Διασκέδαση για τα Special Olympics στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Κάτι παραπάνω από τρεις ευχάριστες ώρες στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν το Σάββατο 10 Ιουνίου το πρωί αθλητές και αθλήτριες από το τμήμα Special Olympics του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, συμμετέχοντας σε δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Οι αθλητές από το Τμήμα Ειδικής Αθλησης (Τ.Ε.Α.) είχαν την υποστήριξη άλλων αθλητών από αγωνιστικά τμήματα του ΝΟΧ (κυρίως το κανόε καγιάκ), διασκεδάζοντας με το παιχνίδι του μπότσε (bocce).

Η δράση ήταν ανάμεσα στις πολλές που φιλοξενήθηκαν στο χώρο ο οποίος είναι πλέον ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων.

Παρόντες ήταν οι δύο προπονητές από τα Special Olympics του ΝΟ Χανίων, οι Κώστας Νικολαντωνάκης και Μανώλης Αγγελάκης.

«Μια πολύ όμορφη δράση με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο» την χαρακτήρισε ο Μαν. Αγγελάκης, εξηγώντας το πώς εξελίσσονται τα προγράμματα ειδικής άθλησης στον ΝΟΧ: «Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων έχει αποδείξει διαχρονικά ότι εργάζεται προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα με ιδιαιτερότητες και νοητική αναπηρία να αθλούνται, αλλά και μέσα από την άθληση να επιτυγχάνεται η κοινωνικοποίηση τους. Το έργο που παράγεται είναι τεράστιο και αυτό είναι κάτι που ο Ναυτικός Ομιλος το στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια, καθώς ο σκοπός είναι να έρθουν ακόμα περισσότερα άτομα στον αθλητισμό και ειδικότερα στο τμήμα ειδικής άθλησης».

Από την πλευρά του ο Κώστας Νικολαντωνάκης με μεγάλη και ανεκτίμητη επίσης προσφορά στα Special Olympics, σημείωσε: «Ο Ναυτικός Ομιλος βοηθά τα άτομα με αναπηρίες, συμμετέχοντας σε αυτή την εκδήλωση του Δήμου Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος. Από την πλευρά μας συμβάλουμε πάντοτε ώστε τα πάρκα μας να είναι για όλους και ειδικότερα να έχουν πρόσβαση σε αυτά άτομα με αναπηρία σωματική ή νοητική».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ07/12/2023

ΣΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΟΙ Κ.Κ. ΝΙΚΟΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Σε βιωματικές δράσεις κλήθηκαν και έλαβαν μέρος οι προπονητές του τμήματος Special Olympics του ΝΟ Χανίων, Κώστας Νικολαντωνάκης και Μανώλης …

Περισσοτερα
SPECIAL OLYMPICS
ΤΕΤ06/12/2023

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ: ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ SOEE

Μια νέα τιμητική διάκριση έρχεται για τον προπονητή κανόε καγιάκ, Μανώλη Αγγελάκη. Ο προπονητής του ΝΟ Χανίων με απόφαση της …

Περισσοτερα
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ