Μαν. Αγγελάκης: 42 χρόνια προσφοράς στον Ναυτικό Ομιλο…

Εχοντας αφιερώσει στην κυριολεξία όλη του τη ζωή μέχρι σήμερα στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, ο Μανώλης Αγγελάκης, κλείνει αισίως 42 χρόνια αρχικά ως αθλητής στο πόλο και στη συνέχεια ως προπονητής στο κανόε καγιάκ και αργότερα στο SUP, έχοντας προσφέρει τεράστιο έργο στο σωματείο.

Ο Χανιώτης προπονητής τονίζει σε συνέντευξή του πως ο στόχος του πλέον είναι να μεταλαμπαδεύσει ό,τι γνώσεις έχει αποκτήσει ως προπονητής στη νέα γενιά των αθλητών του, μιλώντας για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει μέχρι σήμερα…

 

Τι σημαίνει για σένα Ναυτικός Ομιλος Χανίων;

Ο Ναυτικός Ομιλος ουσιαστικά είναι το δεύτερο σπίτι μου. Από την ηλικία των 8 ετών που ξεκίνησα ως αθλητής στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, συνεχίζω μέχρι και σήμερα ως προπονητής στο άθλημα του κανόε καγιάκ & του SUP. 42 χρόνια… Εντονα συναισθήματα, φιλίες που δεν χάθηκαν στο χρόνο, σχεδόν όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων προς τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων.

Ποιες είναι οι ομορφότερες στιγμές που έχεις ζήσει και έχεις να θυμάσαι στον Ναυτικό Ομιλο;

Οι ομορφότερες στιγμές έρχονται τόσο μέσα από τις δυσκολίες όσο και τις αγωνιστικές επιτυχίες που ζήσαμε από την περίοδο που υπήρχε η αλμυρή πισινά των 50μ. Με καθοδηγητές, τον Νίκο Βλαζάκη, τον Μανώλη Φαρμάκη, τον Ιάκωβο Κουμή και τον Ηλία Μαχαίρα, γινόμασταν αθλητές, μεγαλώναμε ως άνθρωποι με αξίες και ιδανικά, γίναμε ομάδα με αξιοπρόσεκτη πορεία στα πανελλήνια ηλικιακά πρωταθλήματα. Στη συνέχεια μπήκαν στην ζωή μου, το κανόε καγιάκ, τα Special Olympics και το SUP. Σημείο ορόσημο για την μετέπειτα πορεία μου ως προπονητής… Εισέπραξα στήριξη, εμπιστοσύνη, αναγνώριση και αγάπη από τους γονείς και τους αθλητές, γεγονός για το οποίο θα είμαι ευγνώμων για όλη μου τη ζωή. Αμέτρητες άμορφες στιγμές, μοναδικές και ιδιαίτερες γιατί η καθεμία είχε τη δική της ιστορία… Ολα τα παραπάνω συνθέτουν το παζλ των στιγμών που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μου.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου μέσα από τον Ναυτικό Ομιλο και την προπονητική γενικά από εδώ και στο εξής;

Είμαι 26 χρόνια προπονητής. Ουσιαστικά, σιγά σιγά ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος θα ξεκινήσει. Από εδώ και πέρα βασική μου επιδίωξη είναι να μπορέσω να μεταλαμπαδεύσω ό,τι γνώσεις έχω σαν προπονητής στη νέα γενιά του ΝΟΧ.

Πώς βλέπεις την προοπτική της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου και πόσο πιστεύεις ότι είναι αναγκαία;

Η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου είναι επιβεβλημένη. Σίγουρα, όταν θα ξεκινήσει θα επηρεάσει τα αθλήματα της πισίνας. Είναι όμως ένα έργο που θα καθορίσει την μετέπειτα πορεία του ΝΟ Χανίων και της ευρύτερης κοινωνίας των Χανίων.

Πώς σχολιάζεις διαχρονικά την πορεία του τμήματος κανόε καγιάκ & SUP και ποιοι είναι μελλοντικά οι στόχοι;

Το τμήμα κανόε καγιάκ & SUP είναι το κορυφαίο στην Ελλάδα στις αναπτυξιακές ηλικίες (8-14 ετών) και μέσα στην τριάδα στις ηλικίες 15+. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Η σωστή οργάνωση, η συστηματική δουλειά, η καθολική στήριξη από τη διοίκηση και τους εφόρους του ΝΟΧ, η διαχρονική στήριξη της ΑΝΕΚ LINES, της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων Χανίων και Αποκορώνου, του συλλόγου γονέων και των χορηγών και υποστηρικτών έχουν συμβάλει τα μέγιστα σε αυτή την πορεία. Για μας, οι μελλοντικοί στόχοι επικεντρώνονται στη συνέχιση της παραπάνω παρουσίας σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και της δημιουργίας αθλητικής κουλτούρας που θα φέρνει τους πολίτες τα Σαββατοκύριακα να κάνουν καγιάκ και SUP στις εκβολές του υδροβιότοπου του Μορώνη και στην όμορφη παράλια του Βλητέ.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και οι επιθυμίες σου;

Οπως είπα και πριν, ένα κύκλος σιγά σιγά κλείνει και κάποιος καινούργιος θ’ ανοίξει. Η οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού είναι κάτι που δεν με αφήνει αδιάφορο. Θα δούμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΤΕΤ19/06/2024

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΝΟΣ: Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την άποψη ότι ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων δικαιούται πολλά περισσότερα από αυτά που ήδη έχει καταφέρει να κερδίσει, εκφράζει σε …

Περισσοτερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΕΥ17/06/2024

ΘΟΔ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ: ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τον απολογισμό του έργου της διοίκησης η οποία ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες την θητεία της κάνει ο αντιπρόεδρος του ΝΟ …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ