Αυτό το Σαββατοκύριακο τα 2α Κονταξάκεια – Συγκίνηση στη συνέντευξη Τύπου

Με τη σύζυγο και τους φίλους του Μιχάλη Κονταξάκη να μιλούν με μεγάλη συγκίνηση για εκείνον, περιγράφοντας το τι άνθρωπος ήταν, προαναγγέλθηκε η πραγματοποίηση γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο (18, 19/5) των Κονταξάκειων αγώνων κολύμβησης.

Η διοργάνωση, που αφορά προαγωνιστικές ομάδες (9-12 ετών), θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο κολυμβητήριο Χανίων στη μνήμη του Μιχάλη Κονταξάκη ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Για το λόγο αυτό στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, που είναι και ο διοργανωτής, βρέθηκαν η σύζυγος και οι φίλοι του περιγράφοντας ο καθένας από την πλευρά του αυτά που έχει να θυμάται από τον αείμνηστο αθλητή και προπονητή κολύμβησης.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια για να διεξάγονται αυτοί οι αγώνες κολύμβησης», ανέφερε η σύζυγος του Μιχ. Κονταξάκη, Κατερίνα Πάτερου Κονταξάκη, μην κρύβοντας τη συγκίνησή της… «Ενας χώρος τον οποίο ο Μιχάλης είχε λατρέψει. Καλώς ή κακώς, το σημάδι που έχει αφήσει ο καθένας φαίνεται… Ο Μιχάλης ήταν ένας άνθρωπος με ευαισθησίες και αυτό οι προπονητές το μετέτρεψαν σε ένα σύμβολο αξιών. Τους ευχαριστώ από καρδιάς όλους και εύχομαι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να τον τιμάμε κάθε χρόνο».

«Είναι μεγάλη τιμή για το ότι διοργανώνεται αυτό το μίτινγκ στη μνήμη ενός τεράστιου αθλητή και ενός πολύ καλού φίλου», ακολούθησε στη συνέχεια ο Παντελής Μακριδάκης που εκτός από μέλος του ΔΣ του ΝΟ Χανίων, μίλησε και ως φίλος του. «Ο Μιχάλης άφησε το στίγμα του όχι μόνο στο κολυμβητήριο αλλά από όπου κι αν πέρασε. Ο στόχος είναι ν’ αναβαθμίσουμε τη διοργάνωση, ευχαριστούμε την οικογένεια του Μιχ. Κονταξάκη και ευχόμαστε να είναι ένα θαυμάσιο αγωνιστικό διήμερο», επεσήμανε.

Ο Μιχάλης Παληός, επίσης φίλος του αείμνηστου Κονταξάκη, είπε: «Είχα την τιμή να είμαι φίλος του Μιχάλη. Ο Μιχάλης εξακολουθεί να ζει στο μυαλό και την ψυχή μας και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να γίνονται αυτοί οι αγώνες. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν για να γίνουν αυτοί οι αγώνες και εύχομαι να γίνουν θεσμός και η διοργάνωση αυτή να χαρακτηρίζεται από μεγάλες επιδόσεις».

Ο προπονητής του προαγωνιστικού τμήματος κολύμβησης του ΝΟ Χανίων, Αντώνης Καλογεράκης, ανέφερε πως από φέτος θα πραγματοποιηθεί βράβευση στον αθλητή της κατηγορίας 12 ετών που θ’ αναδειχθεί νικητής στα 100μ. πεταλούδα που ήταν το αγώνισμα που κολυμπούσε ο Κονταξάκης. «Φέτος οι αγώνες είναι ακόμη πιο καλοί, καθώς πέρσι είχαμε 250 αθλητές ενώ φέτος θα έχουμε 327 από 13 σωματεία απ’ όλη την Κρήτη», είπε. «Ο στόχος μας είναι να γίνουν θεσμός και από του χρόνου να έχουμε παιδιά και από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Φέτος σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια και πέραν των βραβεύσεων στους πρώτους τρεις νικητές των αγωνισμάτων θα δώσουμε κύπελλο σε κάθε πρώτο νικητή αγωνίσματος. Θα κάνουμε και ειδική βράβευση στον νικητή που θα κερδίσει στο αγώνισμα στα 100μ. πεταλούδα που ήταν αυτό που κολυμπούσε ο Μιχ. Κονταξάκης», ήταν οι δηλώσεις από τον Καλογεράκη.

Από την πλευρά του ο έφορος κολύμβησης του ΝΟΧ, Θεόφιλος Κυριακόπουλος επεσήμανε τα εξής: «Τα Κονταξάκεια είναι ένας νέος θεσμός. Ο Μιχάλης Κονταξάκης ήταν ένας πρωταθλητής. Θα προσπαθήσουμε τα επόμενα χρόνια να προσελκύουμε αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα. Είναι τιμή ότι αναδείχτηκαν αθλητές σαν τον Μιχάλη από τον ΝΟ Χανίων και ελπίζουμε με την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου να τους αναβαθμίσουμε περαιτέρω».

Για τον Μιχ. Κονταξάκη μίλησε και ο προπονητής υδατοσφαίρισης Βαγγέλης Βλαζάκης, έχοντας την εμπειρία ότι τον είχε προπονητή: «Οι προπονητές συχνά αποτελούν ένα πυλώνα στον αθλητισμό και με τη γνώση και την εμπειρία τους καθορίζουν την επιτυχία των ομάδων τους. Η μνήμη ενός αγαπημένου προπονητή μπορεί να ζει διαρκώς μέσα από τις επιδόσεις και τις αναμνήσεις που δημιούργησε στους ανθρώπους που τον αγάπησαν και τον σέβονταν. Ενας τέτοιος προπονητής ήταν ο Μιχάλης Κονταξάκης», τόνισε.

Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκε και ο Κώστας Κόρακας που μίλησε με χιούμορ για το αγώνισμα που θα προηγηθεί των επίσημων αγώνων, στο οποίο θα λάβουν μέρος παλαίμαχοι από την κατηγορία masters.

«Φέτος οι αγώνες θα περιλαμβάνουν ένα αγώνισμα 50μ. ελεύθερο πριν την έναρξη των επίσημων. Εκεί θα πρέπει οι… απινιδωτές να είναι φορτισμένοι και καλούμε όσοι έχουν ασχοληθεί με την κολύμβηση να συμμετάσχουν», σημείωσε.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο το απόγευμα και θα συνεχιστούν την Κυριακή με τη δράση να είναι προγραμματισμένη για πρωί και απόγευμα.

Σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές από τον ΝΟ Χανίων σε αγόρια και κορίτσια είναι οι εξής:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Ασλανίδου, Μαστραντωνάκη, Γαγάνη, Βαλλιάνου, Σόι, Κορνιζάκη, Καμηλάκη, Κοκολογιάννη, Κρίκου, Μακρή, Βατσάκη, Γαρεφαλάκη, Μαυρίδου, Ξεζωνάκη, Ορφανουδάκη, Παπαδοπούλου, Σταθάκη, Φουρναράκη, Ζωγραφάκη, Κοκκίνη, Κυριακουλάκη, Μαρμαριτσάκη, Πενταράκη, Αντωνίου, Γεωργακάκη, Γιαννικάκη, Δασκαλάκη, Κούρτη, Μπινάκη, Τωμαδάκη, Χαβαλεδάκη.

ΑΓΟΡΙΑ

Μυλωνάκης, Ξεζωνάκης, Ορφανουδάκης, Πρώιμος, Βροντάκης, Δασκαλάκης, Λιαράκος, Μαυρίδης, Παπαδερός, Πουλιδάκης, Ραμπαλάκος, Πετρόγγονας, Βιλγκρέ Λα Μαδρίδ, Ζυμβραγουδάκης, Κακάσης, Μαυρομμάτης, Μεντάκης, Μπαδογιάννης, Μποτονάκης, Παϊτάκης, Παληός, Σταυρουλάκης, Μόγια, Ψυλλάκης, Βεντούρης, Κακάσης, Κατσαμάκης, Κοκολογιάννης, Παπαδομανωλάκης, Πατεράκης, Σπυριδάκης, Χαρίτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΕΥ03/06/2024

ΝΕΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ “3RD ARENA HERAKLION SWIMMING CHALLENGE”

Μία νέα θετική εμφάνιση στο ενεργητικό τους κατέγραψαν οι νεαροί κολυμβητές και κολυμβήτριες από το προαγωνιστικό τμήμα κολύμβησης του Ναυτικού …

Περισσοτερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΕΜ30/05/2024

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων γνωστοποιεί το πρόγραμμα για τα νέα πρωινά τμήματα εκμάθησης κολύμβησης, που θα ξεκινήσουν μετά τη λήξη …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ