Συγκλόνισαν Ντουντουνάκη και Παπαστάμος

Εξαιρετική όπως άλλωστε αναμενόταν, ήταν η προσπάθεια των δύο πρωταθλητών του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Αννας Ντουντουνάκη και Απόστολου Παπαστάμου στην εμφάνισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και οι δύο συγκλόνισαν με τις κούρσες που πραγματοποίησαν, καταφέρνοντας η μεν Ντουντουνάκη να εξασφαλίσει την πρόκριση στον ημιτελικό των 100μ. πεταλούδα, ο δε Παπαστάμος μπορεί να μην προκρίθηκε στον τελικό στα 400μ. μικτή, επιβεβαίωσε όμως πως είναι ένα ανερχόμενο αστέρι και πως το μέλλον του ανήκει!

Ο ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ

Την αρχή έκανε ο Παπαστάμος που ήταν ο πρώτος Ελληνας κολυμβητής που ξεκίνησε τις συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 18χρονος πρωταθλητής κολύμβησης αγωνίστηκε στην τρίτη προκριματική σειρά, σημειώνοντας χρόνο που είναι κοντά στο ατομικό του ρεκόρ, που αποτελεί άλλωστε και πανελλήνιο ρεκόρ με 4.11.93 και είχε σημειώσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 2019, χρόνος που τον είχε αναδείξει άλλωστε παγκόσμιο πρωταθλητή στην κατηγορία εφήβων.

Ο Παπαστάμος κολύμπησε σε 4.12.50, αλλά η τέταρτη και τελευταία προκριματική σειρά αποδείχτηκε ιδιαίτερα γρήγορη, με αποτέλεσμα ο Χανιώτης πρωταθλητής να καταλήξει τελικά 14ος. Ο Παπαστάμος πέτυχε όμως τον στόχο του, που ήταν να κολυμπήσει έναν πολύ γρήγορο χρόνο, δείχνοντας πως έχει όλες τις προδιαγραφές ώστε τα επόμενα χρόνια να φτάσει σε νέες μεγάλες διακρίσεις. Επόμενη συμμετοχή του θα είναι στα 200μ. μικτή την προσεχή Τετάρτη 28 Ιουλίου.

Η ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η Αννα Ντουντουνάκη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται, κολύμπησε κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει με 57.37, σημειώνοντας χρόνο 57.75. Αυτός ήταν ικανός να την φέρει στα ημιτελικά του αγωνίσματος τα οποία θα διεξαχθούν στις 4.40 τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Ιουλίο,υ, όπου θα προσπαθήσει να διεκδικήσει θέση στον τελικό. Η Ντουντουνάκη δείχνει πως μπορεί να φτάσει στον τελικό και ειδικότερα να σημειώσει έναν ακόμα πιο γρήγορο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΕΥ06/12/2021

ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Πολύ καλές επιδόσεις επεφύλασσαν για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων οι διασυλλογικοί αγώνες κολύμβησης που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 …

Περισσοτερα
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΕΥ29/11/2021

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΟΙ 1ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Με τη συμμετοχή 212 κολυμβητών και κολυμβητριών από συνολικά 11 σωματεία απ’ όλη την Κρήτη διεξήχθησαν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ