Ενημέρωση σε σχολεία του Δήμου Αποκορώνου για τα Special Olympics

Ενημέρωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου Αποκορώνου σχετικά με τα Special Olympics Hellas παρείχαν τις προηγούμενες ημέρες οι Κώστας Νικολαντωνακης και Μανώλης Αγγελάκης.

Ειδικότερα, οι δύο προπονητές επισκέφτηκαν τα δημοτικά σχολεία της περιοχής των Κουρνά, Γεωργιούπολης, Καλυβών και Βρυσών, με τους μαθητές να συμμετέχουν σε κοινή αθλητική δραστηριότητα με παιδιά που αντιμετωπίζουν νοητική αναπηρία από το Τμήμα Ειδικής Αθλησης (Τ.Ε.Α.) των προπονητικών προγραμμάτων Special Olympics Hellas του Ν.Ο. Χανίων στα αθλήματα του κανόε καγιάκ και του bocce τα οποία πραγματοποιούνται στη λίμνη Κουρνά, καθώς και στο ναυταθλητικό κέντρο Σούδας.

Συνολικά, στη βιωματική δράση συμμετείχαν 180 μαθητές και μαθήτριες.

Η παραπάνω δράση διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο “PlayUnified® – Ζούμε Μαζί, Παίζουμε Μαζί”, εγκεκριμένο από το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων (Αριθμ. Πρωτ.: Φ16/144054/Δ2 από 17/09/2019) και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα μπορεί να ωφελήσει ποικιλοτρόπως τους μαθητές και τις μαθήτριες σε θέματα αποδοχής της αναπηρίας, της κοινωνικής ένταξης και ενσυναίσθησης, καλλιεργώντας παράλληλα τις κοινωνικές και κινητικές τους δεξιότητες, χωρίς να διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ειδικότερα για το σχολικό έτος 2019-20, μαθητές και μαθήτριες όλων των Τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε κοινές αθλητικές δράσεις με άτομα με νοητική αναπηρία.

Επίσης οι μαθητές μαθαίνουν: Να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να εντάσσονται σε μια ομάδα και να εργάζονται συνεργατικά ακόμη κι αν τα άλλα μέλη δεν ανήκουν στον κύκλο των προτιμήσεών τους, να μην πειράζουν και να μην κοροϊδεύουν το συμμαθητή τους, να τον εντάσσουν στις ομάδες τους ακόμη και στο διάλειμμα στο σχολείο, να βοηθούν τόσο τους ίδιους όσο την οικογένεια και το κοινωνικό τους περιβάλλον να συνειδητοποιήσουν την ικανότητά τους για άθληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ31/08/2023

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΗΝ 21Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Με μεγάλη χαρά συμμετείχε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων στην 21η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώθηκε στα Χανιά. Ο Ναυτικός Ομιλος …

Περισσοτερα
SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ29/06/2023

ΜΕ 10 ΜΕΤΑΛΛΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΓΙΑΚ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ SPECIAL OLYMPICS BERLIN 2023

Ολοκληρώθηκαν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics Berlin 2023, που αποτελέσαν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως χωρίς αποκλεισμούς, με τη συμμετοχή …

Περισσοτερα
ANEK

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ