“Ζητάμε κατανόηση”

Ο Ν.Ο. Χανίων βρίσκεται στη δύσκολη θέση να εκφράσει τον προβληματισμό του για την αντιμετώπιση εκ μέρους της Πολιτείας και συγκεκριμένα της Γ.Γ.Α. στην οποία ανήκουν οι εγκαταστάσεις, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μη λειτουργίας της πισίνας (των 12,5 μέτρων).

Δυστυχώς, δύο σχεδόν μήνες μετά από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα λόγω των εργασιών που έπρεπε να εκτελεστούν για την ανανέωσή της και η οποία θα βοηθούσε τους πολυάριθμους αθλητές που θα τη χρησιμοποιούσαν σε καθημερινή βάση να κάνουν σωστότερα την προπόνησή τους και κάτω από πιο ασφαλείς σίγουρα συνθήκες, η εικόνα στο συγκεκριμένο σημείο του κολυμβητηρίου παραμένει ακριβώς η ίδια: κανένα έργο δεν έχει εκτελεστεί, παραμένοντας έτσι στον αέρα ο χρόνος αποκατάστασης της τάξης. 
Η διοίκηση του Ν.Ο. Χανίων είχε φροντίσει από το προηγούμενο διάστημα να επισημάνει το πρόβλημα και στο βαθμό που της επιτρέπουν οι δυνατότητές της, να τρέξει τις διαδικασίες για τις εργασίες που σε κάθε περίπτωση είναι σύμφωνη να πραγματοποιηθούν. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, ο ΝΟΧ πέφτει θύμα της σκουριασμένης γραφειοκρατικής μηχανής, του ωχαδερφισμού και χωρίς να θέλει να το πιστέψει, εντούτοις αναγκάζεται, της αδιαφορίας των υπευθύνων.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως παρότι μικρή στο… μάτι, η συγκεκριμένη πισίνα διευκολύνει τα μέγιστα το έργο του Ομίλου, μιας και απασχολεί περισσότερους από 200 ανθρώπους οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, έξι φορές την εβδομάδα, έχουν την ευκαιρία να τη χρησιμοποιούν για τις υποχρεώσεις τους. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται και δεκάδες μικρά παιδιά, τα οποία συμμετέχουν στα τμήματα εκμάθησης κολύμβησης, μέσα από τα οποία προκύπτει ούτως ή άλλως και ένας μεγάλος αριθμός “αυριανών” ενεργών αθλητών σε όλα τα τμήματα του ΝΟΧ. Σε συνδυασμό με το ότι η περίοδος όπου βρισκόμαστε, αποτελεί ως επί το πλείστον χρόνο προετοιμασίας, συνεπάγεται ότι το έργο του Ομίλου γίνεται κάτω από μεγάλες δυσκολίες και πολλά προβλήματα. Εξ ανάγκης, οι προπονήσεις των τμημάτων πραγματοποιούνται στην κεντρική πισίνα του κολυμβητηρίου, γεγονός που δημιουργεί αναπόφευκτα την αναμενόμενη γκρίνια των προπονητών, δυσχεραίνει το έργο των τμημάτων, δημιουργεί άγχος και σίγουρα οι προπονήσεις δεν γίνονται κάτω από τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, κάτι που θα εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό η λειτουργία της ανενεργής πισίνας.
Ο Ν.Ο. Χανίων ελπίζει στην κατανόηση των αρμόδιων οργάνων, της τοπικής επιτροπής που κατέχει την ευθύνη για τη σωστότερη λειτουργία των εγκαταστάσεων του Ε.Α.Κ. Χανίων, ζητώντας άμεσα να εκτελεστούν τα προβλεπόμενα έργα, η μελέτη των οποίων παρεμπιπτόντως είναι έτοιμη από την πρώτη σχεδόν στιγμή έτσι ώστε οι εκατοντάδες αθλητές να μπορούν να προπονηθούν κανονικά και κάτω από τις συνθήκες που υπάρχουν οι δυνατότητες να το πράξουν. Θεωρούμε πως είναι άδικο για την τοπική νεολαία και όσους γνωρίζουν την αξία και τη σημασία του αθλητισμού ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές, να μη μπορεί ο Όμιλος να προσφέρει τα απαραίτητα διότι εντελώς αδικαιολόγητα τα χέρια του έχουν περάσει σε χειροπέδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΑΡ26/02/2021

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΚ LINES

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας για το τμήμα κανόε καγιάκ με …

Περισσοτερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΣΑΒ13/02/2021

Η ΝΕΑ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Την ευκαιρία να φιλοξενήσει και πάλι τους αθλητές όλων των τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Χανίων θα έχει αρχές γενομένης από …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ