένεια και κάναμε παρέα και εκτός κολυμβητηρίου όπου περνούσαμε πολύ ωραία και ήμασταν δεμένες όλες μαζί».

Και, τέλος, η Νίκου: «Ασχολήθηκα με τον αθλητισμό 11 χρόνια όπου έχω αξέχαστες εμπειρίες. Αυτή τη στιγμή σπουδάζω στο 1ο έτος στην Ιατρική. Χάρη στον αθλητισμό σπουδάζω στην Ιατρική γιατί ήμουν ένα χρόνο με την Εθνική ομάδα και κατάφερα στο παγκόσμιο να πάρουμε την 3η θέση στο highlight όπου πήρα το άνευ και μπήκα έτσι στην Ιατρική Αθηνών. Γενικώς πιστεύω ότι η συγχρονισμένη κολύμβηση μου άλλαξε τη ζωή. Χάρη σε αυτό το άθλημα εξάλλου κατάφερα να πετύχω το στόχο μου. Εχω αξέχαστες εμπειρίες. Μέχρι και τώρα ένα χρόνο που σπούδαζα, “έπεσα” σ’ ένα πανελλήνιο, στο OPEN που διεξήχθη πριν από λίγο καιρό. Γενικώς ενώ θα ήθελα πάρα πολύ να συνεχίσω και να κάνω αυτό που αγαπάω, δυστυχώς αυτή τη στιγμή η σχολή είναι πιο σημαντική για μένα και πιστεύω ότι έχει κλείσει ο κύκλος της συγχρονισμένης. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη όμως… Οι προπονήτριες μου, η κα Μπιλιάνα και η κα Γιάνα μας έφτιαχναν τις χορογραφίες, ήταν πάντα δίπλα μας και μας βοηθούσαν σε όλα. Ειδικότερα χάρη στην κα Μπιλιάνα βρέθηκα να είμαι στην Εθνική και να προσπαθώ να εκπληρώσω το όνειρο μου να είμαι με την Εθνική ομάδα και ν’ αγωνίζομαι για λογαριασμό της», καταλήγει η Γαρυφαλιάνα Νίκου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΣΑΒ27/04/2024

EΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΠΛΟΥΣΙΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Εξαιρετικές χορογραφίες και πλούσιο θέαμα πρόσφεραν δεκάδες αθλήτριες καλλιτεχνικής κολύμβησης στα Βενιζέλεια υγρού στίβου. Συνολικά πέντε σωματεία όπου πρόκειται γι’ …

Περισσοτερα
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΤΕΤ24/04/2024

ΚΑΤ. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ: ΕΣΤΙΑΖΟΥΜΕ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Eχοντας υπό την ευθύνη της την εφορία του τμήματος καλλιτεχνικής κολύμβησης, η Κατερίνα Σταματάκη, μιλά για τις εμπειρίες που έχει …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ