Τιμή στους αθλητές Special Olympics από τον Δήμο Χανίων

Τιμή στους τέσσερις αθλητές Special Olympics του Ναυτικού Ομίλου Χανίων που συμμετείχαν και μάλιστα διακρίθηκαν κατακτώντας μετάλλια στο άθλημα της κολύμβησης στους πανευρωπαϊκούς αγώνες που διοργανώθηκαν στο Βέλγιο απέδωσε την Τρίτη 7 Οκτωβρίου ο Δήμος Χανίων σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι και μετάλλια στους Δημήτρη Χουδαλάκη, Βασίλη Ραϊσάκη, Αντωνία Μπιτσαξάκη και Κώστα Γαροφαλάκη, καθώς και στους προπονητές τους Κώστα Νικολαντωνάκη και Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας έκανε λόγο για τον «ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτά τα παιδιά από την πόλη μας που κατάφεραν να διακριθούν στο Βέλγιο. Είναι πρωταθλητές στους αγώνες αλλά και στην ίδια τη ζωή. Συγχαίρουμε γι’ αυτό το γεγονός τα ίδια τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν, τους γονείς και τους προπονητές τους. Αξίζουν τη στήριξη και την αγάπη μας».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ν..Ο. Χανίων, Χαρά Μυλωνάκη, που ήταν παρούσα σε αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση, είπε πως: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη δουλειά η οποία γίνεται στο Ναυτικό Όμιλο αλλά και από τις επιτυχίες των παιδιών μας. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι με τη συστηματική δουλειά και την εμπειρία των προπονητών αλλά και με την μεγάλη βοήθεια των οικογενειών τους θα καταφέρουμε να ταξιδέψουμε και το καλοκαίρι στο παγκόσμιο του Λος Άντζελες με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει κολυμβητήριο για να μπορούν να προπονηθούν αυτά τα παιδιά αλλά και όλα τα άλλα παιδιά του Ομίλου».

Τέλος, οι δύο προπονητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Κώστας Νικολαντωνάκης και Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα που συνόδευσαν τα παιδιά για δύο σχεδόν εβδομάδες στο Βέλγιο, ανέφεραν τα εξής.

Η κα Γκεοργκίεβα: «Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να ζήσω μία διοργάνωση Special Olympics. Ήμουν βοηθός του Κώστα Νικολαντωνάκη που έχει μεγάλη εμπειρία και με τον οποίο είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία», είπε αρχικά η κα Γκεοργκίεβα, για να συνεχίσει: «Νιώθω πολύ ευτυχισμένη που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να συμμετέχω, ήταν κάτι τελείως διαφορετικό για μένα. Βέβαια, ήθελε πάρα πολύ μεγάλη προσοχή με τα παιδιά, 24 ώρες την ημέρα, όμως αυτά τα παιδιά δίνουν πάρα πολύ αγάπη… Δεν υπήρχε ζήλια ούτε κάτι να σε στενοχωρεί και εκεί κατάλαβα πόσο αξίζει να δίνεις κάτι απ’ τη ζωή σου γι’ αυτά τα παιδιά»…

Και ο κ. Νικολαντωνάκης: «Για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο το Τμήμα από το 1992 που έχει δημιουργηθεί από το Ναυτικό Όμιλο Χανίων, έχουν συμβάλει πάρα πολλοί άνθρωποι, επώνυμοι και ανώνυμοι. Τους ευχαριστώ όλους για το ότι τα παιδιά έχουν καταφέρει να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά και τους δασκάλους από τα Ειδικά σχολεία που προσπαθούν για το καλύτερο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΔΕΥ06/01/2020

Η ΕΝΑΜΟΝΟΧ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ – ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Παρόντες για μια ακόμη χρονιά στον εορτασμό των Θεοφανίων ήταν τα μέλη της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, …

Περισσοτερα
ΤΜΗΜΑ SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ21/11/2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ SPECIAL OLYMPICS

Ενημέρωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου Αποκορώνου σχετικά με τα Special Olympics Hellas παρείχαν τις προηγούμενες …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ