Υποδοχή… πρωταθλητών στην αποστολή της τεχνικής

Δεκτή με ενθουσιασμό έγινε η αποστολή της Εθνικής ομάδας τεχνικής κολύμβησης στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” κατά την επιστροφή της από το Λινιάνο της Ιταλίας όπου έλαβε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης.

Στελέχη της ΚΟΕ υποδέχθηκαν τους Ελληνες πρωταθλητές, ανάμεσα στους οποίους, φυσικά, δέσποζαν οι τρεις του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Βασίλης Χατζηδάκης, Χριστιάνα Σκυλουράκη και Ιάσων Χίνος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα συγκέντρωσε συνολικά 12 μετάλλια, εκ των οποίων τα 5 ήρθαν από τους πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου.

Η αναφορά που κάνει η ΚΟΕ έχει ως εξής:

Η υποδοχή στους θριαμβευτές – συλλέκτες μεταλλίων του Λιλιάνο

Επέστρεψε τα ξημερώματα της Κυριακής (20/6) από το Λιλιάνο της Ιταλίας η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας Τεχνικής Κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων, με τις αποσκευές της γεμάτη μετάλλια και συγκεκριμένα με μια εντυπωσιακή συγκομιδή 12 συνολικά μεταλλίων (5 χρυσά, 4 ασημένια και 3 χάλκινα) στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά και με την 3η θέση στον κόσμο.

Την ομάδα υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας και ο διευθυντής της Ομοσπονδίας Γιώργος Χριστοφοράτος, που προσέφεραν στους θριαμβευτές τις ανθοδέσμες, ενώ με την αποστολή επέστρεψε και το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, υπεύθυνος έφορος του αθλήματος και επικεφαλής της Επιτροπής αθλημάτων της CMAS Ηλίας Ξιάρχος.

Οι δύο ομοσπονδιακοί τεχνικοί Αλέξανδρος Ξιάρχος και Γιάννης Καλαϊτζογλίδης μας δήλωσαν με την άφιξη:

Αλέξανδρος Ξιάρχος: “Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να δώσω συγχαρητήρια στους προπονητές των σωματείων μας, οι οποίοι κάτω από τόσο δύσκολες, αλλά και πρωτόγνωρες συνθήκες, κατάφεραν και κράτησαν ενεργούς τους αθλητές μας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, που δυστυχώς για το άθλημά μας κράτησε σχεδόν τρεισήμισι μήνες, αλλά και στη συνέχεια μπόρεσαν να τους προετοιμάσουν κατάλληλα γι αυτή τη διοργάνωση. Όλα τα παιδιά προσπάθησαν, έμειναν συγκεντρωμένα στους στόχους τους και έφεραν τη χώρα μας στις τρεις πρώτες δυνάμεις στον κόσμο, στην κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων. Η εμφάνιση αυτή μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον”.

Γιάννης Καλαϊτζογλίδης: “Η εμφάνιση της Εθνικής ομάδας σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις μας. Οι συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες προκαθορίζουν το μέλλον του αθλήματός μας, το οποίο από ό,τι δείχνει θα είναι λαμπρό. Η συγκεκριμένη ομάδα είχε στις τάξεις της αθλητές, από όλα τα μέρη της χώρας μας (από Κεφαλλονιά και Ιωάννινα μέχρι Κρήτη και Χίο). Κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα διότι η Τεχνική Κολύμβηση καλλιεργείται πλέον σε όλη την επικράτεια σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Καταφέραμε μέσα σε μια δύσκολη περίοδο και σε συνεργασία με τους σωματειακούς προπονητές να κρατήσουμε τους αθλητές μας στον χώρο. Όσο για τις επόμενες κινήσεις μας: Έχουμε ολοκληρώσει από τώρα τον εθνικό μας σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά, αλλά και τις μελλοντικές μας προτάσεις για τα επόμενα 3 έτη όπου θα αποτελέσουν πυλώνα για περαιτέρω ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε αισιόδοξοι και για τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, δηλαδή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Τομσκ της Ρωσίας, αλλά και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών στη Θεσσαλονίκη”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΕΥ15/11/2021

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή και προέδρου της τεχνικής επιτροπής της παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS), Αλέξανδρου Ξιάρχου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο κολυμβητήριο …

Περισσοτερα
ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΕΥ08/11/2021

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΛΑΥΚΟΥ

Με επιτυχία τελέστηκε η συμμετοχή του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στη διασυλλογική ημερίδα τεχνικής κολύμβησης που διοργάνωσε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ