“Άλλο το νόμιμο και άλλο το ηθικό!”

O N.O. Χανίων μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα γεγονότα που κατέληξαν σε κατάσχεση μέρους τακτικής επιχορήγησης από την πλευρά του Ιάκωβου Κουμή και να δεσμευτεί ότι θα διασφαλίσει με κάθε νόμιμο τρόπο, τα συμφέροντα του Ομίλου από τωρινές ή μελλοντικές απαιτήσεις. 

Στις 15 Απριλίου 2002 συντάχτηκε εκτός των γραφείων του Ομίλου, ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του Ιάκωβου Κουμή και μέλους του Δ.Σ. εκείνης της περιόδου «αορίστου χρόνου» χωρίς ο υπογράφων να έχει εξουσιοδοτηθεί ούτε από τον πρόεδρο που έχει την κύρια ευθύνη, ούτε από το Δ.Σ., με όρους επαχθέστατους για το Ν.Ο.Χ., και σκανδαλωδώς ευνοϊκούς για το συνεργάτη.
Προηγουμένως, την 1 Απριλίου 2002, το Δ.Σ. είχε απλά συμφωνήσει για συνεργασία με τον Ιάκωβο Κουμή αφού ο έφορος του τμήματος υδατοσφαίρισης δεν μπορούσε ν’ ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις του τμήματος.
Το συμφωνητικό αποκρύφτηκε επιμελέστατα από τους παράτυπους υπογράψαντες και εμφανίστηκε στη γραμματεία του Ομίλου μετά την απομάκρυνση του Ιάκωβου Κουμή. Μετά από πέντε χρόνια και αφού το Δ.Σ. έκρινε πως ο συγκεκριμένος συνεργάτης δεν ήταν πια απαραίτητος ούτε προσέφερε υπηρεσίες στο τμήμα πόλο και επειδή ο ρόλος του Δ.Σ. δεν είναι η οικονομική εξυπηρέτηση ή η επαγγελματική αποκατάσταση οποιουδήποτε, έλυσε τη συνεργασία μαζί του. Του πρότεινε ωστόσο να παραμείνει με ποσοστό επί των χορηγιών που ίσως έφερνε στον Όμιλο, πρόταση την οποία δεν αποδέχτηκε.
Ο Ν.Ο.Χ. του κατέβαλε την αμοιβή που είχε συμφωνήσει ως και την τελευταία μέρα της εργασίας του.
Στις 2 Οκτωβρίου 2007 έφτασε στα γραφεία αγωγή του Ιάκωβου Κουμή κατά του  Ν.Ο.Χ. επικαλούμενος το συμφωνητικό το οποίο μετά τις 28 Φεβρουαρίου 2004 είχε καταστεί αορίστου χρόνου, ζητώντας δώρα-επιδόματα-άδειες. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για συνεργάτη-μάνατζερ και μάλιστα χωρίς άδεια από την υπηρεσία του όπως αποδείχτηκε αργότερα.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, ο Όμιλος δικάστηκε στην καταβολή σεβαστού ποσού και άσκησε έφεση η οποία ακόμη δεν έχει εκδικαστεί. Άσχετα με την απόφαση του εφετείου, τμήμα του ποσού, ήταν άμεσα καταβληθέν. Τα χρήματα δεν εδόθησαν, πρώτον γιατί δεν ήταν διαθέσιμα στον Όμιλο και δεύτερον, διότι ήταν αδιανόητο ένα γέννημα θρέμμα του Ομίλου να προσφεύγει σε τέτοιες μεθοδεύσεις όταν μάλιστα έχει τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.
Στις 9 Απριλίου 2010 δικαστικός επιμελητής μάς κοινοποίησε κατασχετήριο για τμήμα της τακτικής επιχορήγησης από την Γ.Γ.Α.
Η επιχορήγηση είναι χρήματα από την ενίσχυση του Ομίλου.
Κατάσχονται από παιδιά-αθλητές του Ν.Ο.Χ. που τα χρειάζονται για καλύτερες συνθήκες άθλησης.
Χρήματα που κατάσχονται από τον αθλητισμό της κοινωνίας των Χανίων. Είναι η ανάσα που περίμενε ο Ν.Ο.Χ. ώστε να καλυφθούν ανάγκες και πληρωμές ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ.
Άλλο το ΝΟΜΙΜΟ και άλλο το ΗΘΙΚΟ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΑΡ26/02/2021

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΚ LINES

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας για το τμήμα κανόε καγιάκ με …

Περισσοτερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΣΑΒ13/02/2021

Η ΝΕΑ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Την ευκαιρία να φιλοξενήσει και πάλι τους αθλητές όλων των τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Χανίων θα έχει αρχές γενομένης από …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ