Εκδήλωση στην Ιεράπετρα “Αθλητισμός και ΑμΕΑ”

Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρίες πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα. Τη συνδιοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής, Αγγλικής Γλώσσας, Γαλλικών, Θεολόγων, Φιλολόγων, Πληροφορικής, Φυσικών, Μουσικής, Πολιτικών Μηχανικών, 68ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, Δημοτικής Εκπαίδευσης της 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Λασιθίου, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και την Ένωση Γονέων Ιεράπετρας.

ekdilosi-Ierapetra2014

Αρκετά σχολεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ετοίμασαν εξαιρετικές παρουσιάσεις γεμάτες χορό, μουσική, χρώματα, θέατρο. Ήταν δε μια ευκαιρία για τα παιδιά να βιώσουν μέσα από τη συμμετοχή τους και την προετοιμασία των προγραμμάτων τον τρόπο με τον οποίο ζει ένα άτομο ΑμεΑ, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, από το να κινηθεί στην πόλη ή να επισκεφθεί δημόσιους χώρους, μέχρι την αντιμετώπισή του από το κοινωνικό σύνολο, το να ασχοληθεί με τον αθλητισμό ή άλλες δραστηριότητες.

Τα παιδιά έκλεψαν την παράσταση με τις δράσεις τους και θέλησαν μέσα από το πρόγραμμα που παρουσίασαν να δηλώσουν ότι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες δεν παύει να είναι ένας συνάνθρωπός μας, τον οποίο οφείλουμε να σεβόμαστε και να το αντιμετωπίζουμε ίσα. Ενδεικτικές των μηνυμάτων που θέλησαν να περάσουν, ήταν οι ζωγραφιές και άλλες κατασκευές των μαθητών. Αλλά και το βίντεο με τα παιδιά που επιχείρησαν να παίξουν μπάσκετ καθισμένα σε καρέκλα βιώνοντας πόσο δύσκολο μα και συνάμα πόση δύναμη ψυχής χρειάζεται για να μην το βάλεις κάτω σε μια δύσκολη στιγμή, να προσπαθείς και τελικά να τα καταφέρνεις. Μα και να μην τα καταφέρεις τουλάχιστον να ξέρεις ότι προσπάθησες για κάτι καλύτερο.

Πολλά και σημαντικά μηνύματα για τη σημασία του Αθλητισμού θέλησαν να περάσουν στα παιδιά οι Παραολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Γεώργιος Καπελλάκης (κολύμβηση) και Μανώλης Στεφανουδάκης (ρίψεις) του Α.Σ. ΑμεΑ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ, o αθλητής και ιδρυτής του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ “Λάττιος” Μιχάλης Λεμονής και ο καταξιωμένος εθελοντής προπονητής κολύμβησης ΑμεΑ Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης των SPECIAL OLYMPICS ΗΕLLAS, Ναυτικού Ομίλου Χανίων και του Α.Σ. ΑμεΑ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ που συμμετείχαν στην εκδήλωση που έγινε στην Ιεράπετρα. 

Ο κ. Καπελλάκης μιλώντας για την ενασχόλησή του με τον Αθλητισμό ανέφερε ότι του έχει προσφέρει πάρα πολλά, τρομερές συγκινήσεις και εμπειρίες. «Ο Αθλητισμός σας κάνει πιο δυνατούς, πιο πειθαρχημένους και αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει κανείς για τον Αθλητισμό, ειδικά τα νέα παιδιά. Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο. Τίποτα στη ζωή δεν είναι εύκολο. Πρέπει όμως να βάζετε στόχους, να τους κυνηγάτε και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα έχετε την ικανοποίηση της προσπάθειας», τόνισε.

Ο κ. Στεφανουδάκης συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση και έδωσε τα εύσημα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την προσπάθειά τους.

Ο κ. Λεμονής εκτός από τα συγχαρητήρια για την διοργάνωση εξέφρασε την ικανοποίησή του που τα τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτικοί εντάσσουν στα μαθήματά τους την έννοια της διαφορετικότητας αναπτύσσοντας δράσεις γύρω από αυτό.

Τέλος ο κ. Νικολαντωνάκης τόνισε ότι με τον εθελοντισμό και τον αθλητισμό που είναι πολύ ανεπτυγμένα στο νησί μας, δίνεται η δυνατότητα να πλησιάσεις τα ΑμεΑ, να ζήσεις κοντά τους, να γνωρίσεις τον κόσμο τους, παρέχοντας τους το αναφαίρετο δικαίωμα να ζήσουν με ισότητα, με ισονομία και με αξιοπρέπεια στην κοινωνία.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPECIAL OLYMPICS
ΤΡΙ17/01/2023

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Τ.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΟ 2022

Το Τμήμα Ειδικής Αθλησης (Τ.Ε.Α.) του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ξεκίνησε την λειτουργία του το 1992, παρέχοντας τη δυνατότητα σε παιδιά …

Περισσοτερα
SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ15/12/2022

ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Τ.Ε.Α. ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία έλαβαν μέρος αθλητές από το Τμήμα Ειδικής Αθλησης …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ