Βραβεύσεις σε νικητές σε ιστιοπλοϊκή εκδήλωση

Τους νικητές του τοπικού πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας 2019, που διοργάνωσαν από κοινού, ΝΟΧ και ΙΟΧ, βράβευσε ο Ναυτικός Oμιλος Χανίων σε εκδήλωση που διοργάνωσε τη Δευτέρα (13/1). Στην ίδια εκδήλωση, παρουσιάστηκε η εκπαιδευτική και αγωνιστική δραστηριότητα του Ομίλου για το έτος που πέρασε.

Η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Χαρούλα Πράπα Μυλωνάκη, προσφωνώντας, συνεχάρη τους αγωνισθέντες και τους συντελεστές των διοργανώσεων. Επεσήμανε την ορθότητα της απόφασης τον δύο Ομίλων να διοργανώνουν από κοινού το τοπικό πρωτάθλημα, το οποίο ξεκίνησε προ δεκαετίας, δίνοντας την ευκαιρία ευρείας συμμετοχής σε ιστιοπλόους.

Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

O υπεύθυνος για την ανοιχτή θάλασσα, επίτιμος πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου, Κωνσταντίνος Μανιουδάκης, αναφέρθηκε στην αξία του αθλήματος και στους τομείς δραστηριότητας του Ομίλου. Ειδικότερα, στον τομέα ιστιοπλοΐας τριγώνου προχώρησε σε μία περιληπτική ενημέρωση, καθότι θ’ ακολουθήσει ξεχωριστή εκδήλωση προσεχώς, επισημαίνοντας την αξία της ιστιοπλοΐας με τα σκάφη όπτιμιστ που προορίζονται για παιδιά ηλικίας 7-15 ετών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «εδώ χτυπά η καρδιά της ιστιοπλοΐας».

Στον τομέα, δε, της ανοικτής θάλασσας, σημείωσε την αξία του αθλήματος που είναι καθαρά ομαδική, απαιτώντας απόλυτο συντονισμό, ομαδικό πνεύμα και ναυτοσύνη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κ. Μανιουδάκης για το έτος που πέρασε, αναφέρθηκε στο σκοπό της 45ης σχολής που λειτούργησε, συμπληρώνοντας το συνολικό αριθμό 515 αποφοίτων και υπενθύμισε την ανάγκη απόκτησης εμπειρίας τους. Αυτός είναι και ο σκοπός του εκπαιδευτικού σκάφους του Ομίλου, “Θαλασσοπόρος”, όπου τα τελευταία χρόνια διατίθεται προς όφελος των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στο σημείο δε αυτό ευχαρίστησε την πρυτανεία για τη σχετική οικονομική ενίσχυση.

ΑΓΩΝΕΣ

Στο κοινό τοπικό πρωτάθλημα ΝΟΧ και ΙΟΧ για το 2019 διεξήχθησαν συνολικά 10 αγώνες, συμμετείχαν 9 σκάφη και 40 ιστιοπλόοι.

Στην 1η θέση βρέθηκε το σκάφος “Πανέφη ΙΙ” με κυβερνήτη τον Μανώλη Μπαρμπόπουλο, κατακτώντας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το επαμειβόμενο κύπελλο, που έχουν αθλοθετήσει από κοινού οι δύο Ομιλοι. Δεύτερο κατετάγη το σκάφος “Αίθρα” του ΝΟΧ με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση, ενώ ακολούθησε στην 3η θέση στο σκάφος “Κορμοράνος” του ΝΟΧ με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μανιουδάκη. Τιμητικό δίπλωμα απονεμήθηκε στον κυβερνήτη του σκάφους “Ανεμος”, Γρηγόρη Κνιθάκη, ο οποίος επί σειρά ετών διακρίθηκε για το αγωνιστικό του πνεύμα.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)

Για 35η συνεχή χρονιά το σκάφος “Κορμοράνος” του ΝΟΧ με κυβερνήτη τον κ. Μανιουδάκη συμμετείχε στο Ράλλυ Αιγαίου, εκπροσωπώντας τα Χανιά και το Ναυτικό Ομιλο. Ειδικότερα, κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο 1ης θέσης στην κατηγορία του κατά την ιστιοδρομία Φάληρο-Σίφνος και επίσης δύο δεύτερες θέσεις στις ιστιοδρομίες Φάληρο-Αστυπάλαια και Μήλος-Σούνιο. Στον κυβερνήτη απονεμήθηκε τιμητική διάκριση για τη συμμετοχή σε 35 Ράλλυ Αιγαίου με σημαντικές τιμητικές διακρίσεις, καθώς και ο τίτλος του επίτιμου μέλους του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Η Ε.Ι.Ο ανακοίνωσε τους νικητές στη γενική κατάταξη των Περιφερειών της Ελλάδας για το 2019 με βάση την συμμετοχή σε αγώνες και τις επιδόσεις τους. Για την περιφέρεια Κρήτης, την 1η θέση κατέλαβε το σκάφος “Κορμοράνος” του ΝΟΧ, τη 2η το “Αίθρα” του ΝΟΧ και την τρίτη το “Πανέφη ΙΙ” του ΙΟΧ.

Κλείνοντας την εκδήλωση, η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου ευχαρίστησε τον παριστάμενο πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων για τις διευκολύνσεις ελλιμενισμού που παρέχει στα ναυταθλητικά σκάφη των Ομίλων, τους εκπροσώπους Ναυστάθμου Κρήτης και Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, καθώς και όλους τους παριστάμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

1η θέση: “Πανέφη ΙΙ” – ΙΟΧ
Κυβερνήτης: Μπαρμπόπουλος Εμμανουήλ. Πλήρωμα: Μπαρμπόπουλος Π., Παπαδάκης Γ., Γιαννερίδης Θ., Κακάρογλου Ευαγ., Μπαρμπόπουλος Ηλ., Λαβούτα Νεκτ., Αγγελάκης Ν., Περβολιανάκης Μιχ., Τριχάκης Ι., Στεφανάκης Δ., Αγγελόπουλος Ι., Παπακωνσταντίνου Αιμ., Αλεβιζάκη Ερ.

2η θέση: “Αίθρα” – ΝΟΧ
Κυβερνήτης: Γκότσης Αλέξανδρος. Πλήρωμα: Κοτόπουλος Αρ., Ντάφη Ειρ., Πόταγας Οδ., Καραμπίνης Κων.

3η θέση: “Κορμοράνος” – ΝΟΧ
Κυβερνήτης: Μανιουδάκης Κωνσταντίνος. Πλήρωμα: Πλανάκης Κων., Λουκάκης Κων., Περβανάς Ν., Αναστασόπουλος Γ., Πελεκάνος Αθ., Τζομπανάκης Εμ.

4η θέση: “Μύρια” – ΙΟΧ
Κυβερνήτης: Μαρίνος Σταύρος. Πλήρωμα: Μητρόπουλος Β., Καλλιγέρης Ι.

5η θέση: “Γλαύκη” – ΙΟΧ
Κυβερνήτης: Μάμαλης Κωνσταντίνος. Πλήρωμα: Χαροντάκης Ματθ., Πολίτης Β., Λαμπρινάκης Λ.

6η θέση: “Ανεμος” – ΙΟΧ
Κυβερνήτης: Κνιθάκης Γρηγόριος. Πλήρωμα: Τζανάκης Ν., Θεοδωρίδου Μ., Πολύζου Μ., Κωστούλα Σ., Αθανασάκης Γ.

7η θέση: “Πανέφη Ι” – ΙΟΧ
Κυβερνήτης: Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης. Πλήρωμα: Μπαρμπόπουλος Απ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΠΕΜ17/03/2022

Ο ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ 49ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ανακοινώνει την έναρξη της 49ης εκπαιδευτικής σειράς ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας. Τα μαθήματα της Σχολής θα ξεκινήσουν …

Περισσοτερα
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΠΕΜ17/03/2022

ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ “ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ι.Ο.

Με επιτυχία διεξήχθη το περασμένο Σάββατο (12/3) στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η επίσημη εκδήλωση για τις απονομές επάθλων της …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ