Ζουζούνη: Όνειρό μου η Ολυμπιάδα

Αφιέρωμα στη Βιολέτα Ζουζούνη πραγματοποιεί η ιστοσελίδα της Ελληνικής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης (Hellas Artistic Swimming).

Η 18χρονη πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων θεωρείται ανάμεσα στις κορυφαίες αυτή τη στιγμή στο άθλημα στην Ελλάδα, θέτοντας υποψηφιότητα να βρεθεί το προσεχές καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα όπου φιλοξενούνται και δηλώσεις από την ίδια την Ζουζούνη.

ΒΙΟΛΕΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΗ (28/08/2002 – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ)

Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα σε ηλικία τεσσάρων ετών με κολύμπι, μπαλέτο και ρυθμική.

«Η προπονήτριά μου είναι η Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα, η πρώτη που με ανακάλυψε, πίστεψε σε εμένα και με στηρίζει μέχρι και σήμερα» υποστηρίζει η Βιολέτα και εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην καλλιτεχνική κολύμβηση: «Οι λόγοι που με οδήγησαν στο να διαλέξω και να παραμείνω σε αυτό το δημιουργικό άθλημα ήταν ότι συνδυάζει τον χορό και πολλές άλλες ιδιότητες όπως μπαλέτο, ενόργανη και ακροβατική γυμναστική. Το κύριο στοιχείο είναι το νερό και αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα αθλήματα, αλλά παράλληλα ένα από τα πιο όμορφα και δημιουργικά».

«Τα άτομα τα οποία με έχουν στηρίξει σε όλη αυτήν την πορεία μου στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης είναι η προπονήτριά μου, ενώ εξίσου σημαντικό ρόλο έχει παίξει η οικογένειά μου η οποία είναι πάντα δίπλα μου, καθώς επίσης και οι προπονήτριες της εθνικής ομάδας».

«Οι στόχοι και τα όνειρά μου για το άθλημα είναι να καταφέρω μαζί με την ομάδα μου να περάσουμε στο μεγαλύτερο σκαλί της καριέρας μιας αθλήτριας, που είναι η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα. Έτσι θα ολοκληρωθεί μια από τις μεγαλύτερες επιδιώξεις μου. Επίσης θα ήθελα, παράλληλα με τις σπουδές μου, να ασχοληθώ με την συγχρονισμένη και στην συνέχεια της ζωής μου διότι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που δεν είναι εύκολο να κλείσει».

«Μια αθλήτρια η οποία με έχει αγγίξει με το ρόλο που είχε ως αθλήτρια στην καλλιτεχνική κολύμβηση είναι η Virginie Dedieu».

«Οι λόγοι για τους οποίους θα έλεγα σε ένα μικρό κορίτσι να επιλέξει το άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης είναι ότι το άθλημα αυτό προσφέρει την ικανότητα να συνδυάσεις, χορό μέσα στο νερό (το οποίο έχει παράλληλα την μουσική και την δυνατότητα του ομαδικού και του ατομικού στοιχείου που πρέπει να συγχρονίσεις με τις κινήσεις σου), ομορφιά, δημιουργικότητα, αρμονία κινήσεων, χάρη, την δυνατότητα του μακιγιάζ και της χρήσης του μαγιό, που το καθιστούν εξίσου μαγευτικό και ελκυστικό».

«Το άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης απαιτεί σκληρή δουλειά, επιμονή, υπομονή και θυσίες οι οποίες οδηγούν σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Αυτή η εμπειρία που μας έχει δοθεί δεν θα την άλλαζα με τίποτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΑΡ18/12/2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΚΡΟΜΜΥΔΑΚΗ

Πρόσκληση για μία αθλήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέφτασε από την Εθνική ομάδα στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Ειδικότερα, η πρόσκληση …

Περισσοτερα
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΕΥ12/10/2020

ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ (ΚΑΙ) ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α

Με την κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου στο αγώνισμα του ομαδικού επιβεβαίωσε την καλή του παρουσία στο …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ