Εναρξη λειτουργίας Τμήματος SUP

Μία νέα δραστηριότητα ξεκινά για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, με τη λειτουργία Τμήματος SUP, που είναι η συντόμευση του Stand Up Paddling το οποίο στα ελληνικά αποδίδεται ως όρθια σανιδοκωπηλασία.

Το Τμήμα αναμένεται να ξεκινήσει προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας, αρχικά το προσεχές σαββατοκύριακο 28 και 29 Νοεμβρίου (10 π.μ. – 4 μ.μ.), με τα πρώτα μαθήματα να παρέχονται δωρεάν.

Υπεύθυνος προπονητής-εκπαιδευτής θα είναι ο Στέφανος Αβερκίου, που έχει μία άριστη τεχνογνωσία πάνω στο SUPκαι σε γενικότερη κλίμακα με τα θαλάσσια σπορ.

SUP 2

ΤΟ SUP ΩΣ ΣΠΟΡ

Το SUP είναι ένα σχετικά νέο άθλημα με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης στο οποίο o αθλητής στέκεται όρθιος πάνω σε ένα σκάφος, στυλ longboard-surf και χρησιμοποιεί σαν κινητήριο μοχλό ένα μακρύ μονόπλευρο κουπί ώστε να κινείται εμπρός. Παρότι αρκετοί θεωρούν ότι ανήκει στον χώρο του surf, η αλήθεια είναι ότι έχει περισσότερα κοινά με την κωπηλασία καθώς οι κινήσεις που ασκεί ο αθλητής έχουν εκεί τη βάση τους.

Είναι ένα τεχνικό άθλημα που απαιτεί αφοσίωση και πρακτική από μέρους του αθλητή και απέχει παρασάγγας από την ευρεία διαδεδομένη άποψη ότι είναι απλό κι εύκολο.  

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ

Ο εξοπλισμός που παρέχεται στους αθλούμενους είναι από την εταιρία “Mistral”, η οποία βρίσκεται στην αγορά των θαλασσίων σπορ από το 1976 με καινοτόμα σχέδια και πολλές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλα τα σανίδια είναι μοντέλα του 2015 και θα διατεθούν στους αθλητές όπως και το κουπί, το σωσίβιο (life vest) αλλά και το leash που συνδέει τον αθλητή με την σανίδα.
Ανάλογα με την συμμετοχή και το επίπεδο των αθλητών που θα θελήσουν να “γνωρίσουν” το SUP, θα αποφασιστεί πως και αν θα γίνει περαιτέρω διαχωρισμός και δημιουργία νέων Τμημάτων.

SUP 3

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ

«Προς το παρόν ο στόχος είναι να γίνει γνωστή η ύπαρξη αυτού του νέου αθλήματος και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξή του διδάσκοντας τον ορθό τρόπο άσκησης», σημειώνει ο Στέφανος Αβερκίου, προσθέτοντας ότι: «Μακροπρόθεσμα θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κοιτίδα αθλητών που θα μπορούν να συμμετέχουν σε πρωταθλήματα και αγώνες σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Εξάλλου, ο Ναυτικός Ομιλος έχει μακρά παράδοση στην δημιουργία εξαιρετικών αθλητών με πολυσήμαντες παγκόσμιες διακρίσεις και ίσως συνεχίζοντας κι εμείς την παράδοση, να συμμετάσχουμε κάποια στιγμή και σε κάποια Ολυμπιάδα. Θέλω επίσης να επισημάνω την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του προπονητή Κανόε Καγιάκ, Μανώλη Αγγελάκη, του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Τμήματος Κανόε Καγιάκ, καθώς και της διοίκησης του Ν.Ο. Χανίων για την πραγματοποίηση αυτών των στόχων».

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΒΕΡΚΙΟΥ

«Η ενασχόληση μου με τα θαλάσσια σπορ ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία με το πόλο και το windsurf, δίνοντας μου τις τεχνικές βάσεις για να εξελιχθώ και σε περισσότερα αθλήματα. Συνέχισα με το kite surfing φτάνοντας σε επίπεδο εκπαιδευτή και κριτή αγώνων ενώ για ένα διάστημα διετέλεσα εκπαιδευτής kite surfing για ΑμΕΑ σε ΜΚΟ. Το SUP ήταν η φυσική εξέλιξη στην πορεία μου στον χώρο και υπήρξα ιδιαίτερα τυχερός καθώς είχα ως μέντορα τον Steve West, θρύλο του SUP και του Outrigger Canoe καθώς και συγγραφέα αρκετών εγχειριδίων πάνω στην τεχνογνωσία αυτών των αθλημάτων.

Stefanos

Θεωρώ ότι έχω αρκετά να δώσω σε αυτόν που επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά με το SUP και βλέπω ότι ο Ν.Ο. Χανίων μοιράζεται το όραμά μου και τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου προσφέρει».

Για όποιον ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει εγγραφή στο Τμήμα SUP του Ν.Ο. Χανίων μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο με τον εκπαιδευτή Στέφανο Αβερκίου στο 6945500939 ή με τη γραμματεία του Ομίλου, διεύθυνση Ακτή Κανάρη, Νέα Χώρα ή στο τηλέφωνο 2821096078.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SUP
ΠΕΜ09/06/2022

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ SUP ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας τμήματος ενηλίκων SUP. Τα μαθήματα ορίζονται να πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και …

Περισσοτερα
SUP
ΤΕΤ18/05/2022

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων στα πανελλήνια πρωταθλήματα SUP (Sprint – Technical – Long distance) …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ