Επίσκεψη από υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς στον ΝΟ Χανίων

Τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων επισκέφθηκαν την Τετάρτη (22/5) ο π. υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά κ. Γιώργος Σταθάκης με τους συνυποψήφιους του, κα Ινώ Σιώζου και κ. Πέτρο Λυμπεράκη.

Τους υποψηφίους ευρωβουλευτές υποδέχθηκε η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και έγινε αναλυτική συζήτηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Ομίλου, καθώς και τις δυσκολίες που συνεχώς προκύπτουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στις επιτυχίες των τμημάτων και στη διαχρονική παρουσία του Ομίλου σε πρωταγωνιστικές θέσεις στα αθλήματα που καλλιεργεί, στην φιλοξενία σπουδαίων αθλητικών διοργανώσεων, καθώς και στην αναμονή για την πολυπόθητη ανακατασκευή των εγκαταστάσεων.

Ο πρόεδρος, κ. Γιάννης Χίνος ενημέρωσε ότι οι διαδικασίες της ανακατασκευής είναι κυριολεκτικά μισό βήμα πριν την δημοπράτηση δεδομένης της εξαιρετικής συνεργασίας με τον Ο.Α.Κ. και το Ε.Α.Κ. ενώ η μεγάλη ανησυχία που υπάρχει στον Ναυτικό Ομιλο είναι το πώς η μεταβατική περίοδος των έργων θα αφήσει τις μικρότερες δυνατές πληγές στην εξέλιξη των αθλητών. Τα μέλη της διοίκησης του ΝΟΧ, ο γεν. γραμματέας, κ. Μαραγκάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Νικολαΐδης και ο έφορος κ. Χαβρές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το αυξημένο ενεργειακό κόστος που δύσκολα αντιμετωπίζεται και όλοι εύχονται να ξεπεραστεί αυτή η ανησυχία με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής.

Ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι από μικρή ηλικία γνωρίζει τις μεγάλες και δύσκολες προσπάθειες του Ομίλου δεδομένου ότι ο πατέρας του γνωστός επιχειρηματίας, αείμνηστος Μηνάς Σταθάκης ήταν επί σειρά ετών μέλος της διοίκησης του NΟΧ και μάλιστα σε μια περίοδο μεγάλων αποφάσεων για τον Ομιλο. Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την άποψη ότι απαιτείται να βρεθεί μεταβατική λύση προκειμένου να προπονούνται οι αθλητές του Ομίλου και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν όλοι οι τοπικοί φορείς και κυρίως η περιφερειακή και η δημοτική αρχή, αφού υπάρχουν λύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερα υψηλό κόστος. Επίσης τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα για την εξοικονόμηση ενέργειας είτε αυτό αφορά τον απαραίτητο εξοπλισμό είτε την αξιοποίηση της εκάστοτε νομοθεσίας προκειμένου να υπάρχει αυτόνομη και ανεξάρτητη παραγωγή ενέργειας. Μάλιστα ανέφερε ότι οι ενεργειακές κοινότητες που θεσμοθετήθηκαν την περίοδο που ήταν υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ενδεδειγμένη λύση.

Από την πλευρά της η κα Ινώ Σιώζου ευχαρίστησε και συνεχάρη το Ναυτικό Ομιλο Χανίων για το σημαντικό έργο του και μάλιστα την δυνατότητα που δίνει σε παιδιά που ζουν σε νησί να μάθουν να κολυμπούν με ασφάλεια που σίγουρα είναι ο πρώτος στόχος για όλους μας. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό συμβάλει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και αναμφισβήτητα αθλητικά σωματεία του μεγέθους του ΝΟΧ είναι βέβαιο ότι επιτυγχάνουν και σε αυτό το κομμάτι.

Η κα Σιώζου διευκρίνισε ότι είναι αδιανόητο το 2024 με τα μέσα που παρέχονται, την ομαλή η όχι λειτουργία μιας αθλητικής εγκατάστασης να την επηρεάζει το ενεργειακό κόστος. Την ενέργεια την σεβόμαστε δεν την σπαταλάμε σε καμία περίπτωση όμως δεν γίνεται η αιτία για υποβάθμιση της λειτουργίας κοινωνικών και αθλητικών δομών. Οι τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και η ευρωπαϊκή ένωση μέσα από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της υποχρεούται και πρέπει να διασφαλίσουν και στην Ελλάδα αυτό που γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και δεν είναι άλλο από την αξιοποίηση όλων των μέσων εξοικονόμησης ενέργειας προκειμένου απρόσκοπτα να λειτουργούν πρώτα από όλα οι απαραίτητες δομές.

Ο κ. Λυμπεράκης ανέφερε ότι είναι αδιανόητο περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά το 2024 να καταναλώνεται πετρέλαιο για την θέρμανση των δεξαμενών επισημαίνοντας ότι είναι μονόδρομος η αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας καθώς και η αξιοποίηση των ενεργειακών κοινοτήτων. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων και πρέπει να παρέχεται με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και φυσικά με το μικρότερο δυνατό κόστος που τελικά πάντα καταλήγει στους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΣΑΒ08/06/2024

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΓΣ ΣΤΟΝ ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Xανίων (Ν.Ο.Χ.) με απόφασή του, προσκαλεί, δυνάμει των άρθρ. 29επ. του Καταστατικού του περί …

Περισσοτερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΕΜ30/05/2024

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων γνωστοποιεί το πρόγραμμα για τα νέα πρωινά τμήματα εκμάθησης κολύμβησης, που θα ξεκινήσουν μετά τη λήξη …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ