Αφιέρωμα στην ομάδα κανόε καγιάκ / SUP του Ναυτικού Ομίλου Χανίων 2022

Πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα και νέες μεγάλες επιτυχίες περιλάμβανε η χρονιά που ολοκληρώθηκε για το τμήμα κανόε καγιάκ και SUP του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Ο Ναυτικός Ομιλος εξακολουθεί να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στις αναπτυξιακές κατηγορίες έως 14 ετών, αλλά και να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στις ηλικίες από 15 ετών και άνω. Σε επίπεδο αθλητικών σωματείων βρίσκεται σταθερά μέσα στα 3 κορυφαία στην Ελλάδα, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να βλέπει αισιόδοξα το μέλλον. Η διατήρηση μέσα στην πρώτη τριάδα των κορυφαίων σωματείων της χώρας επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά το έργο που επιτελείται στο τμήμα και την ποιότητα που το χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό άλλωστε επισημαίνουν ο έφορος, Νικόλαος Κουριδάκης και ο προπονητής, Μανώλης Αγγελάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουριδάκη: «Αισθανόμαστε υπερήφανοι που μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο για όλους μας περιβάλλον λόγω του Covid-19, βρισκόμαστε σταθερά μέσα στα 3 κορυφαία αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα μας κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξους και μας δίνουν δύναμη και κουράγιο προκειμένου να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία μας. Συγχαίρω θερμά όλους τους αθλητές μας, τον προπονητή Μανώλη Αγγελάκη και τους συνεργάτες του, Μαρία Τσουρλάκη και Γιώργο Κλεινάκη, τη διοίκηση του ΝΟΧ, τον σύλλογο γονέων και όλους τους γονείς, που είναι πάντα δίπλα μας, αρωγοί σε όλη αυτή την συλλογική προσπάθεια που μας οδηγούν σε αυτές τις σπουδαίες διακρίσεις. Θα ήθελα ιδιαίτερα να σημειώσω ότι συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια είναι ο επίσημος χορηγός του τμήματος, η ΑΝΕΚ LINES, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, ο πολιτιστικός σύλλογος Σούδας, η συνεταιριστική τράπεζα Χανίων, η ΕΤΑΝΑΠ Νερά ΣΑΜΑΡΙΑ, η ομάδα στήριξης “Συνάνθρωπος”, το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων και οι δεκάδες ακόμη χορηγοί και υποστηρικτές».

Από την πλευρά του, ο Μαν. Αγγελάκης σημειώνει τα εξής: «Συνεχίζουμε όλοι μαζί με αισιοδοξία την συλλογική προσπάθεια που πραγματοποιείται στο τμήμα από τον έφορο του τμήματος κ. Κουριδάκη Νικόλαο, από τη διοίκηση του Ομίλου, τον σύλλογο γονέων & φίλων Καγιάκ του ΝΟΧ, τους προπονητές και αθλητές/τριες. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, στον επίσημο χορηγό του τμήματος, τη μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ LINES, αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, τον Δήμο Αποκορώνου, στο ΕΑΚ Χανίων, και την ομάδα στήριξης “Συνάνθρωπος” και σε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας γιατί σε αυτή προσπάθεια είναι πάντα αρωγοί μας. Στην φετινή χρονιά εκτός από την επανέναρξη των “Κορίσσιων” διασυλλογικών αγώνων και των πανελλήνιων αγώνων καγιάκ Special Olympics διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία και τους παγκρήτιους αγώνες SUP στη Σούδα με απώτερο σκοπό να αναβαθμιστούν σε πανελλήνιας εμβέλειας διοργάνωση. Επίσης η προμήθεια από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων του αθλητικού εξοπλισμού μας έδωσε την δυνατότητα ν’ αγωνιζόμαστε με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές κάτι που φαίνεται και στα αποτελέσματα μας. Είμαι υπερήφανος για τους αθλητές και τις αθλήτριες μας, που παρά την μακρόχρονη και επίπονη διαδικασία της προετοιμασίας, κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια με αποτέλεσμα να φέρουν σπουδαίες ατομικές και συλλογικές επιτυχίες. Η συμβολή στις επιτυχίες των συνεργατών προπονητών, Γιώργου Κλεινάκη και Μαρίας Τσουρλάκη, καθώς και των Γιάννη Κουτσοποδιώτη και Αναστάση Αναγνωστόπουλου ήταν σημαντική και τους ευχαριστώ πολύ. Τέλος, ευχαριστώ τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και είναι πάντοτε δίπλα μας σε κάθε μας προσπάθεια».

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Πρωταθλητής Ελλάδος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανάπτυξης κανόε καγιάκ Sprint.
Πρωταθλητής Ελλάδος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανάπτυξης SUP Sprint.
Δευτεραθλητής Ελλάδος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ωκεάνιου καγιάκ 14.000μ.
Δευτεραθλητής Ελλάδος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανάπτυξης Μεγάλων Αποστάσεων κανόε καγιάκ Sprint 1000μ., 2000μ. και 3000μ.
Τριταθλητής Ελλάδος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων κανόε καγιάκ Sprint 5000μ..

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ & SUP ΓΙΑ ΤΟ 2022

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
Εθνική ομάδα SUP
2022 ICF Sup World Championships
Ασημένιο μετάλλιο
• Διακάκης Νικόλαος μαζί με τους Πισσαδάκη Χρήστο, Μαλεκάκη Νικόλαο στο Team Technical Junior Men
• Κισσαμιτάκη Αικατερίνη μαζί με τις Λογοθέτη Κυριακή, Βαφειάδου Ειρήνη στο Team Technical Junior Women
Χάλκινο μετάλλιο
• Αλεξανδράκη Ευτυχία μαζί με τις Λογοθέτη Κυριακή, Μπερή Μαρία, Βαφειάδου Ειρήνη στο Team Long Distance Junior Women
4η θέση
• Κωνσταντίνου Ανδρέας μαζί με τους Διακάκη Νικόλαο, Πισσαδάκη Χρήστο, Μαλεκάκη Νικόλαο στο Team Long Distance Junior Men.
Εθνική ομάδα KANOE ΚΑΓΙΑΚ SPRINT
• Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων και νέων ανδρών/γυναικών Κ23 συμμετείχαν οι Αλεξανδράκη Ευτυχία, Διακάκης Νικόλαος.
• Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων και νέων ανδρών/γυναικών Κ23 συμμετείχε η Αλεξανδράκη Ευτυχία.
• Πρόγραμμα ταλέντων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κανόε καγιάκ (I.C.F.), συμμετείχε η Κισσαμιτάκη Αικατερίνη.

Συμμετείχαμε σε πανελλήνιους, διασυλλογικούς & διεθνείς αγώνες.

• Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανάπτυξης κανόε καγιάκ Sprint και κατακτήσαμε 16 μετάλλια (6 χρυσά, 6 ασημένια και 4 χάλκινα).
• Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανάπτυξης SUP Sprint κατακτήσαμε 15 μετάλλια (6 χρυσά, 6 ασημένια και 3 χάλκινα).
• Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κανόε καγιάκ Sprint και κατακτήσαμε 13 μετάλλια (5 χρυσά, 4 ασημένια και 4 χάλκινα).
• Στα πανελλήνια πρωταθλήματα SUP Sprint, Technical, & Long Distance κατακτήσαμε 10 μετάλλια (3 χρυσά, 3 ασημένια και 4 χάλκινα).
• Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ωκεάνιου Καγιάκ 14.000μ. κατακτήσαμε 2 μετάλλια (2 χρυσά).
• Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων κανόε καγιάκ Sprint 5.000μ., 2.000μ. και 1.000μ. κατακτήσαμε 7 μετάλλια (3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα).
• Στην 17th International Regatta Canoe Kayak Sprint που διεξήχθη στην Κύπρο κατακτήσαμε 11 μετάλλια (3 χρυσά, 4 ασημένια, 4 χάλκινα).
• Στους παγκρήτιους διασυλλογικούς αγώνες SUP κατακτήσαμε 51 μετάλλια (22 χρυσά, 19 ασημένια και 10 χάλκινα).
• Στους 21ους “Κορίσσιους” διεθνείς διασυλλογικούς αγώνες κανόε καγιάκ Sprint κατακτήσαμε 25 μετάλλια (11 χρυσά, 7 ασημένια και 7 χάλκινα).
• Στους διασυλλογικούς αγώνες “Αγιος Νικόλαος on SUP” κατακτήσαμε 13 μετάλλια (3 χρυσά, 5 ασημένια και 5 χάλκινα).
• Στους διασυλλογικούς αγώνες SUP “Chania Iron Challenge” κατακτήσαμε 25 μετάλλια (8 χρυσά, 9 ασημένια, 8 χάλκινα).

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ & ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ SPRINT – ΩΚΕΑΝΙΟ ΚΑΓΙΑΚ – SUP 2022

Α/Α ΑΘΛΗΤΗΣ-ΤΡΙΑ ΧΡΥΣΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΧΑΛΚΙΝΟ
1 Αλεξανδράκη Ευτυχία 13 4 3
2 Κακαβελάκης Διονύσης 11
3 Κισσαμιτάκη Αικατερίνη 8 8 2
4 Καστανάκη Ανδριάνα 7 4 1
5 Κουκλινού Σωτηρία 6 1 2
6 Διακάκης Νικόλαος 5 6 5
7 Εργαζάκη Μαρίνα 5 3
8 Παπαδάκη Νικολέτα 5 3
9 Νάκης Νίκος 5 2
10 Κονταξάκης Νίκος 3 5 3
11 Μπροκαλάκης Μιχάλης 3 1 3
12 Σβάρνα Θεοφανία 3 1
13 Μανωλικάκης Σπύρος 2 4 1
14 Βομβολάκη Σοφία 1 5 2
15 Ξηρουχάκης Μανούσος 1 4 1
16 Κουκλινού Μαρινίκη 1 4 2
17 Ξανθουδάκη Κάλια 1 3 2
18 Κωνσταντίνου Ανδρέας 1 2 6
19 Σβάρνα Φλώρα 1 2 2
20 Λαβράνου Αντωνία 1 2 1
21 Μανωλικάκης Σάββας 1 2 1
22 Κακαβελάκης Κων/νος 1 2
23 Καζάκος Μάξιμος 1 1 1
24 Αναγνωστόπουλος Ανα/σιος 1 1 1
25 Μαστραντωνάκης Νικόλαος 1
26 Μανούσακας Κων/νος 2 3
27 Ηλιάκης Γιώργος 2 2
28 Γαλανού Αναστασία 2 1
29 Καζάκος Ιωάννης 1 2
30 Κυριακάκης Ιωάννης 1 1
31 Ιωάννου Μάριος 1 1
32 Μελεμένης Αναστάσιος 1 1
33 Ζαμπετάκη Μαρκέλλα 3
34 Πετράκη Μαρκέλλα 2
35 Δρουμπάκης Ανδρέας 2
36 Κεχαγιάς Ιωάννης 1

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ευχαριστούμε θερμά τους φορείς και επιχειρήσεις για την έμπρακτη στήριξη τους προς το τμήμα κανόε καγιάκ και SUP:

Την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, τον Δήμο Αποκορώνου, την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, τον επίσημο χορηγό του τμήματος ΑΝΕΚ LINES, την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, το Ναύσταθμο Κρήτης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, τον πολιτιστικό σύλλογο Σούδας, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων κανόε καγιάκ του ΝΟΧ, την ομάδα στήριξης “Συνάνθρωπος”, το ξενοδοχείο Pilot Beach Resort, το ξενοδοχείο Vandaris Palace, το ξενοδοχείο Gergioupolis Resort, το ξενοδοχείο Fereniki Holiday Resort & Spa, τα Νερά ΣΑΜΑΡΙΑ, το KYRIAKAKIS TRAVEL, το ΕΝΕΤΙΚΟΝ-Restaurant, τα Super Market ΣΥΝΚΑ, την ΒΙΟΧΥΜ-Creta Fresh, το καφέ ΠΑΛΛΑΣ, το κοσμηματοπωλείο Θ. & Γ. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ, το πρατήριο καυσίμων Δ. Δημοτάκης – Ν. Δημοτάκη Ο.Ε. EKO & LPG, τις PISINES IDEALES Κερασιώτης Δημήτρης, το συνεργείο αυτοκινήτων Χατζηδάκης Νεκτάριος, την Βλαμάκης Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε. “IMAGE ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ”, τον Σπανουδάκη Γιάννη ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ “A.I.B. LEADERS BROKERS”, τον Ιωάννου Θεόδωρο “ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ”, τον Μπροκαλάκη Γιώργο “ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ”, τους Αφούς Περβολαράκη “ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ – SERVICE – ΕΜΠΟΡΙΑ ΣΚΑΦΩΝ”, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, τον Ξυρουχάκη Νίκο ηλεκτρολογικές εφαρμογές, το ΙΚΤΕΟ Χανίων, τη ΔΕΔΙΣΑ, το φυσικοθεραπευτήριο “ΦΥΣΙΟΚΙΝΗΣΗΣ” ΑΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ Ε.-ΠΕΤΡΑΚΗ Ε. ΟΕ, τον ΒΟΜΒΟΛΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗΣ (TAXI), την εταιρεία ΧΙΩΤΑΚΗΣ Προϊόντα ζύμης, την Μαριέλντα Γ. Σισκάκη ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, την BELLA PIZZA Αλεξανδράκης Παντελής, το ΩΚΕΑΝΟΣ Fish Market, την επιχείρηση ΖΥΜΒΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ γιαούρτι πρόβειο, την επιχείρηση Ηδύοσμος [αραδοσιακά κρητικά προϊόντα, την επιχείρηση ΑΦΟΙ ΜΠΕΝΑΚΗ φανοποιείο αυτοκινήτων, την επιχείρηση Παπαγιαννάκης Α. & Ι., Κοσμαδάκης αρτοποιεία “ΚΡΗΤΙΚΟΣ”, την επιχείρηση Τζαμπαζάκης κρεοπωλείο, την επιχείρηση ειδικό συνεργείο αυτοκινήτων “Μπερτάκης Ανδρέας & ΣΙΑ Ο.Ε.”, την επιχείρηση Δασκαλάκης εμπόριο φρούτων & λαχανικών, τα Γεράνι αναψυκτικά, την “ΕΛΙΑ” hotelgroup.

Τέλος, ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη συνεισφορά τους την Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, τους ιατρούς κ. Λεμονή Αντώνη και κα Καρτσάκη Τερψιχόρη, τον φυσικοθεραπευτή κ. Παριωτάκη Παναγιώτη και τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων και θαλάσσιων ποδηλάτων στην λίμνη Κουρνά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SUP
ΠΕΜ13/06/2024

ΜΕΤΡΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ SUP ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ Η ΚΟΥΚΛΙΝΟΥ

Σε μία διεθνή διοργάνωση όπου έχει την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της μετέχει η Μαρινίκη Κουκλινού. Η αθλήτρια του …

Περισσοτερα
SUP
ΠΕΜ16/05/2024

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ SUP Ο ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

Το κορυφαίο σωματείο στην Ελλάδα για το 2024 στο άθλημα του SUP είναι ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων! Αυτό μαρτυρά η …

Περισσοτερα
Summer Sport Camp NOX
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ