Το αφιέρωμα του 2020 στα “Χανιώτικα Νέα” στο τμήμα κανόε καγιάκ και SUP

Αφιέρωμα στην ομάδα κανόε καγιάκ και SUP του Ναυτικού Ομίλου Χανίων πραγματοποίησε η εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα”.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις ιδιαιτερότητες που υπήρξαν το 2020 λόγω της πανδημίας, παρ’ όλα αυτά, το τμήμα και οι αθλητές του κράτησαν ψηλά το φρόνημα τους, καταφέρνοντας να πετύχουν σημαντικές διακρίσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Ακολουθεί το δημοσίευμα των “Χανιώτικων Νέων”.

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ & SUP ΝΟΧ

Αλλη μία πετυχημένη χρονιά κάτω από αντίξοες συνθήκες

Aλλη μια αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε για το τμήμα Κανόε Καγιάκ & SUP του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Το 2020 ήταν πολύ δύσκολη αγωνιστική χρονιά λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε και εξακολουθεί να δημιουργεί η πανδημία του Covid-19.

Η περιορισμένη δυνατότητα προγραμματισμού, καθώς και η αδυναμία άθλησης για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της χρονιάς που πέρασε και σε συνδυασμό με τα μέτρα πρόληψης για την διασπορά του Covid-19 είχαν ως αποτέλεσμα την περιορισμένη αθλητική δραστηριότητα

Παρόλα αυτά ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων εξακολουθεί να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στις αναπτυξιακές κατηγορίες έως 14 ετών και στις ηλικίες από 15 ετών και άνω βρίσκεται σταθερά μέσα στα 3 κορυφαία αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να βλέπει αισιόδοξα το μέλλον, κάτι που φαίνεται και στο συγκεντρωτικό πίνακα.

Για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, η διατήρηση μέσα στην πρώτη τριάδα των κορυφαίων σωματείων της χώρας επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά το έργο που επιτελείται στο τμήμα και την ποιότητα που το χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό άλλωστε επισημαίνουν ο έφορος του κανόε καγιάκ, Νικόλαος Κουριδάκης και ο προπονητής, Μανώλης Αγγελάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουριδάκη: «Αισθανόμαστε υπερήφανοι για τη μεγάλη διάκριση της ομάδας μας μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο για όλους μας περιβάλλον λόγω Covid-19, η οποία μας κατατάσσει στα κορυφαία σωματεία της χώρας μας. Τα αποτελέσματα αυτά μας κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξους και μας δίνουν δύναμη και κουράγιο προκειμένου να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία μας. Συγχαίρω θερμά όλους τους αθλητές μας, τον προπονητή μας, Αγγελάκη Μανώλη και τον σύλλογο γονέων και όλους τους γονείς, που είναι πάντα δίπλα μας, αρωγοί σε όλη αυτή την συλλογική προσπάθεια που μας οδηγούν σε αυτές τις σπουδαίες διακρίσεις. Θα ήθελα ιδιαίτερα να σημειώσω ότι συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια είναι ο επίσημος χορηγός του τμήματος, η ΑΝΕΚ Lines, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, ο πολιτιστικός σύλλογος Σούδας, η Συνεταιριστική τράπεζα Χανίων, η ομάδα στήριξης “Συνάνθρωπος”, το Λιμενικό Ταμείο Χανίων και οι δεκάδες ακόμη χορηγοί και υποστηρικτές».

Από την πλευρά του, ο Μαν. Αγγελάκης σημειώνει τα εξής: «Είμαστε μέσα στα κορυφαία αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα για πάρα πολλά χρόνια. Η συλλογική προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα από τη διοίκηση του Ομίλου, τον σύλλογο γονέων & φίλων Καγιάκ του ΝΟΧ, προπονητές και αθλητές έχουν ως αποτέλεσμα τις παραπάνω επιτυχίες. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, στον επίσημο χορηγό του τμήματος, τη μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ LINES, καθώς και στην Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, τον Δήμο Αποκορώνου και την ομάδα στήριξης “Συνάνθρωπος” και σε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας γιατί σε αυτή προσπάθεια είναι πάντα αρωγοί μας. Είμαι υπερήφανος για τους αθλητές και τις αθλήτριες μου, που παρά την μακρόχρονη και επίπονη διαδικασία της προετοιμασίας, κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια με αποτέλεσμα να φέρουν σπουδαίες ατομικές και συλλογικές επιτυχίες. Τέλος, ευχαριστώ τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και είναι πάντοτε δίπλα μας σε κάθε μας προσπάθεια.

Το 2021 έχει ξεκινήσει για εμάς θετικά. Ως άθλημα εξωτερικού χώρου έχουμε την δυνατότητα να προπονούμαστε απρόσκοπτα. Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν απ’ τον Οκτώβριο μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου ήταν ινδικές και μας έχουν βοηθήσει πολύ. Εκτιμώ, όταν μας επιτραπεί η αγωνιστική δραστηριότητα, πως θα παρουσιάσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και ευελπιστούμε να μας δοθεί και η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τους “Κορίσσιους” διεθνείς αγώνες στην λίμνη του Κουρνά σε συνεργασία με όλους του εμπλεκόμενους φορείς».

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

• Πρωταθλητής Ελλάδας στο Πανελλήνιο Ανάπτυξης σε Κανόε Καγιάκ Σπριντ & SUP.
Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας και στις δύο διοργανώσεις, κατακτώντας 20 μετάλλια (7 χρυσά, 8 ασημένια και 5 χάλκινα) στο κανόε καγιάκ και 27 μετάλλια (8 χρυσά, 8 ασημένια και 11 χάλκινα) στο SUP.

• 30ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κανόε καγιάκ Σπριντ
Ο Ν.Ο. Χανίων κατετάγη στην 3η θέση, κατακτώντας 12 μετάλλια (7 χρυσά, 2 ασημένια και 3 χάλκινα).

• 5ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ωκεάνιου καγιάκ
Ο Ν.Ο. Χανίων κατετάγη στη 2η θέση στην Ελλάδα, κατακτώντας 4 μετάλλια (1 ασημένιο και 3 χάλκινα

• 3ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα SUP μεγάλων αποστάσεων & 5ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα SUP Τεχνικού Αγώνα 2020
Ο Ν.Ο. Χανίων κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια.

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Oσον αφορά την Εθνική Ομάδα στο κανόε καγιάκ Σπριντ, ο Παρασκευάς Κονταξάκης συμμετείχε στον διεθνή αγώνα “Olympic Hopes”, πραγματοποιώντας ικανοποιητικές εμφανίσεις, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να ατενίζει με αισιοδοξία την πορεία στο άθλημα.

Στο SUP, ο Γιάννης Κυριακάκης πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, δείχνοντας ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και στην κατηγορία των ανδρών (αν και παίδας), διεκδικώντας μια θέση στην Εθνική ομάδα, τόσο στην κατηγορία του (εφήβων) αλλά και στην παραπάνω.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ-ΩΚΕΑΝΙΟ ΚΑΓΙΑΚ – SUP

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ/ΟΝΟΜΑ ΧΡΥΣΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΧΑΛΚΙΝΟ
1 Κυριακάκης Ιωάννης 4 2  
2 Κονταξάκης Παρασκευάς 3 1 1
3 Αλεξανδράκη Ευτυχία 3 1  
4 Μαυρομάτη Μυρσίνη 3   2
5 Μαρώπις Ιβάνα 2 2 2
6 Διακάκης Νικόλαος 2 1 1
7 Νάκης Νίκος 2 1 1
8 Καράκη Κλειώ 2    
9 Κονταξάκης Νίκος 1 2 1
10 Ξηρουχάκης Μανούσος 1 2 1
11 Καστανάκη Ανδριάννα 1 2  
12 Κισσαμιτάκη Αικατερίνη 1 1 2
13 Μελεμένης Αναστάσιος 1 1 1
14 Φραγκόπουλος Γεώργιος 1 1 1
15 Δερμιτζάκης Μάξιμος 1 1 1
16 Διακάκη Μαρία 1 1 1
17 Μπουλιτσάκης Αντώνης 1 1  
18 Σβάρνας Ιωάννης 1 1  
19 Πολυχρονάκης Σπυρίδων 1   2
20 Βομβολάκη Σοφία 1   2
21 Κουργιαντάκης Στέλιος 1    
22 Σβάρνα Θεοφανία 1    
23 Χατζηδάκης Βαγγέλης   3  
24 Κοπάσης Ευάγγελος   1 2
25 Μαρκαντωνάκη Αννα-Μαρία   1  
26 Κοπάση Μαρία   1  
27 Καράκη Αναστασία   1  
28 Τζανακόπουλος Αθανάσιος   1  
29 Μπροκαλάκης Μιχάλης     2
30 Αναγνωστόπουλος Αναστάσιος     1
31 Ξυρουχάκης Μανόλης     1
32 Κουκλινού Μαρινίκη     1
33 Ιωάννου Μάριος     1

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΕΩΣ 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΚΥΡ30/05/2021

ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΩΚΕΑΝΙΟ ΚΑΓΙΑΚ

Εξαιρετική αποδείχτηκε η παρουσία για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ωκεάνιου καγιάκ, που φιλοξενήθηκε στη Βάρη Βάρκιζα. Η …

Περισσοτερα
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΣΑΒ29/05/2021

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΜΕΛΕΜΕΝΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΩΚΕΑΝΙΟΥ ΚΑΓΙΑΚ

Πιστοποιώντας την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται εδώ και καιρό, ο Τάσος Μελεμενής συμμετείχε με επιτυχία στο εσωτερικό τεστ της …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ