Διασκέδαση για τα Special Olympics στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Κάτι παραπάνω από τρεις ευχάριστες ώρες στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν το Σάββατο 10 Ιουνίου το πρωί αθλητές και αθλήτριες από το τμήμα Special Olympics του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, συμμετέχοντας σε δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Οι αθλητές από το Τμήμα Ειδικής Αθλησης (Τ.Ε.Α.) είχαν την υποστήριξη άλλων αθλητών από αγωνιστικά τμήματα του ΝΟΧ (κυρίως το κανόε καγιάκ), διασκεδάζοντας με το παιχνίδι του μπότσε (bocce).

Η δράση ήταν ανάμεσα στις πολλές που φιλοξενήθηκαν στο χώρο ο οποίος είναι πλέον ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων.

Παρόντες ήταν οι δύο προπονητές από τα Special Olympics του ΝΟ Χανίων, οι Κώστας Νικολαντωνάκης και Μανώλης Αγγελάκης.

«Μια πολύ όμορφη δράση με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο» την χαρακτήρισε ο Μαν. Αγγελάκης, εξηγώντας το πώς εξελίσσονται τα προγράμματα ειδικής άθλησης στον ΝΟΧ: «Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων έχει αποδείξει διαχρονικά ότι εργάζεται προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα με ιδιαιτερότητες και νοητική αναπηρία να αθλούνται, αλλά και μέσα από την άθληση να επιτυγχάνεται η κοινωνικοποίηση τους. Το έργο που παράγεται είναι τεράστιο και αυτό είναι κάτι που ο Ναυτικός Ομιλος το στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια, καθώς ο σκοπός είναι να έρθουν ακόμα περισσότερα άτομα στον αθλητισμό και ειδικότερα στο τμήμα ειδικής άθλησης».

Από την πλευρά του ο Κώστας Νικολαντωνάκης με μεγάλη και ανεκτίμητη επίσης προσφορά στα Special Olympics, σημείωσε: «Ο Ναυτικός Ομιλος βοηθά τα άτομα με αναπηρίες, συμμετέχοντας σε αυτή την εκδήλωση του Δήμου Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος. Από την πλευρά μας συμβάλουμε πάντοτε ώστε τα πάρκα μας να είναι για όλους και ειδικότερα να έχουν πρόσβαση σε αυτά άτομα με αναπηρία σωματική ή νοητική».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ31/08/2023

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΗΝ 21Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Με μεγάλη χαρά συμμετείχε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων στην 21η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώθηκε στα Χανιά. Ο Ναυτικός Ομιλος …

Περισσοτερα
SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ29/06/2023

ΜΕ 10 ΜΕΤΑΛΛΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΓΙΑΚ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ SPECIAL OLYMPICS BERLIN 2023

Ολοκληρώθηκαν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics Berlin 2023, που αποτελέσαν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως χωρίς αποκλεισμούς, με τη συμμετοχή …

Περισσοτερα
ΑΔΜΗΕ

ANEK

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ