Σημαντικές επιτυχίες για τον “Κορμοράνο” στο Ράλλυ Αιγαίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Αιγαίου, ένας θεσμός που διαρκεί 56 χρόνια και είναι ο αρχαιότερος της Ανατολικής Μεσογείου, αποτελώντας το σοβαρότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός με διοργανωτή τον Πανελλήνιο Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Ανοικτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.). Κύριο χαρακτηριστικό του, οι δύσκολες συνθήκες που διεξάγεται, τόσο από πλευράς καιρού, όσο και μεγάλων αποστάσεων των ιστιοδρομιών.

Η φετινή διαδρομή του αγώνα ήταν Φάληρο – Σίφνος – Αστυπάλαια – Σίκινος – Μήλος – Σούνιο, συνολικής απόστασης 400 ν.μ. Το μελτέμι εναλλασσόταν από 35 μίλια μέχρι μπουνάτσα και αυτό προσέδιδε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην τακτική του αγώνα.

Στη γενική κατάταξη της κατηγορίας “Performance”, πρώτο σκάφος αναδείχθηκε το “PEGA” της Σχολής Ναυτικών Δοκιμών με κυβερνήτες τους Δημήτριο Σουλβατζή και Θεόδωρο Τσούφα, ενώ στην κατηγορία “Sports”, νικητής αναδείχτηκε το σκάφος “WATER GIPSY” του Π.Ο.Ι.Α.Θ. με κυβερνήτες τους Ιωάννη Μαραγκουδάκη και Τζανέτο Κυριακίδη.

Aπό τη βράβευση στον κ. Μανιουδάκη.

Το σκάφος “ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ” του Ναυτικού Ομίλου Χανίων πέτυχε σημαντικές διακρίσεις στην κατηγορία του, με κυβερνήτη τον επίτιμο πρόεδρο του ΝΟΧ, Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Πλανάκη, Κωνσταντίνο Λουκάκη, Νικόλαο Περβανά, Γεώργιο Αναστασόπουλο και Αθανάσιο Πελεκάνο. Ειδικότερα, στην ιστιοδρομία Φάληρο – Σίφνος κατέκτησε το κύπελλο πρώτης θέσης ενώ πέτυχε τη δεύτερη θέση στην ιστιοδρομία Φάληρο – Αστυπάλαια (173 ν.μ.) και στην ιστιοδρομία Μήλος – Σούνιο.

Σε επίσημη εκδήλωση στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά την περασμένη Δευτέρα έγιναν οι απονομές βραβεύσεων. Σε αυτές, μεταξύ άλλων, απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου μέλους του Δ.Σ. του του Π.Ο.Ι.Α.Θ. στον κ. Μανιουδάκη για τις 35 συμμετοχές του στο Ράλλυ Αιγαίου με σημαντικές διακρίσεις. Επίσης απονεμήθηκε πρώτο βραβείο καλλιτεχνικού διαγωνισμού που οργανώθηκε από το Ράλλυ Αιγαίου για την ανάδειξη της καλύτερης αφίσας του επόμενου Ράλλυ Αιγαίου στο μέλος του πληρώματος του “ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ”, Νικόλαο Περβανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΠΕΜ17/03/2022

Ο ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ 49ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ανακοινώνει την έναρξη της 49ης εκπαιδευτικής σειράς ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας. Τα μαθήματα της Σχολής θα ξεκινήσουν …

Περισσοτερα
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΠΕΜ17/03/2022

ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ “ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ι.Ο.

Με επιτυχία διεξήχθη το περασμένο Σάββατο (12/3) στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η επίσημη εκδήλωση για τις απονομές επάθλων της …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ