Τιμές από την Περιφέρεια!

Ως ευκαιρία οι ιθύνοντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στο αναπηρικό κίνημα της χώρας που δίνει μάχες με νύχια και με δόντια, για να παραμένουν ανοιχτές οι δομές στήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης την διοργάνωση των Special Olympics, εξάροντας την μεγαλειώδη εθελοντική προσφορά των Χανιωτών για την φιλοξενία 516 αθλητών στο νομό μας. 

 

Τα παραπάνω επεσήμανε κατά την εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης – Π.Ε. Χανίων την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου για την απονομή τιμητικών διπλωμάτων στα Χανιωτάκια που έλαβαν μέρος στους διεθνείς αγώνες αλλά και σε όλους εκείνους που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην υλοποίηση του προγράμματος “Πόλις Αμφιτρύων”.

 

Vraveusi-Special_Olympics-3

Αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων ευχαρίστησε και συνεχάρη τους αθλητές για την κατάθεση ψυχής που παρουσίασαν στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και τους εθελοντές για το έργο και την ανεκτίμητη συνεισφορά τους στο πρόγραμμα. Μία προσφορά και μία φιλοξενία που ήταν η καλύτερη από τις αντίστοιχες που έγιναν σε διάφορες πόλης της Ελλάδας τον περασμένο Ιούνιο. “Ελπίζω ότι όλη αυτή η εθελοντική προσφορά θα αποτελέσει τη βάση, ενός ευρέως κοινωνικού κινήματος, προστασίας της αναπηρίας από την κρίση” τόνισε για να προσθέσει: “Ο εθελοντισμός μπορεί να θεωρηθεί ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας, συνδέεται με την ανιδιοτελή προσφορά και οδηγεί στην εσωτερική ολοκλήρωση του εθελοντή και την ανάδειξη της κοινωνίας σε κοινωνία αλληλεγγύης”, για να καταλήξει: “Τα μηνύματα που μας μεταφέρουν οι εθελοντές μέσα από την δράση τους είναι ότι όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε, γιατί όλοι μας μπορούμε να αγαπήσουμε”.

 

Vraveusi-Special_Olympics-2

Στη συνέχεια η εκπρόσωπος του Σωματείου Χανίων και μέλος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής του προγράμματος “Πόλις Αμφιτρύων” Αμαλία Μπασιά είπε ότι ο εθελοντισμός είναι φιλοσοφία και στάση ζωής και ότι: “τα Χανιά παρουσίασαν μία δυνατή ομάδα και όλοι μαζί μία γροθιά αποδείξαμε πόσα μπορούμε να επιτύχουμε. Είμαστε σίγουροι ότι όλη αυτή η προσφορά θα έχει θετικό αντίκτυπο στο Νομό μας”, εκφράζοντας όμως παράλληλα και την ανησυχία της αφού, όπως είπε: “ευχόμαστε να μην είμαστε εμείς οι μεγαλύτερες αποδέκτες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τελευταία την χώρα”…

 

Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Χανίων Νίκος Κόρακας αναφέρθηκε σε πρωτόγνωρη αγωνιστικότητα όλων μαζί των μελών του συλλόγου που όλοι μαζί έβαλαν πολύ ψηλά τον πήχη. “Και όταν προσφέρεις με αυταπάρνηση, γενναιοδωρία και μεγαλοψυχία όπως οι ξενοδόχοι των Χανίων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου είμαι σίγουρος ότι τα οφέλη έπονται”.

 

Την φιλοξενία στήριξε η ΤΕΔΚ μαζί με τους Δήμους Χανίων, Πλατανιά και Αποκορώνου ενώ θυμίζουμε τους αθλητές που έλαβαν μέρος από τα Χανιά: Αντωνία Μπιτσαξάκη, Ευαγγελία Φαραντάκη, Βασίλης Ραϊσάκης, Κυριάκος Πετρόχειλος, Μιχαέλα Κορκίδη, Κωνσταντίνος Γαροφαλάκης (κολύμβηση), Νίκος Καραδάκης, Βασιλική Βαμβακούλα, Μαρίνα Μηλολιδάκη, Ρούσσος Κατσαρός (μπόουλινγκ) και Περίανδρος Φεργαδάκης, Θανάσης Βαρεδάκης (ποδόσφαιρο) με προπονητές – συνοδούς τους Κώστα Νικολαντωνάκη, Δημήτρη Χατζηδάκη και Σταυρούλα Φραγγέδη που επίσης βραβεύτηκαν.

 

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPECIAL OLYMPICS
ΤΡΙ17/01/2023

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Τ.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΟ 2022

Το Τμήμα Ειδικής Αθλησης (Τ.Ε.Α.) του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ξεκίνησε την λειτουργία του το 1992, παρέχοντας τη δυνατότητα σε παιδιά …

Περισσοτερα
SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ15/12/2022

ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Τ.Ε.Α. ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία έλαβαν μέρος αθλητές από το Τμήμα Ειδικής Αθλησης …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ