4 μετάλλια για τους αθλητές Special Olympics στους αγώνες Κάνοε Καγιάκ

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών Special Olympics του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στους αγώνες που ακολούθησαν του αγωνιστικού προγράμματος στο 23ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ Σπριντ “Ανδρέας Κιλιγκαρίδης”.

 

Τα παιδιά αγωνίστηκαν με θάρρος και μαχητικότητα αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα από αθλητές και παράγοντες που βρέθηκαν στον χώρο τον αγώνων και στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Οι αθλητές της ομάδας Special Olympics του Ν.Ο.Χ. κατέκτησαν σε σύνολο τέσσερα μετάλλια, δύο χρυσά και δύο χάλκινα.

Αναλυτικά:

Κ1 τουριστικό Καγιάκ 200μ. Ηλικιακής Κατηγορίας 16 -21: Α’ Σειρά 1ος  Βασίλης Ραϊσάκης

Κ2 τουριστικό Καγιάκ 200μ. UNIFIED Ηλικιακής Κατηγορίας 22-29 & 30+: 1οι Κωνσταντίνος Γαροφαλάκης με παρτενέρ τον Παναγιώτη Κοντάκο.

Κ2 τουριστικό Καγιάκ 200μ. UNIFIED Ηλικιακής Κατηγορίας 22-29 & 30+: 3οι Μαρία Κουφογιανάκη με παρτενέρ την Ευσταθία Βεργανελάκη.

Κ2 τουριστικό Καγιάκ 200μ.: 3οι Βασίλης Ραϊσάκης, Βαγγέλης Παντελάκης

Κ1 Καγιάκ 200μ.Ηλικιακής Κατηγορίας 22-29& 30+: Α’ Σειρά 4ος Βαγγέλης Παντελάκης

Κ1  Καγιάκ 200μ. Ηλικιακής Κατηγορίας 22-29 & 30+: Β’ Σειρά 5ος Νεκτάριος Παπαδοκοκολάκης

Κ2 τουριστικό Καγιάκ 200μ.: 5οι Δημήτρης Χουδαλάκης, Κώστας Δασκαλάκης.

Όπως δήλωσε ο προπονητής του Τμήματος Κάνοε Καγιάκ Μανόλης Αγγελάκης: «Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά Special Olympics για την παρουσία τους στους αγώνες αλλά και για τη γενικότερη προσπάθεια που κατέβαλαν όλο το διάστημα. Συγχαρητήρια σε όσα αγωνίστηκαν αλλά και σε όσα παρακολούθησαν το πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε και θα ξεκινήσει εκ νέου από το φθινόπωρο. Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω πολύ τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους και τα έφεραν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα αλλά και για την εν γένει συνεισφορά τους στο Τμήμα του Κάνοε Καγιάκ».

Λίγα λόγια για το Κάνοε Καγιάκ Special Olympics

Το Κάνοε Καγιάκ ενέταξε στην λειτουργία του το νέο τμήμα για παιδιά με ιδιαιτερότητες (Special Olympics) τον Οκτώβριο του 2011. Το τμήμα ξεκίνησε μετά από την παραχώρηση αθλητικού υλικού (σκάφη – κουπιά) από τα Special Olympics. Με το άθλημα του Κάνοε Καγιάκ ασχολούνται 12-14 άτομα και μάλιστα είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση των ανθρώπων του Τμήματος, που μέσα από το άθλημα, δόθηκε χαρά και ευχαρίστηση σε αυτά τα παιδιά.

Στα Special Olympics συμμετέχουν αθλητές με διανοητική αναπηρία όλων των βαθμίδων ικανότητας και ένα πολύ μικρό ποσοστό των αθλητών Special Olympics έχει και σωματική αναπηρία. Προκειμένου να διασφαλιστεί ο δίκαιος ανταγωνισμός, οι αθλητές Special Olympics χωρίζονται σε επίπεδα ικανότητας (diviosioning), στις οποίες συμμετέχουν αθλητές που έχουν παρεμφερείς δυνατότητες. Κάθε επίπεδο είναι “τελικό” δίνοντας σε όλους τους αθλητές ίσες ευκαιρίες για να αγωνιστούν δίκαια και να τερματίσουν πρώτοι ή να διακριθούν. Αυτό το σύστημα έχει σχεδιαστεί προκειμένου να αποτελεί πρόκληση για τον κάθε αθλητή ή αθλήτρια ώστε να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και να αποκτήσει ουσιαστική εμπειρία σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.

Ευχαριστήριο

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων ευχαριστεί θερμά τον επίσημο χορηγό του Τμήματος, τη μεγάλη Ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ LINES που στηρίζει τους αθλητές Ειδικής Άθλησης του Τμήματος Κάνοε Καγιάκ. Επίσης, τις κυρίες Βάσω Γαροφαλάκη και Ευτυχία Μπαλωμενάκη που συνόδευσαν την ομάδα των Special Olympics Ν.Ο. Χανίων στους αγώνες στον Σχοινιά.

Δείτε φωτογραφίες από τους αγώνες: 

K2 200m UNIFIED Garofalakis Kontakos

K2 200m UNIFIED Koutsogiannaki Berganelaki

k1 200m Papadokokolakis

K2 200m Raisakis-Pantelakis

K2 200m Xoudalakis-Daskalakis

Pantelakis

Raisakis

K2 UNIFIED APONOMH

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ07/12/2023

ΣΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΟΙ Κ.Κ. ΝΙΚΟΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Σε βιωματικές δράσεις κλήθηκαν και έλαβαν μέρος οι προπονητές του τμήματος Special Olympics του ΝΟ Χανίων, Κώστας Νικολαντωνάκης και Μανώλης …

Περισσοτερα
SPECIAL OLYMPICS
ΤΕΤ06/12/2023

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ: ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ SOEE

Μια νέα τιμητική διάκριση έρχεται για τον προπονητή κανόε καγιάκ, Μανώλη Αγγελάκη. Ο προπονητής του ΝΟ Χανίων με απόφαση της …

Περισσοτερα
ANEK

nox.elgrecotours.gr

Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Creta Farms

Pizza Fan

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ