Στο ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου ο Κώστας Νικολαντωνάκης

Το EEEEK (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) Ρεθύμνου επισκέφτηκε μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου (την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, ο εθελοντής προπονητής Special Olympics του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Κώστας Νικολαντωνάκης, προκειμένου να ενημερώσει μαθητές & εκπαιδευτικούς για την αποστολή των Special Olympics.

Στην παρουσίαση, οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν με τον κ. Νικολαντωνάκη τις εμπειρίες του από τους αγώνες των Special Olympics, ν’ αντιληφθούν τη σημασία και την αξία αυτών των αγώνων μέσα από κατατοπιστικά και συγκινητικά βίντεο και φωτογραφίες και να αισθανθούν τον τρόπο που η διαφορετικότητα αγωνίζεται να ξεπεράσει τα προβλήματα που στήνουν οι προκαταλήψεις και η αδιαφορία.

Στόχος σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε το EEEEK, «είναι η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του σχολείου σε αγώνες των Special Olympics. Συγκεκριμένα στα αγωνίσματα του στίβου και της κολύμβησης, όπου με την φετινή δυνατότητα να προπονούνται εντός σχολικού ωραρίου εντατικά (στο γυμναστήριο του σχολείου και στην κολυμβητική δεξαμενή του Olympic Aqua Fitness Center) οι μαθητές/τριες  μπορούν να δοκιμάσουν με τις κατάλληλες ενέργειες την συμμετοχή τους στον θεσμό. Είναι στην ατζέντα λοιπόν των εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ ο συγκεκριμένος στόχος για το 2014-15… Ευχόμαστε το καλύτερο στην προσπάθειά τους κλείνοντας το άρθρο αυτό με τον όρκο του Αθλητού των Special Olympics:

Θέλω να νικήσω!

Αν όμως δεν τα καταφέρω,
Βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΔΕΥ06/01/2020

Η ΕΝΑΜΟΝΟΧ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ – ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Παρόντες για μια ακόμη χρονιά στον εορτασμό των Θεοφανίων ήταν τα μέλη της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, …

Περισσοτερα
ΤΜΗΜΑ SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ21/11/2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ SPECIAL OLYMPICS

Ενημέρωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου Αποκορώνου σχετικά με τα Special Olympics Hellas παρείχαν τις προηγούμενες …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ